23 iunie 2013

Despre tine insuti !

Motto:  Căci au iubit mai mult slava oamenilor decât slava lui Dumnezeu. " ( Ioan 12. 43. )Stiti cum arata lumea in care traim, nu ?

O societate decazuta, decimata, condusa de interese directe sau nu, colaterale sau reciproce, neinsufletita de nimic, moarta in ea insasi, compusa din indivizi - produsi ai diferitelor institutii, creati special pt a servi unor scopuri bine definite, majoritatea prosti gramada dar cu pretentii savante, incapabili sa'si prevada propria finalitate sau a actiunilor pe care le intreprind.

 ..................

Dar haideti sa ne intoarcem ... cam obsesiv... la o idee pe care am mai tratat'o pe acest blog: omul si ce anume il face sa fie asta.
Omul, prieteni, e singura creatura de pe planeta asta care e constienta de sine. Stiti atat de bine, incat va enervez spunandu'va.
Va intreb, ca pe unii mult mai inteligenti decat mine, ca pt clasa 3-a:

"  - In ce anume isi oglindeste omul nostru constienta de sine?
 
 - Elev   romînescu ,  sa ne spui tu.

- In realitate, tovarasu' mizantrop. Si stiu nu numai eu asta, dar si copiii de clasa 4-a!

- Si ce'i aia realitate, elev romînescu ?

- Aia care ne inconjoara, tovarasu' mizantrop, ce, nu stiti?  "


Vedeti asadar, dragi cititori, cum copii de 11 - 12 ani stiu deja lucruri elementare.
Anume ca omul se vede pe sine insusi in oglinda realitatii, de care este inconjurat cu multa gratie.

Sa vedem insa evolutia elevului  romînescu  in urmatorii ani, lucru esential pt a afla de ce anume finalitatea elevului nostru este de a sfarsi prost gramada, cand a pornit  totusi atat de promitator, intelegand lucruri elementare...de clasa 3 - a.

..................................

Ajuns mare, il intalnim pe elevul nostru, acum un tanar vanjos de 30 de ani, la biserica. Asculta o predica, apoi canta si se ruga pt sufletul lui pacatos, dupa care intentiona sa se grabeasca inspre sectia de votare, sa'si exercite dreptul constitutional de'a vota pe cineva care sa'l reprezinte.

Mirat, il intreb daca'si aduce aminte de discutia de peste ani.  Aia in care stia ca este inconjurat de realitate, in fata careia singurul reprezentant era el insusi.
 - Sigur, imi raspunde vadit miscat !  Si'mi mai aduc aminte ca intelegeau si copiii de clasa 4- a lucrul asta!

....................................

Cum de totusi a ajuns la performanta de'a uita de realitate? Si de el insusi!

Simplu: perceptele, valorile, pachetul de ideologii si dogme, de invataturi...atat..atat de intepenite in prejudecati, in propriul construct omenesc,  l'au adus in situatia asta jenanta.

El, acum, nu se mai oglindea in realitate.
Se oglindea in ochii celorlalti.
De fapt...nu mai era chiar el. Era .....  altcineva.
Era cineva care iubea imaginea din ochii celorlalti. Un alt fel de sine insusi. Unul..fals.
Unul departe de candoarea unui copil sincer de clasa 3-a.
Un monstru.

...................................


Dupa cum bine ati intuit, elevul  romînescu  suntem fiecare dintre noi.
V'ati recunoscut, nu? Nu intru in amanunte, ca sa nu ziceti ca va violez intimitatea, cu toate ca este atat de previzibila...

....................................

Ce n'a inteles elevul nostru?
Un lucru elementar: realitatea va fi intotdeauna cu voi.
 Doar daca....


.....doar daca nu veti alege sa va creati alta.

Stiti, constructul ala omenesc puturos, creatia propriei voastre minti si maini, care va fi in final propriul vostru mormant.
Stiu, va intrebati dupa ce distingem duhoarea constructului oemenesc. Va inteleg. Si eu m'am intrebat odata.
Ferice de voi ca intrebati, pt ca adevarat va spun ca cine intreaba, gaseste raspunsuri!

