10 decembrie 2013

Merry Matrix!

Motto:

  •  Ascultaţi cuvântul Domnului, căpetenii ale Sodomei! Ia aminte la Legea Dumnezeului nostru, popor al Gomorei!   „Ce-Mi trebuie Mie mulţimea jertfelor voastre, zice Domnul. Sunt sătul de arderile de tot ale berbecilor şi de grăsimea viţeilor; nu-Mi place sângele taurilor, oilor şi ţapilor.  Când veniţi să vă înfăţişaţi înaintea Mea, cine vă cere astfel de lucruri, ca să-Mi spurcaţi curţile?    Nu mai aduceţi daruri de mâncare nefolositoare, căci Mi-e scârbă de tămâie! Nu vreau luni noi, Sabate şi adunări de sărbătoare, nu pot să văd nelegiuirea unită cu sărbătoarea!   Urăsc lunile voastre cele noi şi praznicele voastre; Mi-au ajuns o povară, nu le mai pot suferi.   Când vă întindeţi mâinile, Îmi întorc ochii de la voi; şi oricât de mult v-aţi ruga, n-ascult, căci mâinile vă sunt pline de sânge!"    - Isaia Cap. 1.

..............................................
Din pacate, nu peste multa vreme incepe isteria sarbatorilor de iarna.
Da, acea corvoada mercantila, in hora careia intra toti idiotii, de frica sa nu fie judecati ca ar fi sanatosi la minte din greseala, de catre cei dragi care le sunt alaturi.
Si nu pt ca s'ar bucura de ceva, asa cum ar spune insasi notiunea de sarbatoare.

In general, gasca nu pune intrebari.
Fac diferite chestii, doar pt ca asa le fac toti, si daca le fac toti, asa e bine. Asta e normalitatea in lumea in care traim! 
Genul asta de bine, in mai toata lumea se numeste traditie, iar a nu respecta traditiile e pacat.
Exceptiile care nu agreeaza acest mod de gandire,   in general sunt prea lase ca sa'si expuna punctul de vedere si sa lupte impotriva curentului, si sunt curand anihilati de majoritate.

Vorbeam de sarbatori.

Cica vine Craciunul. Una dintre  cele mai mari idiotenii inventate de om, pt a se insela singur.
Ce mai conteaza ca originile lui s'au pierdut in negura istoriei, si ca marea majoritate habar n'are ce sarbatoreste!

Daca asa spune traditia, atunci nu se pun intrebari, si ne putem pleca linistiti capetele sub dictatura majoritatii!...

Asadar, poate putini stiu ca in Imperiul Roman, tot pe data de 25 decembrie, se sarbatoreau saturnaliile. Sarbatoare in onoarea zeului Saturn, celebrata in cel mai pagan mod cu putinta. In ziua de azi, crestinii nostri nu sunt mai breji...

Ironic, daca'i intrebi pe crestinii nostri de ce'l sarbatoresc pe Isus Hristos de ziua lui Saturn si de ce se imbraca in Mos Craciun, va asigur ca n'or sa se simta niste idioti.

Ca sarbatoarea sa fie si mai de minune, oamenii s'au gandit sa taie cantitati imense de brazi, paduri intregi. Cum ce sa faca cu brazii taiati! Sa'i bage in case, sa'i orneze cu vata, de parca ar fi la ciclu, sa puna tot felul de bilutze de sticla pe el si mai nou, ca dovada ca omul chiar o ia razna, beculete care clipesc........si sa'i arunce la gunoi peste 2 saptamani.
De ce toate astea? 
Pt ca e frumos.
E frumos sa privesti hoitul unui brad, care e mult mai frumos mort decat viu, inghesuit in casa, plin de te miri ce, si inconjurat de o gasca de oligofreni care'l privesc si canta cantece de slava lui Isus.
Cantecele sunt intotdeauna frumoase. Intr'unul, este vorba de un iepuras din blana caruia putem sa' i facem vesmant lui Isus. Sau o sapca. 
Mare bucurie trebuie sa fie pe Tatal lui Isus, creatorul iepurasului si al brazilor, la vederea scenei!   Dar si mai mare la vederea incununarii creatiei Lui: Omul.
Nici nu ma mir ca ne'a dat cu sutul in fund din rai, ca sincer, n'aveam ce cauta acolo.
Poate puteam sa'l facem praf si pe ala, tot intr' o zi de sarbatoare.

Cum se poate propaga totusi aceasta isterie grotesca?
Simplu: oamenii vor sa'si invete copiii lucruri frumoase.
Si cum nu'i duce capul sa'i duca in padure, unde inca mai sunt brazi asa cum i'a facut tata lui Isus, ii mint, mintindu'se la randu'le ca altfel le fura copilaria. Auzi tampenie! 
In consecinta, le aduc padurea in casa. 
Gest frumos, care pecetluieste soarta viitoarelor generatii de oligofreni, vesnic copii la minte, care vor face si ei la fel, till the end of time, asigurand astfel dezvoltarea armonioasa a umanitatii, care in curand, daca nu deja demult, e patrupeda din punct de vedere spiritual.