28 noiembrie 2015

Cugetare.

Hristos este adevarul de la capatul simbolului.
Majoritatea, in cautarile lor, sucombeaza, si nu mai ajung sa treaca linia de sosire.
De aia, ei nu inteleg, si tot de aia, religia e venerarea boului in sine.
..........

Intelege cine poate.

Atat! 

4 comentarii:

 1. Cugetare : Ce te faci cand Hristos ajunge motivul idolatriei ?..ca sa nu mai vorbim de spectacolul grotesc al rastignirii pe o bucata de lemn . De fapt chestia cu venerarea crucii a capatat noi valente . Un melanj intre ignoranta si prostie . Ce ”miracol” ! ..dumnezeu rastignit pe cruce ....

  Aseara vedeam cum inca unul cu nume de Arsenic se pregateste post-mortem sa intre in panteon . Cum ar spune cineva :” O sancta simplicitas ”...pasiunea pt stat la coada boului ...ca sa te parafrazez .

  ”Cine crede in mine , are viata vesnica ”....dar cine nu , intreb eu ....dati-va la o parte , ascundeti-va !!!!..si nu uitati gradina , gradina cu gard de aur .....si de aici la niste homines religiosi numai un pas ....

  Intelege cine poate , atat :).. O noua rasa de prieteni ai ”adevarului” isi face aparitia *

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Bro', habar n'am cat de dumnezeu o fi fost. Io zic ca daca s'a cacat pe el cand a fost mic, a fost tot ca noi. :))
   Cu siguranta, singurul intreg la cap din toata biblia aia. Mesajul lui de pace si iubire a ajuns ceva grotesc, niste nebuni care in numele lui fac te miri ce contorsiuni religioase!....o...obositor! In loc sa elibereze, innebuneste! Tampeste!
   Se venereaza ba omul, ba simbolul ca zeu in sine, ba te miri mai ce le trece prin cap....cand e atat de simplu. Trebuie doar sa fii zdravan la cap, si sa intelegi niste lucruri simple de la care poti construi pana departe.

   Ștergere
 2. Ai zis zdravan la cap ?...pai atunci nu te mai numesti cre(s)tin ...ratiunea si credinciosul se potrivesc precum tencuiala pe un tavan de vopsea in ulei.Mi se pare o stupizenie inconstienta sa vrei sa ajungi o copie fidela a lui Isus . D'asta unii viseaza cai verzi pe pereti si autostrazi suspendate prin Orion. O adunatura de papagali frumosi colorati, tinuti in custi , traindu'si in delir iluzia libertatii de constiinta si exprimare . Cred ca cel mai mare rau pe care si'l poate face cineva cu mana lui este contractul cu biserica . Pe scurt : botezul ...O scuza de bun simt o au pruncii , dar ce te faci cu magarii aia mari . Targhetul pocaitilor este asta .Hai cu in rahat .Largiti cat se poate hasnaua .Vitanja ii apartine lui Isus..

  Si apropos : partea cu sabia ti'a scapat printre randuri ! ...pace fara sabie nu merge , cum nu merge nici religie fara sange si miros de rug ideologic.

  Salutare la toata gasca ! Fii mandru ca esti Mizantrop, nepotul lu' Escu .....arati bine , ai mai slabit putin sau mi se pare mie ?!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu vreau sa ajung copia nimanui, for god sake. Tocmai despre asta vorbeam: despre lumina de la capatul simbolului, si despre faptul ca cei care nu inteleg simbolul, il venereaza ca pe un bou. Incolo, ca de obicei, rezonam.
   La faza cu sabia....eu din cauza ei am ramas singur: ca am tot vanturat'o pe ici pe colo, amenintand ca daca nu se apuca de gandit, innebunesc eu intre ei.
   Nu n'am slabit. M'am stabilizat. Mi'a crescut intre timp barba, de arat ca Ioan Botezatorul si poate aia ma slabeste.

   Ștergere