Putoarea constructului omenesc se simte dupa interesele proprii si personale carora la servim ca orbii, se simte dupa frica de'a ne asuma raspunderi personale, dupa indolenta, dupa ignoranta, dupa lasitatea care ne impiedica sa recunoastem ADEVARUL, dupa lipsa de valori care ne ghideaza.

Pt ca prieteni!
Realitatea asta NOI o cream!
Prin fiecare gand, prin fiecare actiune a noastra.
Si in asta traim, transformandu'ne vietile in rai sau iad.  Pe ale noastre sau pe ale altora.

Responsabilitatea nu este a politicianului, nici a preotului, nici a altuia.
Ci a fiecarui om in parte.

Ma rog, vorbesc despre cei vii.

Ceilalti, fuguta la biserica si la sectia de votare.
Aveti o viata de vandut:
a voastra.
36 de comentarii:

 1. Tu zici ca ne vindem viata? Ce capatam in schimb?
  Eu zic ca singura moneda pe care o am este timpul si cu aceasta moneda cumpar viata....
  Dar referitor la societatea in care traim, asa este, ne pacalim votand. Dar exista oare un fel in care daca am vota ar fi mai bine?
  Toti vrem sa ne fie mai bine si daca unul trage incolo si altul in dincolo, rezultatul este ce avem. De vorbit fiecare vorbeste despre "binele lui", dar la sfarsit rezulta binele general...
  Tu cum ai vedea acest bine?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Șeri, lumea noi o construim, degeaba am dat'o altora s'o faca si sa raspunda. Si noi raspundem pt ce n'am facut!

   Cum as vedea binele general?
   Simplissim: sa incetezi sa traiesti pt fiinta din ochii celorlalti. Tu nu esti ala. E minciuna minciunilor!
   Sa traiesti constient de fiecare gand si actiune a ta, stiind ca are consecinte. Aia poti face tu.

   Restul...trezeste'i! - sa stie toti adevarul asta simplu.


   Ștergere
  2. Mizantropescule....
   ””Ce n'a inteles elevul nostru?
   Un lucru elementar: realitatea va fi intotdeauna cu voi.
   Doar daca....”ELEVUL nostru denumit in continuare crestin nu a inteles ca *LA VITA E BELLA*,si totodată că fericirea crestină este o prostie.Pentru orice om normal, natural şi firesc, este o prostie. De ce să fii fericit? Ce motive am avea? La promisiunea unor cai verzi apocaliptici pe pereţi de biserici? Concepte ca Împărăţia cerurilor, mîngîiere, milă, Dumnezeu n-au nimic de-a face cu primul gînd care ne încearcă cînd ne gîndim la fericire. Trupescul este neglijat, prezentul sufocat în favoarea unor satisfacţii spirituale aşezate într-un viitor înnorat.Eu spun: N-am văzut sfinţi fericiţi! Pe pereţi nu! În vieţile sfinţilor, nu! Creştinismul este singura religie care nu promite fericirea în termenii în care orice altă filozofie sistematică o propune, dar, după părerea mea, este singura care oferă o cale spre o nădejde şi, dacă nu spre fericire, spre bucurie şi veselie.Starea de fericire creştină este DEJA, – NU ÎNCĂ, “acu-acu” şi “stai că vine”. Fericirea lor(a sfinților) nu ţine de un loc, pentru că sfinţii nu-şi găsesc locul. Fericirea lor nu ţine de un timp, pentru că sfinţii nu-şi găsesc timpul. Fericirea sfinţilor creştini este zidită pe o mare lipsă, pe nenoricirea de care tocmai au scăpat. Fericirea creştină decurge din răul ratat, dar pe care îl conştientizezi foarte bine, fericit că ai scăpat de moarte, de blestem, de sărăcie, de tristeţe, de foame, de ură, de ura ta către alţii, dar fericit, nevoie mare, că alţii te urăsc. TE citez:”Responsabilitatea nu este a politicianului, nici a preotului, nici a altuia.Ci a fiecarui om in parte.Care om?cel fericit sau nefericit?”Fericirea creştină este frîntă în două, aici prea puţin, aici totul. Aici bucuria şi veselia, culmea ironiei… Fericirea creştină are din toate, din naivitatea şi veselia continuă şi senină a sfinţilor care au strigat către natură fratello sole, sorella luna, dar şi din seriozitatea lui nea Gheorghe, sfîntul militar. Este naivă şi serioasă, este plină de veselie şi încrîncenată, paharul este plin de dă peste el a ospăţ, dar dă peste el din tremur de mînă. Este sobră pentru că nu-i proastă şi uşor de dus, vede moartea cu realism şi strigă “O, nenorocitul de mine… “ Romani 7:24 O, nenorocitul de mine! Cine mă va izbăvi de acest trup de moarte? 25. Mulţămiri fie aduse lui Dumnezeu, prin Isus Hristos, Domnul nostru!, dar explodează în urale şi laude contemplînd cerul.Prin urmare elevul iluminat crede ca Noul Testament este plin de nenorociri, dar plin de bucurie şi fericire. Acestea două sînt în tensiune pînă în ultima carte a Bibliei în care este descrisă nunta Mielului, alături de cea mai mare catastrofă a lumii......te las MIZANTROPESCULE si sper că tu esti un ”crestin fericit”..nice day man&iluminatul te saluta

