27 februarie 2013

Zombificare.

Motto :

" Oriunde va fi stârvul, acolo se vor aduna vulturii. " - Matei  24. 28.

Filosofia, prin batranul Aristotel, dar nu numai,  ne'a aratat ca omul e mai mult decat trup. Grecii il numeau soma. 
Ei credeau ca omul are si alte capacitati decat cele instinctive, primare.  Vorbeau despre "partea simtitoare " a omului, psyche, insa mai ales despre spirit. Noos
Unul dintre apostolii lui Hristos, cel mai drag mie, Pavel, a preluat aceasta idee, intelegand ca o fiinta este mai mult decat o simpla bucata de carne, un simplu trup material, si a disecat aceste idei  in multe dintre epistolele sale.  

Noos, spiritul, parea sa fie punctul de atractie din epistole. Mintea. 
Partea ganditoare. 
Nu vreau sa vorbesc despre conflictele pe care le trateaza, conflictele eterne dintre minte si instincte ( firea pamanteasca ). 
Vreau sa vorbesc ca de obicei despre cum sunt folosite, exploatate in interese proprii obscure de diferite persoane, institutii, corporatii, organizatii aceasta lipsa elementara de cunoastere proprie, si mai ales ce legatura au cu motto'ul ales ca tema. 

Cu totii, sau nu, stim ca oamenii se pot manipula unii pe altii, prin diferite tehnici. Unele mai bogate in complexitate decat altele, unele mai diabolice decat altele, toate avand ca scop influentarea subiectului intr'o directie definita, condusa inspre realizarea intereselor celui care exploateaza. 

In acest context, putem sa vedem , sigur...doar daca vrem, ca umanitatea, in marea ei parte este o cultura imensa de sclavi.  
Cei care o cultiva au metode si interese diferite. Insa cu totii un singur scop: sa foloseasca OMUL ca pe o marioneta, ca pe un sclav, ca pe un zombie, stiind prea bine ca realitatea se cladeste prin ideile lui  si  muschii sclavilor, care, repet, in cea mai mare parte habar n'au despre conditia lor. 

Daca urmarim cu atentie si onestitate tot ceea ce se intampla, vom vedea ca incepand de la prima institutie cu care avem de'a face, scoala, suntem cadorisiti cu o educatie care din pacate pt cei mai multi dintre noi, ne va fi tovaras pana la mormant. Nu vom scapa de perceptele false in care am fost  " botezati ". 
Nu mai vorbim de lepra religioasa, de mostenirea culturala, de gandirea politica, care , toate! - ne arunca departe, in intunericul ILUZIEI pe care o traim  cu gratie o viata intreaga.

Daca de data asta, vorbind la modul serios, stim ca apostolul ne spune ca Biserica are cap pe Hristos, aratandu'ne astfel o lume fara ierarhie omeneasca, bisericile fac tot posibilul sa recladeasca zidul daramat de Hristos, dintre noi, si sa'l recladeasca inapoi, pt ca....asa le convine. 

Dupa acelasi model ... lumesc...functioneaza si politica.
Fiti atenti cu ce ne iau astia: sa alegem "democratic" pe cineva care sa ne conduca. ( !!! ) 
Acelasi principiu. Al dominatiei. Omul peste alt om. 
Ca sa ne simtim in treaba, activi, ne pun in fata 3 rahati, dintre care sa ne alagem care ne place, fara sa se puna problema ca noi nu vrem nici unul. 

In plus, mizeria de limbaj politic ne invata ca asta e democratie. Adica, cand te conduce cineva si tu ai dreptul, nu sa'l trimiti la dracu repede, printr'un sut in oua, ci sa astepti inca 4 ani sa te razbuni, votand alt stapan. Nu stiu cum vedeti voia asta, insa mie'mi pute a prostie.
Prostie omeneasca, pura.
Cine actioneaza asa? Ati ghicit: UN SCLAV.  Un sclav sau  un zombie. Un zombie merge cuminte la vot, la biserica, si isi traieste viata in uitare, cumpara sa'si sature golul, face nimic, pana crapa.

Dar sa ne intoarcem la ideea cu care am inceput.
Ce le lipseste oamenilor, de'au ajuns in asa hal?
Dap. Mintea.  Spiritul. Noos'ul.

Fara astea, e doar un simplu cadavru umblator.
Iar gandurile lui, actiunile lui, viata lui nu sunt decat o masa imbelsugata oferita celor care se folosesc de ei.
Care ciugulesc din ei.

Unde mai e respectul pt propria persoana? 
Nu exista. 
Exista doar o umanitate unita. Unita in ura, prostie, in fuga de realitate, unita in fuga de el insusi, de fiecare in parte.  

Scoala, religia, politica, corporatia, locul de munca, seful, apartenenta  la te miri de idiotenie au avut grija de mintea lui.
Sa n'o aiba. 

 De'aceea, din pacate... 
Oriunde va fi stârvul, acolo se vor aduna vulturii.


Ganditi. Nu doare.