15 octombrie 2015

Despre imitatie!Motto:    "  ... să faceţi lucrul acesta** spre pomenirea Mea. 

Multumita mie si minunatelor mele articole, stiti deja ca planeta pe care locuim e populata in cea mai mare parte de tampiti.  Care sunt argumentele solide care sprijina aceasta credinta?  Pai simplu:  faptele noastre, ale tuturora, care alcatuim masa eterogena numita cu indulgenta....umanitate.

In cadrul aceste mase, periodic, s'a mai ridicat cate o minte luminata, care ne'a invatat cum sa nu ne autodistrugem, iar daca tot o facem, macar sa avem tact. 
Unul dintre ei, Isus Hristos, dupa umila mea parere, singurul zdravan la minte din toata cartulia crestinilor, Biblia.  
Mesajul lui, mult mai simplu decat gandirea care a stat la baza lui, pt ca deh, ni se adresa noua, proaspat cazutilor din copac, era unul de pace si iubire. Repet, unul foarte simplu. Orice prostovan ar fi putut sa'l inteleaga. 

Asa cum se mai intampla pe rotocolul Pamantului, orice ganditor este inteles de o mana foarte mica de oameni.   Restul, adica marea majoritate, care au uitat repede mesajul, au compensat prin lentoarea cu care au priceput.  Asa s'au nascut ideologii, baietii care au dogmatizat si impartit in tipare un mesaj....liber de orice tipar de gandire. Dintr'un mesaj de pace si iubire, au construit ziduri, legi omenesti, ideologii,norme si dogme. O intreaga corvoada!
De ce asta? Repet, pt ca n'au inteles nimic, nici macar ce'au priceput niste pescari analfabeti, asa cum a fost apostolul Petru. 
Maimutoi cum ne stim, toata esenta mesajului s'a strecurat subtil prin golul dintre urechi, ramanand ce altceva decat imitatia!  Ca de'aia suntem noi maimutoi. Nu pricepem, dar mimam. 
Nu gandim! 
Din toata povestea biblica,  n'au ramas decat niste reguli, supuse comportamentului mimetic, nefiltrate cognitiv, si care difera in functie de confesiune, adica de mintile sucite care au priceput in diferite moduri  bietul mesaj pierdut ca si copilul printre multe moase. 
Bunaoara, daca ne punem putin mintea la contributie si interpretam mimetic niste fapte, ne iese te miri ce, de o punem de o noua denominatiune!

Uite....eu zic ca Isus a inventat spalatul pe creier!  Ce va mirati asa!
Stiti prea bine ca s'a coborat in apa Iordanului spre a fi botezat de Ioan Botezatorul. De fapt, nu s'a botezat, ci l'a spalat Ioan pe cap, iar asta a ramas in traditia crestina ca traditia spalatului pe creier: de atunci, crestinii se spala unii pe altii!  
Chiar si porumbelul, e un simbol! E simbolul ca atunci cand nu gandesti si iti deschizi gura, slobozi unul, pe care oamenii inteligenti il numesc tembeilsm, lucru care s'a sedimentat in lumea crestina, tot ca traditie!  
As mai spune ca pana si Dumnezeu e tot un simbol! - si care luat ad literam, provoaca delir, lucru care in mod normal ar trebui luat foarte in serios de lumea medicala.  
Atata tot ca pana si cei care ar trebui sa'i trateze pe cei care delireaza, sufera de o forma de delir mai putin severa, avand in vedere ca au mai cochetat cu stiinta, iar asta ma face sa cred ca sperantele de'a avea o umanitate zdravana la cap intr'un viitor apropiat sunt practic nule.