26 martie 2016

There is no God!
Haideti ca va mai sacai cu niste intrebari, altminteri legitime.
Le pun in numele celor care nu stiu sa si le puna, ca sa dau glas framantarilor pe care poate le au. Sper sa le aiba! 
La capitolul intrebari existentiale puse de unul de... 26 de ani , sa zicem, si rostite prin gura unuia de 42, exista o suita de intrebari. 
Sa zicem ca ne nastem aici, pe planeta asta. 

Ni se imprima, va dati seama ca fara sa vrei sau alegi, un intreg cortegiu de imbecilitati, mostenite de la mama cultura, care fiind fecunda, a nascut o gramada de idei colective, unanim acceptate INCONSTIENT, si care pt tine, reprezinta dumnezeul, binele si raul tau, mama si chiar tatal tau spiritual, incarnate in niste simboluri de care, daca esti zdravan la cap, nu stii daca sa razi sau sa plangi. 
Privesti la tot spectacolul lumii, cu bune si rele, si te minunezi de tot ceea ce vezi.  Daca vezi.
E, in tot acest context binecuvantat, te intrebi ca omul normal: bey, dar unde mi'e dumnezeul ala bun, carele le stie el pe toate, carele ma iubeste, si nu ca maimutoii astia, nu mai conteaza de ce culoare sau creanga sociala? Si constati ca: nu'i! 

Chiuleste deci de la apel, cu toate ca tu faci apel la el. 
Tu il  vrei, insa vointa ta, conditionata cultural, nu'l poate fabrica in realul real... ca doara n'o fi nebun sa te fi parasit! 
" De ce lama sabactani m'ai lasat deci intre astia, inainte de'a ma fi prins, Doamne, ce si cum" ?  -  iti zici.
Cred ca pana aici suna realist!
Nimic patologic, poate " realitatea prezentei lui binefacatoare ", nu doar in viata ta, si aici nu ma refer la recuzita unui sugar, ci la chestii de'alea serioase!
Constati ca gura ti'e plina de dumnezeu, doar ca mintea ... ma rog, ca la criminalistica, probatoriul iti da in cap.
Singura dovada a existentei lui e o lege. Ca pt retardati! 

In fapt, legea aia divina, te incrimineaza ca infractor, fara sa fii macar! - decat in cazuri particulare, actioneaza ca o zabala, te conditioneaza, te inrobeste, te depersonalizeaza, si cand te'a facut praf, esti sclavul ei. Tu, care nu erai asa. 
Adica s'o spunem pe sleau: singura dovada a divinitatii e o lege omeneasca, care actioneaza arbitrar, discrimininator si totalitar.
Deci: nu dintr'o pozitie superioara, nu dintr'o aroganta, nici macar ca vreun moft excentric, va provoc: spuneti'mi cu argumente ca dumnezeu exista, si nu'i doar o fantezie colectiva.