13 martie 2014

A doua venire a lui Hristos!Cica in lumea crestina se vehiculeaza un zvon, care a devenit pe alocuri folclor, prin alte locuri speranta iar prin altele...psihoza.
Se spune ca Isus, inainte de'a se fi inaltat la cer, a promis ca se va reintoarce. N'a spus niciodata cand, ci mai degraba a preferat sa ne tina constiintele treze, spunandu'ne ca nici El nu stie cand .

" Despre ziua aceea şi despre ceasul acela, nu ştie nimeni: nici îngerii din ceruri, nici Fiul, ci numai Tatăl. "


De atunci, omenirea s'a tot scremut sa socoteasca, in ciuda spuselor Lui, data reintoarcerii, de parca treaba lor era aia, nu sa fie...treji!
Si pt ca n'am fost treji, nici n'am priceput mai nimic din esenta mesajului.

Pt cei cu creierul la relativ purtator, caci nu'i asa, blogul acesta se adreseaza lor, le spun un secret: omul este creator de realitate.  Glumesc. Stiati deja cu totii...

Adica, tot ce'i trece prin cap la un moment dat, poate pune in practica. Iar odata pusa in practica este realizata si marea lui idee.
Stiti prea bine ca militez din toti rarunchii pt ca omul sa constientizeze ca habar n'am cine, si nici nu mai conteaza, for God sake, l'a pus sa locuiasca pe planeta asta.
Planeta care, privita asa cum era inainte ca omului sa'i vina vreo idee pe care s'o puna in practica, a aratat relativ bine.
Problema a aparut atunci cand omului au inceput sa'i treaca idei prin capsorul lui ala sec. Idei care odata puse in practica, au demonstrat ca este in general dobitoc.
Ideile lui, de la inceputul civilizatiei incoace s'au dovedit a fi paguboase si pe alocuri chiar imbecile.
Adica, de la libertatea absoluta, a reusit sa'si traga singur suturi in oua, devenind ...infertil si sa se inrobeasca singur, ba chiar sa'si faca casa praf, planeta aratand ca o groapa de gunoi, in fond dupa chipul si asemanarea...omului si a minunatelor lui idei!

De'a lungul timpului, au fost nenumarate personaje, unele mai pitoresti decat altele, unele mai inteligente decat altele, mai iubitoare decat altele, care au incercat sa'i spuna omului ca in creierul lui atrofiat de prostie ar putea avea loc chestii misto, scantei inteligente, iubitoare si creative.
Si ca lumea lui de rahat, de la micro la macro, cu ideile corecte, ar putea arata mai degraba a rai decat a iad.

Asta pe foarte scurt, fara sa mai intram in detalii sforaitoare. Sunt convins ca le stiti.

Omul, tocmai pt ca este imbecil, a inteles exact pe dos: sa socoteasca cand va reveni Isus, creind o megapsihoza in mai toate religiile pe care a reusit sa le inventeze intru vesnica lui indobitocire.
Si cum  mesajul lui Isus era sa fie inteligenti si sa se iubeasca, si ca sa aiba credinta, care credinta fara fapte e moarta, adica pe scurt tot ceea ce v'am spus pana acum, n'a inteles ca trasaturile divine ale lui Isus, odata copiate, implementate in creierul prostului, si puse in practica, pot crea o altfel de lume decat si'a creat fiind prost.

De asta, in loc sa fie destept cum a fost chemat sa fie, grabind astfel implinirea tuturor profetiilor, adica a omului sanatos la cap, care constient fiind isi creeaza o realitate sanatoasa, prefera in continuare sa'si bage capul in nisip, sa nu gandeasca cu el, preferand sa'i astepte pe  Superman, Chuck Norris, Van Damme sau Isus Hristos sa'l salveze, neintelegand ca de prostie nu te salveaza nimeni, mai ales daca tu alegi sa ramai asa.

In concluzie, acelasi om al nostru, decat sa inteleaga care'i treaba cu arhetipul Hristosului, continua sa fie mare matematician si sa socoteasca cand ii va cadea salvator direct pe moalele capului.

Konietz.