7 ianuarie 2014

Despre adventismul de performanta.

 Zilele acestea s'a intamplat inevitabilul.


Dupa ce luni, ba chiar ani de'a randul i'am laudat pe adventisti pentru religia si crezul lor inteligent, realist si de mult bun simt, dupa ce le'am laudat profetesa pt cat de buna ghicitoare a fost, baietii s'au suparat rau pe mine.  Asta imi spune cat de important sunt pentru ei!
Si era si normal, ca doar nu mi'or canta in struna, in timp ce picioarele le raman adanc infipte in aer, dupa prabusirea logicii dogmaticii lor!

Cum din cauza saraciei spirituale, creierul lor rar este oxigenat de idei, n'au stiut sa ma combata cu argumente logice, primul si singurul lucru care le'a trecut prin cap a fost sa incerce sa ma denigreze mizerabil pe unul din saiturile unde sunt gazduiti, prin bunavointa blogerului care le suporta mazgalelile,  intru inteleptire. Sau poate nu.
Sa le urmarim, zic,  logica de tip fundamentalist, poate-poate mai destupam cateva creiere, folosind tot raul inspre bine, asa cum ar face orice om intelept.

Postandu'le la un moment dat un documentar, practic o discutie intre Jiddu Krishnamurti si Allan Anderson, absolut superba dealtfel, adventistii mei, in urma discutiei,  au inteles urmatoarele: ca acolo vorbeste un indian, care face propaganda la  ezoterism budist. ( Wtf! - s'ar mira unii )
Ce sa zic, decat: bravo!  Ma intreb, daca vedeau vorbind un aborigen, oare ii recunoasteau apartnenta culturala si ce filosofie promoveaza.  Ezoteric, bineinteles.  ( asta e nepretuita!  :)))    ) .
Ca nici nu ma asteptam sa le mearga mintea dincolo de aparente: culoarea pielii, rasa si bineinteles, religie, asa cum ii sade bine unei minti infasurate in turban.
Adica, exact pe dos ( cum altfel! ) decat  ce i'a invatat Hristos: sa nu caute la fata omului.

Mai mult, reusind sa'mi citeasca articolele ( oau! ) , au obosit atat de tare lecturand mai mult de 3 fraze, cu cat erau obisnuiti, incat ajungand la articolul referitor la Proiectul Camelot, au inteles...tot!
Totul pe dos. M'as fi mirat sa fi priceput esenta mesajului!...

Concluzia? Fiind fini psihologi, aptitudine castigata cu multa sudoare in urma lecturarii intelungate a Marturiilor lui Ellen White,  au dat verdictul: mizantropul are o problema: traieste intr' o realitate paralela.
Si le dau dreptate: chiar am o problema! Nu'mi plac idiotii.

Haideti sa parcurgem impreuna niste pasaje din Biblie, cartea lor de capatai, evident urmatoarea DUPA, Marturiile lui Ellen White, care sunt nepretuite prin mesaj, valoare si realism.
 Biblie in care, o sa vedem impreuna, si alte personaje si intamplari minunate, care nu sunt desprinse dintr' o realitate paralela!Iar personajele nu sunt duse cu pluta, si nici cei care cred orbeste asftel de chestii desprinse din filmele de la Hollywood.

Stiti cu totii povestea evreilor in Egipt. Stiti si de liderul lor Moise. Si stiti probabil si de istoria cu despartirea apelor Marii Rosii, pt ca poporul sa treaca ca pe bulevard pe fundul marii.
Mie nu mi se pare nimic in neregula sa dai cu bota in balta si sa se desparta apele! Asa este in realitate. Daca nu credeti,incercati acasa! 
Necesar de materiale: o bota, de preferat toiag si o balta.
Se ia bota si se loveste cu convingere luciul apei, cu scopul de'a le desparti.
Daca nu se despart, inseamna ca n'aveti credinta. Daca ajungeti in situatia asta, puneti'va in genunchi si rugati'va fierbinte sa vina in zbor duhul cu ea in cioc. Cand simtiti ca o aveti, repetati procedura, cu multa indelunga rabdare. Nu va ganditi ca asa ceva nu exista! Sta scris in Biblie! Iar voi nu vreti sa fiti condamnat la chinurile iadului pt ca nu credeti!

Mergem mai departe prin istoria Bibliei, unde intalnim alt profet: pe Ilie. Acesta, dupa ce si'a terminat misiunea pe Pamant, a fost despartit de ucenicul lui, Elisei, de niste cai de foc si care de foc, si rapit la cer de un vartej de vant. 
Mie nu mi se pare nimic in neregula nici aici. Sunt sigur ca voi sunteti deja familiarizati cu astfel de lucruri.
Nu odata ati vazut cai de foc, si mai ales oameni rapiti la cer de un vartej de vant!
Deci si varianta asta pica, pt ca e reala.

Daca fenomenele de mai sus vi s'au parut normale, cu siguranta ca n'ar trebui sa va socheze povestea altui profet, Isaia.
Pe blogul acestuia, aflat in Vechiul Testament, aflam ca el a revolutionat moda vremii, umbland 3 ani de zile in cucul gol, si descult. Mi se pare de mult bun gust, ca doar nu era sa umble 3 ani de zile gol si incaltat! Va dati seama cum ar fi aratat?
Si cu toate ca in zilele noastre, orice spital de psihiatrie ar trata cu multa consideratiune manifestarile profetilor exhibitionisti, Isaia ramane foarte apreciat printre adventisti, si nu numai pt scrierile sale, mult mai valoroase decat apucaturile, care evident, nu fac parte dintr'o realitate paralela...

Mergem mai departe, si ajungem la un alt profet, ales special al Domnului: Ezechiel.
De data aceasta vorbim de niste obiceiuri culinare mai speciale - dar hey! - facand parte din realitatea noastra: oricui i se poate intampla.
Vrand sa le dea o lectie evreilor, care erau exact atat de inteligenti ca si adventistii, si va asigur ca nu mai mult! - Dumnezeu ii spune lui Ezechiel sa'si faca o turta din orz. Si cum se stie  ca fara liant, orzul s'ar fi imprastiat, Ezechiel trebuia sa amestece orzul cu cacat.
Yummi!
Iata ca, nici aici nu vedem nimic in neregula, devreme ce adventistii sunt obisniti sa'si amestece hrana spirituala cu cacat:  scrierile lui Ellen White. De aici si IQ'ul  lor ridicat!

Sigur, daca am vrea, am mai putea parcurge multe exemple minunate, care sa demonstreze ca aceste lucruri sunt absolut normale, si actuale, si ca nu este nimic in neregula cu ele.

In neregula este sa crezi ca Universul este viu si populat.

Poate de fiinte mult mai inteligente decat adventistii. Cel putin speram!

Hai ca am glumit.
In realitate, nu trebuie sa cautam in Univers fiinte mai inteligente decat adventistii!
Ajunge sa ne uitam la maimute.