31 mai 2015

Anotimpurile mintii.Pentru aceia dintre noi care ne'am saturat sa ne jucam cu puțulica in nisipul religiei si a interpretarilor ei erodate de prostie, li se adreseaza articolul acesta.

Biblia, daca este interpretata manelistic, asa cum tind religiile, este o carte de tot rasul, plina de personaje paranoice, cu deviatii comportamentale, serpi vorbitori, pomi si gradini edenice, adica un amalgam de imagini fara nici o noima si povesti pt copiii cu sindromul lui Down, pe care bunii credinciosi le invata si le reproduc fericiti, prin ceea ce eu as numi sotron printre versete.
In acest circ fara bani, mai apar in peisaj tot felul de baieti chipurile destepti, dar groaznic de ignoranti, care le traduc diferite mesaje inchipuite multimii de gura - casca, semn ca intotdeauna un prost isi gaseste cel putin doi si mai mari decat el, care sa'l admire.  Acestia sunt popii si pastorii, marii vostri invatatori de la altare si amvoane.  Dada!  Tipii aia care vorbesc cu fervoare despre ceva ceva ce n'au gustat sau macar inteles.
Rezultatul?  O imensa gasca de idioti care nu pot muri din cauza ca nu se vor naste niciodata.

Din pacate, aceste interpretari, nu aduc o lumina in mintea cititorilor, iar acestia insista sa'si traiasca vietile pe taramul de nicaieri al inconstientei de sine, semn ca bieti Adami ce sunt, sunt la o varsta psihologica la care lipsa de curiozitate inca nu i'a impins sa guste din simbolicul pom al constientei.
Fiind singura fiinta inzestrata cu constienta de sine, omul ar trebui odata si odata sa realizeze ca zeul adorat de multimi salasluieste adanc in fiinta lui, altminteri, orice dubiu care ar lua chip in mintea lui, atrage dupa sine distanta, care oricat de mica ar fi, se traduce prin separarea de El.  Deci omul constient este unul si acelasi  cu acela pe care multimile numesc a fi dumnezeu, pt ca nu'i asa - ambii traiesc in realitate. Sunt!
In realitate, suntem stapanii tuturor gandurilor sau emotiilor care ne domina si in a caror stapanire am fost pusi sa fim, doar ca din cauza separarii de constienta, nu intelegem ca proiectia mentala a devenirii ne face incapabili sa pricepem ca setea sau foamea de a deveni poate fi saturata doar de constienta ca deja suntem. Iar asta este deja o certitudine, nu o credinta.  Lucrurile cica au fost terminate de la intemeierea lumii - zicea cineva. Ramane doar sa intelegem in ce fel pt  fiecare dintre noi.
Pt ca daca ar fi sa analizam pe rand personajele din biblie, ele nu sunt decat personificari ale diferitelor stari prin care trecem in viata, si nu reprezinta decat varstele intelegerii noastre a lumii, si reactiunile nostre psihologice in raport cu ea, manati de slabiciunile si necredintele noastre in fata aceleiasi deveniri.
Toti suntem la un moment dat Adami, oameni primitivi, toti ne ascundem slabiciunile in sorturi simbolice, in fata realitatii. Nu vrem sa ni se vada slabiciunile de care suntem  constienti ca le avem la un moment dat, ci fabricam imagini false care sa ne acopere in fata realitatii.
Toti suntem Iacovi, care se lupta cu fricile depozitate in subconstient, niste automatisme ale terorii, si care pana nu sunt invinse, devin demonii care ne chinuie.
Toti suntem Ilie care s'a saturat de prostia omeneasca, poate trecand si printr'o mica depresie, asezandu'ne pe o piatra si gandindu'ne ca ne'a ajuns. 
Toti suntem Isaia, Amos sau Ezechiel. Toti cei care ne luptam sa traim in constienta, o viata adevarata, si nu viata ego'ului impus de societate si de legile ei omenesti.  
Insa toti am vrea sa ne maturizam odata, sa intelegem mecanismul prin care facem din mintea noastra  un potential creator fantastic, si ca, constienta de aceasta putere, ne face capabili sa ne cream realitatea.
O realitate care n'ar mai trebui sa fie expresia fricii, frustrarilor, slabiciunilor sau demonilor care ne domina mentalul , cu o intreaga alta arhitectura a punerii in practica.

Oare lumea n'ar arata altfel decat glorioasa ei istorie in care de mii de ani ne distrugem sau ne dam in cap? 
Insa pana a deveni din Adam - omul care se ascunde ca un las, un Hristos ajuns matur la cap, o stare a mintii libera de limitele impuse de fiecare dintre noi....tare mi'e ca  vor mai curge ceva .. eoni ...