9 aprilie 2022

Despre vechile cai.

 Dom'le, cata inconsecventa...cata lipsa de credinta! Sa va explic.

Pe vremea lui Moise, prinț in rezerva si liderul unei gasti de tampiti din epoca bronzului, daca erai bolnav, te duceai sa te consulte un ...popa! Daca nu credeti, cititi biblia.

Bine, nu erau shamani de'aia amerindieni care bolboroseau ceva topaind prin cestio ce fumuri, nici druizi de prin Galia care fierbeau potiuni minune pe care daca le beai, bateai romani ca la fasole.

Astia doar se uitau si nu intelegeau nimic. Iar daca aveai o pata alba pe piele, dadeau diagnosticul: lepra. Pedeapsa Domnului, sigur ai facut ceva. Si te scoteau din camping pe 10 zile, in carantina. Cred ca de'acolo si vine vorba " dumnezeu cu mila ".

Voi, in era moderna, sexomarxistilor~ v'ati modernizat. Cum faceti o mica blenoragie, cum fuguta la doctor - asta daca nu va taie elanul v'o baba atoatestiutoare sfatuindu'va sa va tineti puța intr'un borcan cu iaurt. Si uite asa va lepadati de Domnul, alipindu'va de stiinta, invataturile dracilor si leacurile lor diabolice: medicamentele.

Uite, eu o sa ma intorc la vechile carari, pt ca stiu ca prin puterea exemplului poti intoarce oamenii inapoi la Domnul, si va promit ca in momentul in care imi vor iesi hemoroizii, voi merge conform cartii Leviticului ca sa mi'i consulte un popa.
I mean, doar sa se uite la ei, nu sa'l imping in ceva ispita.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu