8 ianuarie 2013

Libertate si descentralizare

..si uite ca preiau, a nu stiu cata oara un articol de pe blogul cu pricina. 
De ce?

Pt ca in foarte multe puncte de vedere, vad la fel.

Sa vedem ce scrie autorul:


Mai multa descentralizare inseamna mai multa democratie, flexibilitate si mai multa eficienta pentru ca decizia este mai aproape de zona si de cetatenii careia i se adreseaza. Cu alte cuvinte nu poti da o lege globala netinand cont de zonele geografice, culturale, economice si politice unde aceasta va fi aplicata.

Globalizarea colapseaza pe limba ei, datorita neadaptabilitatii la mediu, datorita utopiei "universalitatii"... Oamenii sunt diferiti si niciun sistem nu va putea sa-i uniformizeze asa cum vor elitele diletante pe ultima lor suta de metrii.

Arhitectura cladirii parlamentului european este o copie a Turnului din Babel. Metafora povestii Turnului din Babel este defapt visul globalizarii.

Globalizarea este contrara legilor Universului. Creatorul ne-a facut diferiti si nu ne vrea omogenizati - nu pentru a ne tine dezbinati, ci pentru a ne mentine individualitatea si libertatea. Uniformizarea de orice fel aduce prin excelenta monotonie, control, abuz de putere si sclavie. Globalizarea este imposibila, chiar infaptuita nu va rezista mult.

Orice lucru nenatural, artificial este sortit esecului, este Legea Universului, globalizarea nu face exceptie.

 ..........................


Am scris de prea multe ori despre faptul ca se incalca flagrant orice lege de bun simt, orice lege in armonie cu legile universului.
Uite ca mai este un tacnit care insista pe tema asta.

OK.

Clativi'va ochii, si incepeti sa ganditi cu propriul creier.
E vremea.

Mai mult!

Un sfat!

Faceti'va propriul blog!
Scrieti.
Ganditi.
Impartasiti.
Impartiti.
Treziti.

Traiti.

Pt noi.