   Ștergere
  3. Thanx, mate!

   Sunt un crestin fericit pe dracu.
   Ma straduiesc sa fiu un simplu om.
   Stiu ca nu reusesc intotdeauna. Uneori sunt ba putin crestin, ba putin anticeva, ba proaltceva, uneori fara sa observ, macar ca'mi duc existenta intr'un prezent aproape pur.

   Ca mizantrop, cred ca sunt cel mai mult, nu mai mult decat realIST. Singura religie in care dumnezeul ei nu te minte.
   Vezi ca scrie pe la Tit 1.2 parca de dumnezeul care nu te minte, pt ca nu poate.
   Sa si parte de el!

   Salutari, my friend.

   Ștergere
 2. Nici nu mai stiu de ce sa ma minunez mai intai?! De spiritul tau neobosit, mereu pus in slujba trezirii turmei de mioare de pe mioriticile plaiuri, de tenacitatea de care dai dovada, la o munca de Sisif la care singur te-ai condamnat?! Pina la urma, vorba lui Voltaire, "cind vei parasi aceasta lume, ea va ramine la fel de smintita si ticaloasa cum era pe vremea cind ti-ai facut pentru prima data intrarea in ea". Oamenii sint neghiobi dintr-o inclinatie a naturii noastre umane, predispusi sa asculte la minciunile si neroziile celor care ii conduc, lingusindu-i si ametindu-i cu cite-n luna si-n stele, cu Paradisul "din viata de dincolo" si cu Iadul din viata de aici... De asta s-au prins pina la urma si nulitatile care ne conduc, tocmai din acest motiv au si infiintat droaia de televiziuni care zi si noapte le baga in cap cele mai nastrusnice si aiuritoare idei. Iar turma le ingurgiteaza pe nemestecate, pentru a le expune altora ca si cum ar fi rodul gindirii ei neghioabe. Si pas de incearca sa contrazici pe cineva!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Multumesc, my friend.
   Daca atunci cand, vorba lui Voltaire, voi parasi aceasta lume, va fi inteles macar unul singur, m'am muncit de pomana. Si nici trait.
   Daca unul singur macar va scrie un singur cuvant despre libertate.

   Ștergere
 3. Iarta-ma mein freund, dar slabe sperante sa poti schimba ceva... Si asta pentru ca vrei sa le iei totul, fara sa le dai nimic in schimb. Ei sint obisnuiti ca de fiecare data sa capete cite ceva, viata vesnica, gradina Raiului, iertarea pacatelor, un "loc cu verdeata", sau macar o sticla de undelemn, un kilogram de zahar si unul de malai, pina la urma sa fie ceva acolo, fie chiar si o cantuta de plastic de 2 lei!

  Abureala asta cu "realitatea", nu desteapta niciun ecou in mintea lor! Si pina la urma, ce le oferi? Viata lor?! Pai asta o au deja si nu sint dedloc incintati de ea. Si mereu sint dornici sa cistige ceva. Altfel de ce-ti inchipui ca intra un individ cu 5,10 mii sau 100.000 de dolari intr-un cazinou, daca nu sa le mai adauge ceva? Chiar daca asta-l poate lasa (mai totdeauna!) fara nicio lascaie in buzunar!

  "Cine nu risca nu cistiga", mein freund! Dai totul, mizezi viata intreaga pe-o carte, chiar daca asta inseamna chiar ruinarea ta!

  RăspundețiȘtergere
 4. Mizantropule,tu spui ca realitatea pe care o traim noi o creăm.DA si nu prea.Si sti de ce?pentru ca, sa nu uitam societatea ,politica si biserica ne-au servit pe paine ani de-a randul, generatii intregi, acea realitate care considerau ei ca este binefica pentru noi.Adica au creat din noi niste biete fiinte executante, care fac totul prin prisma experimentelor sociale,istorice,politice,patriarhale dar toate acestea desfasurandu-se in trecut.....Ai spus ca realitatea este încontinuu cu noi.!doar daca?Si aici intervine istoria...da!da!da!dar si politica pentru ca este sora mai mica a istoriei si verisoara buna cu biserica.Se presupune ca istoria trebuie sa fie o relatare corecta si completa a ceea ce s-a îintamplat cu adevarat.Politica nu se refera niciodata la ce s-a întamplat cu adevarat.Politica reprezinta întotdeauna punctul de vedere al altcuiva asupra a ceea ce s-a întamplat.Istoria releveaza,politica justifica.Istoria da la iveala;spune tot.Politica acopera;spune punctul de vedere al unei singure parti.Prin urmare,politicienii urasc istoria ce spune adevarul.Iar istoria care contine adevarul ,nu vorbeste nici ea prea bine despre politicieni.Renind la copilul romînescu,copilul modern cel care a invatat sa gandeasca in mod critic,priveste istoria noastra si spune asa:mai!da ce s-au mai autoamagit parintii si stramosii nostri.Si asta e valabila si pentru dogmele bisericesti.Si aceste afirmatii nu sunt aceptate nici de biserica si nici de politica.Si culmea nu sunt acceptate nici de noi ;parinti idioti care privim lucrurile prin prisma trecutului in toate formele lui.NOI cei din urma, vrem sa invatam copii sa memoreze realitatea si nici decum sa o creeze.Noi dorim ca tinerii nostri sa ajunga la aceeasi concluzie care am ajuns si noi, dar in trecut.Prezentul: NE SPERIE .,in felul asta noi îi condamnam sa repete greselile care ne-au condus la propiile concluzii.Sistemul nostru educational nu permite gandire.In Romanica,profesorul nu produce profesori,ci doar elevi mediocri cu care tot societatea se va lupta mai tarziu....ma opresc !Bun articolul Mizantroape....I read man lighting.@@@

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Uneori n'am curqajul sa public tot ce gandesc.
   E prea extrem pt majoritate....

   Ștergere
 5. Amice , inteleg ca postezi numai ce doresti tu. Sau poate ma insel eu. Am trimis si eu un comentariu mai devreme si nici acum nu mi-ai raspuns. Si tocmai vorbeai de realitate. Care realitate ? Ai lui Vantu ? sau a ta? Ce faci omule ?. Vezi sa nu o iau si eu pe urma lui Trinity .!Ai zis sa te caut si acum nu- mi raspunzi?Lighting greet

  RăspundețiȘtergere
 6. Pai de ce nu zici asa, Iluminatule!
  Intelege si tu: la cate insulte mi'am luat de la adventisti cu precadere, tre' sa ma protejez si eu cumva. Sau macar pe cititori!

  Asadar:

  mizantropescu@gmail.com.

  RăspundețiȘtergere
 7. ..sa inteleg ca-i cunosti pe vegetaurieni ca pe Tatal nostru.Sa nu-mi spui ca ai fost si tu *asteptator*ca mor!!eu in fiecare zi ma „decastez”,,,sper sa vina ziua cand voi evada complet din lagarul de exterminare a mintii###..problema mare in momentul asta este familia mea ,care cu greu accepta schimbarea...deci o iau mai usor ca sunt prins intre ciocan si nicovala.Hai sa-ti mai dau un paradox:inainte nu retineam mai nimic din cuvantarile ”unsilor” dar acum fiecare fraza o retin si la iesire ma duc peste ei ,si îi iau la intrebari.Unii nu sunt in stare sa lege doua fraze in afara copiutei cu care au fost invatati...Unul dintre manipulatori mi-a spus intr-o ocazie ca :”intr-o dragoste adevarata trebuie sa fii putin sclav pentru a fi liber,adica sa nu mai vezi in jur”.Dar mi-a fost spusa cu o discretie suspecta. Acum stiu ca discreţia nu e uneori decat un pretext pentru pasiunile care n-au destula putere ca să fie scandaloase. Cand cineva nu e în stare sa arda, invocă virtutea ca sa ascundă adevarul. Dar aceştia nu vor putea iubi niciodata marea ca pe o femeie. Ei nu vor avea neruşinarea de a iubi ce se afla la poalele Golgotei şi nu vor înţelege de ce a zis Baudelaire ca iubirea rade şi de *infern şi de cer*....Revenind la oile noastre in locul unuia care-mi spune ca ma iubeste si ma trimite in ”grota”,prefer unul ca tine care sa-mi spuna ”idiotule” !asta-i calea,asta-i realitatea ,asta-i ziua de azi ;nu cea de ieri si nici cea viitoare....admir curajul si gandirea la rece,critica,rationala si pragmatica...nice day man..

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Thanks, mate!

   Nu, eu n'am fost "asteptator" niciodata.
   Totusi, cum am mai scris si altora, am descins dintr'o familie in care bunicul era preot protestant. E adevarat, cu vederi mult mai largi decat baietii de sambata.
   Totusi, tot sub...cupola ecumenismului...
   Sa nu crezi ca mie mi'a fost foarte usor sa ma rup de pachetul lasat mostenire intru vesnica tampire! Insa amfacut intotdeauna ce'am crezut EU ca e bine.
   Cum am ajuns sa le trag suturi adventistilor, de ma pomenesc in rugaciunile lor?
   Ca orice om cuminte, care asculta de sfatul divin: cauta si vei gasi, intr'un moment al vietii, am considerat ca am prea multe intrebari fara raspunsuri.
   Cu totul intamplator, am dat de unu' care le traduce cartile din engleza adventistilor, baiat foarte inteligent dealtfel, cu care am dezbatut unele idei pret de cativa ...ani!
   Ca sa constat ca pe el il intereseaza idile in masura in care poate scoate bani pe ele.
   Ca omul sincer, pe care'l incearca un profund sentiment de indignare, m'am cam shukarit, mai ales ca intre timp avusesem revelatia potrivit careia nici ceilalti nu erau cu mult mai indragostiti de adevar ca omul meu.
   De'aici a inceput vanatoarea de vrajitoare.
   Sigur, daca sunt cu adevarat sincer, trebuie sa recunosc ca nu pot sa'i marginalizez pe adventisti spunand despre ei ca sunt singurii idioti. Sunt doar unii dintre foarte multi.

   De atunci, scriu si comentez pe unde pot.
   Pe unii i'am destelenit, facandu'i macar sa caute, pe altii i'am facut sa ma urasca, pt ca n'au priceput nimic.
   Cu toate ca ...personal...chiar n'am cu nimeni nimic.

   Provoc si voi provoca la conflict.
   Nu cu omul.
   Ci cu lumea si valorile ei.
   E constructiv.

   N'am zis si ca'i foarte ortodox. :)

