18 februarie 2015

Psihopatologia lui dumnezeu.


O,da.
Astazi tocmai auzii o tampenie. Mare de tot.
Deh, crestinismul a fost intotdeauna un izvor de imbecilitati, una mai mare ca alta.
Intr'o discutie scurta dusa cu un cunoscut, pe marginea unei fotografii in care aparea un copilas cu defecte din nascare, am primit o replica la care n'am stiut daca sa rad sau sa ma enervez.
Cica, ar trebui sa fiu recunoscator lui dumnezeu ca m'a cadorisit intr'un mod sfant, dupa cum urmeaza: " ,inseamna ca Dumnezeu te-a binecuvântat cu mai mult decat meriti ". 

 No shit! 
Dar ce'as fi meritat, Doamne! 

Ma si intreb ce cadouri divine as fi meritat sa primesc la nastere: picior stramb congenital, strabism, hermafrodism sau oligofrenie, ca sa ma simt binecuvantat ca's intreg la cap, maini si picioare! 

Asta, in conditiile in care, nou nascut fiind, singurul pacat pe care l'am comis a fost sa ma cac pe mine, pacat pe care l'a comis si Isus, tot cand a fost mic, insa n'a fost consemnat in evanghelii pe motiv ca nu constituie o veste buna.
Cum dracu' se poate ca un om sa nu fie capabil sa observe de la nivelul secolului 21 niste chestiuni deja banale, in lumina unor descoperiri care ne'au adus mai aproape abisul psihologiei, Cosmosul, prin ochiul telescopului Hubble, si empatia, prin cunoasterea onesta de sine! 

Cum se poate ca un om sa afirme totusi asemenea imbecilitati!

Mergand pe rationamentul asta, ma si gandesc la multimile de nenorociti din nastere, muritori de foame, victime ale razboiului, sclavii de toata ziua, schilozii, care ar trebui sa multumeasca in cor, asa cum o faceam cu totii pe vremuri, Partidului:  
Multumim Dumnezeule Atotputernic pt ca ne'ai dat sansa sa ne bucuram de extraordinarele calitati cu care ne'ai inzestrat, prilej cu care le putem arata celor pe care tot Tu, i'ai facut normali, ca suntem si noi suflete. 
Pt ca da; asta e concluzia care rezulta dintr'un asemenea mod de gandire: daca eu ar trebui sa'i multumesc lui Dumnezeu ca sunt zdravan, primind mai mult decat, vai, merit, nenorocitii cui ar trebui oare sa'i multumeasca ca sunt nenorociti!?