28 martie 2016

Unicul adevăr!Cam de cand ne stim , noi, oamenii, ne'am scos ochii unii altora.
Ba am si fost creativi cand vine vorba de aceasta nobila preocupare!
Nefericita asta de umanitate s'a scremut in toata istoria ei sa gaseasca o cale, un liant, care sa faca pace si ordine intre indivizi.
Asa au aparut religiile, asa au aparut filosofiile, din care au derivat diferite ideologii, dogme, reguli, ma rog, oranduiri sociale, sisteme, toate facand parte dintr'un experiment social, intins pe secole, gandit de niste nebuni care si'au imaginat ca pot constrange fiinta umana la ordinea gandita de ei.
Practic, reteta e simpla:  se ia principiul puterii, se adauga putina filosofie, putin misticism, uneori mai mult, se construieste un aparat, care va asigura punerea in practica a ideilor, si se obliga masele sa se supuna.
Cea mai de succes reteta a ramas cea in care au putut convinge omul ca este liber in cusca gandita de ei, pt ca astfel nu opune rezistenta.
Asa au rasarit toti colosii cu picioare de lut, ganditi de OM.  Si asa s'au si prabusit, cum au aparut.

Insa niciuna dintre aceste edificii n'au putut da plenitudine fiintei omenesti, si nici functionalitate intregului.

Iar omul, constient sau nu, a simtit ca nu acesta este ADEVARUL.
Adevarul este altul.  Nu aceste sisteme.
Pe acest drum am mai fost deja, si stim unde se termina....
Mai ramane o intoarcere la simplitate, in locul in care incepi sa urci cu adevarat muntele inspre propria implinire, inspre cea mai inalta treapta la care poate ajunge vreodata fiinta umana:  iubirea.
Nu orice animal....zoon politikon...se poate apropia de acel munte, ci doar aceia care au inteles, si s'au curatat de orice gand omenesc, ca ar putea construi vreodata un alt edificiu care sa lege umanitatea...
Singurul lucru care ne va salva de animalul din noi, de pervesitatea imprimata de politica, religii, sau orice lucru nenatural, de caderea noastra in gol ca specie, e dragostea.
Uitati de sisteme! De politici, de religii si de toate regulile lor tampite! Sunt toate un gunoi.
Singura care il elibereaza pe om, este dragostea. 
Dragostea n'are legi si reguli. Nu constrange, nu obliga.  Nu poate fi inghesuita intr'un sistem.
E ca si cum i'ai ciopli un chip....si ai cobora'o la nivelul tau.
Ori te maturizezi, ca s'o poti intelege, bucura de ea si pune in practica, ridica la nivelul ei, ori n'ai ce cauta in prezenta ei.
Dragostea e pt cei liberi.