   Ștergere
  2. My friend,te-ai gandit vreun pic , ca provocarea ta cu "lumea si valorile ei " creeaza panica? disconfort , poate chiar infarct sufletesc. Mi-a placut mult o replica a lui Socrate care zicea asa:'Stiu ca nu stiu nimic" ...vezi tu amice multi idioti fac infarct atunci cand dau de cate unul care le deschide ochii. In cazul infarctului azs-ist ca pe mine asta ma doare, cauza este de mult stiuta. Tromboza prostiei este cauza tipic adventista. Depuneri nesfarsite de tristeti au creat pe peretele aortei ce transporta " sange sufletesc" la inima o ingustare inoperabila ce eu o denumesc " necazul fiintial".Oamenii cu infarct sufletesc sunt perfecti din punct de vedere organic, merg pe strada , sunt in biserici ,sunt chiar de o vitalitate superioara si , mai ales, n-au constiinta decesului lor sufletesc.Din cauza acestui necaz ce creste in depuneri latente, pacientul advtst simte o neliniste permanenta, o frica, uneori si un junghi in piept ce-l face sa stea tot timpul cu capul plecat si in pozitia capra.Astfel, nemaivazand stelele, sufletul nu se mai oxigeneaza si cu timpul, cunoste un proces de innegrire.Si eu am fost la un pas de acest infarct sufletesc. Acum sunt in tratament pentru a indeparta colesterolul prostiei religioase la care am fost supus...... asadar Mizantrop " sunt bolnav dar ma tratez" ..... Nice evening man ..... Iluminatul te saluta &

   Ștergere
  3. Exceptional comentariu! Chiar exista un simbolism in Biblie care descrie situatia de mai sus. Pacat insa ca'l inteleg atat de putini.
   Mult mai multi insa, prefera sa se minta singuri, si cu un tupeu fantastic sa ti se creada superiori - din starea asta! - tu avand o slabiciune: traiesti.
   Adevaru'i ca moartea sufletului justifica pretentiile omului modern, de'a se crede imun la ea. Grozava minciunica, nu ? Mai ales ca e institutionalizata. ;)

   Ștergere
 8. cam rarutz in ultima vreme...
  o vreme am crezut ca majoritatea este formata din prosti, dar nu-i asa, desi sunt foarte multi, atat de multi incat prostii se masoara in metru cub (sunt si in spatiu) totusi marea majoritate nu-s prostii, ci superficialii...
  deasta se duc la blocurile alea numite biserici care de fapt sunt dormitoare pt constiinta

  PS: am sa fac pe prostu ca sa scrii mai des :)

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Cristilz, in ultima vreme am fost oarecum izolat de prosti si n'am prea avut muza pt un articol. :))

   Fara indignare si tot cortegiul de senzatii nasoale nascute din contactul cu societatea, e greu sa scrii.
   Promit sa dau iama in ea si sa ma irit bine ca sa revin cu altceva. :)

   Ștergere
 9. Mizantropescule, I don't no ,maby you are a something, a somewhat, the animal, fantastic! sublime, something that I do not everithingh abauth his terestial existntinegs. Maby You are the adventist... :))

  Too many beers?! However, I am satisfactory! And I am not a litle piece of things!!!!

  RăspundețiȘtergere

 10. Numai Farimita Lambru asta cred ca este de vina!

  :))

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Si am reactionat imediat.

   Am trecut pe Siminica!!! :)))

   Ștergere
 11. Mein freund, am o rugaminte, aveai pe undeva o trimitere la un site de raspopiti unde batea unul seaua sa priceapa iapa de mine! La inceput am zis sa dau dovada de clementa si sa-l las in plata 'alui de Sus. Dar acuma, jur ca m-apuca o mincarime de-aia, rea de tot! .Si cum "oltean sint, oltean imi zice", vorba cintecului, as vrea sa ma tavalesc cu Jupinul un pic (o tira!) Care ziceai ca era postarea cu trimiterea impricinata?

  Iti multumesc!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. O fi asta?

   http://www.adventomania.ro/

   Ștergere
  2. No meine frunxd, era pe undeva pe la lotul; pr9etenului cu cele 100 de doleante, facea baiatu' misto de iubuitorii de oameni, la Matin Luther, imi cer scuze, abia azi realizez ca n-am atita vreme cit sa-mi pierz in n pustiu proprtia viata! Oricum, multumesc!

   Apropos, am prieteni in aceasta pirdalnicva de viat, cikt altii n-or avea in 4 vieti! Si nu mi se pare destul! Pentru ca iubesc si apreciez tot ce-i frumos si bun!

   Iti multumessc ca mi-ai oferit oimnensa cazie in aceasxta viata, sa te cunosc!

