29 iunie 2018

Adevarul care te face liber!Deci ma, mai scriu o singura data si gata.
Omule! Singurul lucru care te inconjoara pe tine...oricune ai fi....e REALITATEA.
Nu poti intelege natura ei, decat prin singurul mijloc care te leaga pe tine de ea: INFORMATIA.
Daca ai o informatie viciata sau nereala, iti formezi o imagine mentala falsa, crezand ca ea e realitatea.
Nu e!
Imaginea exista doar in mintea ta, dar nu e realitatea!
In terminologie religioasa....exista un singur dumnezeu adevarat. Da? Singurul care il face cunoscut pe acest dumnezeu adevarat e cel nascut din El...adica Isus. Clipiti de 2 ori daca ati inteles.
Asadar, exista un singur mijlocitor intre realitate si tine: informatia.
Pt mintile mai scurte, toata povestea a fost alegorizata, personificata, ajungandu'se in punctul in care oamenii in loc sa priceapa cum sta treaba, venereaza niste personaje imaginare. Delireaza!
Cum poti vedea daca un lucru este real sau daca nu? Simplu! 

Proba REALITATII. Daca lucrul acela in care crezi e real, e validat de realitate, nu doar de crezul tau tamp. Daca nu...e iluzie. Minciuna adicatelea!
Puneti'ma la incercare, spune domnul! - zice in cartea crestinilor! Pai...nu e proba realitatii? E chiar atat de greu sa gandesti cu capul tau?
Nimeni nu cunoaste si n'a vazut realitatea....informatia....pt ca traim intr'un univers informational! - for god sake! - aia o face cunoscuta! Ha? Nu faceti un declick?
Cum sa va spun altfel!
Mintea ta, in tot constructul ei, e rezultatul unor convingeri mostenite de la mama cultura. Majoritatea dintre ele sunt fundamentate pe erori grave de logica, care rezida in erori cognitive. Cu alte cuvinte, acele erori de logica produc emotii....create! Emotiile nu provin din ceva real, ci sunt produsul culturii din care provii. Imaginati'va cat puteti de larg aceasta panorama a culturii.
Astfel, omul...mintea lui! - e captiva intr'o matrice informationala falsa. Nu e libera! Nu e capabila sa vada realitatea, pt ca interfata culturala il...bruiaza.
Ceea ce il recladeste din somn...iluzie...e informatia curata. Corecta. Valida si adevarata. Adevarul te face liber! Adica iti elibereaza mintea ca sa vezi realitatea asa cum e.
" Il vor vedea asa cum este " - zice in cartea voastra.

3 comentarii:

 1. « Proba REALITATII. Daca lucrul acela in care crezi e real, e validat de realitate, nu doar de crezul tau tamp. Daca nu... e iluzie. »
  Validat de realitate ?
  Adică prin cele 5 simţuri ale omului.
  Eu banuiesc, ca realitate este chiar şi dincolo de simţurile noastre.
  Ex : Cred că pamântul e rotund şi se învârte în jurul soarelui, pentru că cineva mi-a spus.
  Iar dacă mama, care îmi vrea binele prin excelenţă, îmi spune ca Dumnezeu există, cum pot să pun cuvântul ei la îndoială, când am numai 5 ani ?
  Apoi, informaţia asta se întipăreşte în mintea mea, intra în ADN-ul meu, face parte din genele mele…
  Eliberarea din minciuna culturii, religiei, educatiei, etc. nu e simplă deloc.
  Chiar când gandeşti cu capul tău, nu poţi să fii sigur că percepi realitatea aşa cum trebuie ea percepută.
  Si pană la urmă, neavând un etalon dupa care să măsori cât de reala e realitatea pe care o percepi, puţin îţi pasă !
  Din moment ce te simţi eliberat, asta e principalul.
  Sau NU !
  Emoţiile… hâm… nu sunt sigură că numai cultura le produce…
  Hormonii (sexuali, de exemplu) produc emoţii, sunt reali şi nu ţin de cultură.
  Concluzia mea este că întotdeauna trebuie să recurgem la compromisuri.
  Nu e corect, dar e necesar.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. :)
   Ok! Proba realitatii imi spune ca degeaba scrie ca Iosua poruncit soarelui sa ramana pe loc, pt ca asta oricum sta pe loc si pamantul se invarte in jurul lui. E o informatie viciata pe baza careia generatii intregi de oameni si'au construit crezuri strambe, fiind dispusi sa accepte si faptul ca pamantul e plat. Si nu e!
   Tot asa si cu ..sa zicem organizarea sociala. tu, fiinta umana, esti crescuta si educata sa accepti autoritatea, iar relatia fructuoasa dintre tine si Stat..spre exemplu, chiar daca e abuziva, inumana si inechitabila, e vazuta tot ca normalitate, tot in baza acceptarii unor informatii viciate...si acceptata ca realitate. E o minciuna, si stim asta, chiar daca umanitatea se inchina munciunii asteia, nu numarul conteaza ci adevarul. Exemple ar mai tot fi...oooo, si cate!
   Chestiunea cu compromisurile....asa vad si eu: nu e corecta. Pt ca din momentul acceptarii lui, modifici parametrii normalitatii. Si creezi o alta. tot...normala. Complicat, nu ?

   Ștergere
  2. Ca sa nu mai vorbim despre religie. Aia e un construct ideo-dogmatic, care nu are absolut nimic in comun cu realitatea, si totusi, prin mecanismele psihologice pe care le controleaza, controleaza prin asta mintile oamenilor.
   Am auzit de pilda prostii absolut fenomelale, luate si interpretate ca realitate autentica! - de'o imbecilitate de nedescris. De pilda nu'ti porneste masina, iarna....si pt ca nu'ti porneste, te rogi, si gata! S'a rezolvat! Ha?
   E in mintea omului! - dar nu are nimic in comun cu realitatea.
   And on.

   Ștergere