10 mai 2015

Mens sana in corpore sano.
Motto:  " Nu cred că Dumnezeu l-a făcut pe Adam cu anus. " - Ardeias Vlad, pastor.  

Majoritatea oamenilor zdraveni la minte sunt asa pt ca relatia lor cu realitatea este una de bun simt.
Atunci cand relatia este corecta, omul intelege care este locul lui in Univers, de la micro la macro, intelege din ce face parte si cum functioneaza ceea ce'l inconjoara. Adica, realitatea.  Si in baza acestei intelegeri, fundamentata pe observatie si actiune pe masura observatiei, dezvolta niste facultati, printre care am putea s'o amintim pe cea care se ocupa cu ganditul.

Nu toti oamenii functioneaza insa la fel, si nici mecanismele prin care detecteaza si interpreteaza realitatea nu le sunt intotdeauna tocmai sanatoase. Pe acesti oameni, intr'o societate normala, ii tratam, iar daca devin periculosi, ii legam.
Dar cum societatea in care traim, nu este tocmai normala, se intampla ca indivizii care o compun sa se bucure de mici deviatii, astfel ca rezultatul nu este tocmai entuziasmant, ajungandu'se in situatii in care nebunii umbla liberi pe strada iar cei sanatosi sunt pusi sub tratament, tocmai pt ca o inversare a valorilor, influentata de o perceptie gresita sau de niste erori de gandire sedimentate in mentalul colectiv, dau nastere la ceea ce tocmai am amintit.

In articolele puse la dispozitia Dvs. pe acest blog, care vorbesc despre originea sistemului, reiese ca inca din zorii umanitatii, odata cu segregarea paturilor sociale, pe criterii de ... interese, una dintre clase se ocupa de manipularea populatiei, cu scopul de a deturna puterea din mana poporului si a o transfera in mana unei gasti de hoti, care monopolizeaza resursele in mod nu tocmai onest, deposedand poporul de mai toate drepturile. Este vorba despre casta popilor.
Acestia, au inventat si slujit un zeu, cunoscut doar de ei, avand pretentia ca ei sunt singurii care'i pot interpreta vointa, care, evident, nu era la indemana oricarui neavizat, pt ca nu'i asa, zeul, oricine ar fi fost el, nu se cobora la nivelul oricui, ca sa se faca cunoscut.
In fapt, este exact pretentia aroganta ca preotul poate observa si interpreta realitatea in locul tau, luandu'ti astfel dreptul la facultatea de a gandi.

Viclenia, dupa cum stiti mult mai bine decat mine, este sora mai mica, mai pocita, si mai slaba de minte a inteligentei.
Cel care o foloseste, se condamna pe sine insusi la mediocritate, pt ca, se stie, ifosele mediocritatii sunt pretentiile de a uzurpa locul excelentei, aruncand pe adoratorii ei in meschinarie.

Din pacate, cu timpul, societatea a evoluat de asa maniera, incat influenta acestor impostori de conditie morala indoielnica, a devenit una suficient de mare, incat oamenii sa'si predea mintile aflate la purtator, unora care stiu ce sa faca cu ele, transformand masa de oameni intr'una de zombie, adica exact ceea ce era nevoie ca sistemul sa functioneze perfect, pt clasa conducatoare si interesele ei, in timp ce ei, traiesc, ba chiar bine - mersi, actionand muschii sclavilor, altminteri ca vai de mama lor, intru bunul lor trai si confort.
A'i invata pe sclavi sa gandeasca cu capul lor, echivaleaza cu pierderea privilegiilor, pt ca nu'i asa, un om inteligent e imposibil de dus de nas. Iar pt a'l mentine in starea de sclav, e nevoie sa'l mentii asa, prin mijloace altminteri destul de simple: il bombardezi cu informatii de slaba calitate si'l scoti in afara sferei realului.  Acolo, de vulturi ce sunt, se pot hrani din el, pt ca un om care nu gandeste, este din punct de vedere spiritual, cum altfel decat mort?

Ce vreau sa spun?
In general, ca de obicei: ganditi cu capul vostru! Daca o faceti, nu va trebui sa ascultati la amvoane imbecilitati de nivelul cugetarii care face obiectul motto'ului, adevarate insulte la adresa inteligentei, si nici sa fiti muschii celor care si'au plantat creierul lor pe sira spinarii voastre.