16 mai 2015

Capitalism religios!


 Cam decand cu internetul, explozia informatiei a ajuns la un asa nivel, incat vrand sau nevrand, informatia a intrat in tot mai multe case, mobiland tot mai multe minti.

Nu mai este un secret pt mai nimeni faptul ca societatea noastra omeneasca este impartita inechitabil, iar masa de oameni este manipulata de cei care au mijloacele si ma rog, nemernicia de'a o face.
Nu mai este un secret nici faptul ca in aceeasi societate capitalista, nu banul este principalul capital, ci OMUL, banul fiind doar mijlocul prin care se ajunge la putere, stare patologica din care, repet, cei cu creier ii manipuleaza pe cei cu muschi, dar fara creier....

In toate gruparile religioase, exista o carte de capatai, care sta la baza unei invataturi, invatatura care difera in functie de modul de interpretare sau de interese, ajungandu'se pana intr'acolo incat, dintr'o singura carte amarata, ajung sa derive o multitudine de miscari, ale carei doctrine sunt mai mult sau mai putin fanteziste, hilare, interpretabile, manipulatoare, si evident, bolnave, dar toate avand meritul de'a coagula intr'un grup religios, intotdeauna cel adevarat ( ce oameni norocosi! ) , o masa de manevra, pe care astazi am s'o denumesc capital.
Nu fac exceptie de la aceasta regula nici crestinismul, cu miile lui de derivate, nici islamul, nici budismul si nici cele alte cateva mii de religii, toate, repet, avand pretentia de depozitari ai adevarului.
Sa luam de pilda crestinismul la intrebari, pt ca nu'i asa, avem privilegiul ca in partea noastra de lume el sa fie religie dominanta, care'si proiecteaza dupa cum am spus, multitudinea de forme asupra constiintelor, tinandu'le legate fedeles, provocand un imens genocid spiritual si nu numai ( sa ne aducem aminte doar de Inchizitie ) , vanzandu'le oamenilor iluzia ca acea cusca pe care el o vinde se numeste libertate, in conditiile in care, in realitate, nu este decat o cusca mai mare si mai confortabila decat islamul sau ma rog, altele.
Dupa cum ati vazut mai sus, am folosit termenul de  inechitate.
La baza oricarei societati sanatoase la cap, ar sta ideea ca membrii ei sunt egali in drepturi, la fel cum ar trebui sa fie si in responsabilitati...  Stiti prea bine ca oriunde v'ati invarti pe planeta asta - inchisoare, lucrurile stau cu totul altfel.  Daca cumva va trece prin minte sa ma numiti idealist, atunci ganditi'va ca mai toti invatatorii, guru, sau mesia, au fost si mai idealisti decat mine si ca ei au enuntat aceste idei cu mult inaintea mea.
In crestinismul de performanta, ideea de echitate a fost inteleasa de catre apostoli, care, atunci cand n'au sarit calul, au incercat sa prolifereze  acest adevar, iar egalitarismul a inceput sa'si faca simtita prezenta in societatile sau grupurile care au ridicat'o la rang de cinste, prin asta, inaltandu'se si ei insisi, si ca si societate.
Din pacate, tot pe lumea asta, orice idee care prinde forma, are punctul ei de glorie, dupa care, urmeaza declinul si decaderea. La fel si in crestinism!
Astazi, in cadrul lui asistam la o segregare pe aceleasi criterii pe care este segregata si lumea ( restul societatii ) si in care o clasa conducatoare, cu pretentii de shamani / popi,  traduc pt cealalta clasa, niste cica adevaruri, in schimbul carora ei castiga niste privilegii, facand uz de aceeasi putere, ca si regii pamantului, sau ma rog, politicienii.  Acelasi principiu, alt show, transformand astfel masa de manevra in capital, pt ca nu'i asa - pe planeta asta nimic nu este pe gratis.

.........................

Nu stiu cum va simtiti voi, ca facand parte din acest show, avand calitatea de capital, fiind contribuabili la un sistem corupt pana in plasele, si avand pacatul de'a'l alimenta nu numai prin naivitatea voastra, ci evident si prin banii vostri.
Insa, cum sa va spun:  calitatea de cotizant nu este compatibila cu cea de om liber.
Si stiti de ce?

Pt ca adevarul nu poate fi cumparat.