   Ștergere
  3. O saracul Martin Luther, altul care trage ponoase pt sacrilegiul de a'si fi folosit creierul...

   placerea e intotdeauna si de partea mea. Stii ca eu te'am gasit, nu ? :)
   Ce ochi am!

   Ștergere
  4. Si ce figura esi!

   Ștergere
  5. Acu' pe bune mein freund, vazu-t-ai ceva mai fain in muzica pupulara, decit cintecul oltenesc?!

   No, ca si de-l ardelenesc mi-i drag!

   Ștergere
  6. Parca tocmai d-qaia iti muiltumeam mein freubnd! Si nu te-ai plictisit de un cititor atit de circotas si evaziv, prea, prea, evaziv uneori? A propos, ti-a placut "partea 'mea' buna"? E un baiat fain!!!! 100% maghiar.Culmea, el se cosnidera roman, e indragostit de istoria acestui popor,.... Ce aitea opelisti si piedici nefiresi... Oameni sintem cu totii, maghiari, tigani, romani!

   Doar noi le oferim altora placerea de-a ride de noi! Pacat!

   tE ROG NU PUBLICA COMENTARIUL ASTA.

   Ștergere
 12. La fel de intimplator maine frund un om Valter Maracinenu, si-a lasat sabia pe aici.. Ai, eu unul, n-am cui s-o mai transmit, impreuna cu mesajul ce mi-a fost lasat din intunericul acelor secole... Nici Romania nu mai are niciun viitor... A ajuns o simpla tara...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. My friend, Romania n'a fost niciodata o tara.
   Intotdeauna a fost o adunatura de idioti, selectati nu stiu cum, dar pe sparanceana, si inghesuiti in spatiul asta carpato-danubiano-pontic, sub tutela unor alti idioti.
   Tu crezi ca sunt mizantrop doar din cauza ca da bine pseudonimul?

   Daca din greseala umblu vreodata prin Oltenia, sigur o sa am la mine o sticla de jinars linga care sa povestim.
   Da' nu de'ala de la voi, ci de'asta de la noi.
   Cu ala de la voi, la noi se spala pocaitii pe picioare. :)

   Ștergere
  2. Iar faci experimente sa vezi care-cum vibreaza si la ce postari? Banuiesc ca esti extraterestru motiv pentru care nici nu te critic, daca nu, de ce nu pleci in Statele Unite unde e o selectie intelectualo-elitista mai rafinata si iq-ul mediu e 50 dupa studiile sociologice?

   Fiecare exploateza pe altul cum poate ptr ca asa functioneaza universul. Sa arunce cu pietre in reptilieni cei care au luptat impotriva abatoarelor!

   Ștergere
  3. Nu, cred ca-ti convine, ca el este tocmai opusul la ceea ce esti, dar pentru ca fiind asa cum esti, ai dat ocazia la toti... nataraii, sa se bucure de bunatatea si slabiciunea ta, iar azi, realizind cit de... nefericita este omenirea, cauti sa te indepartezi de ea, creind (imperfectul sau gerunziul lui a crea! cum dracu' o fi) un zid artificial la nivelul gindirii. Nu pentru a te apara pe tine, ci pentru a-i avertiza pe ei.

   Ștergere
  4. Ai perfecta dreptate mein freund! Nici nu stii cita dreptate ai!!!!

   Azi renunt sa mai militez pentru o cauza pierduta! Iti multumesc!

   Ștergere
  5. Cit priveste calitatea "jinars-ului" de la noi, ai perfecta dreptate! Am avut ocazia sa degust bautura aproape a fiecaruia dintre compatriotii mei! Chestiune in oarescare dilema este aceea ca nu beau sub 45 de grade nimic! Exceptind bineinteles licqueur-ul, care are in jur de 40 de grade si-mi place deosebit de mult (desi predispune la diabet, mai ales daca-l consumi pe scara industriala!)

   In rest, ca de fiecare data!, ai perfecta dreptate!

   Ștergere
  6. Culmea este ca sunt bautor mai degraba de bere. E mai soft. :)

   Te'as uri mult mai putin daca m'ai mai si critica macar cateodata! :)
   Ca atuncea cu Linux'ul!

   Ștergere
 13. si da-l amaraciunii de profet mein freund! Il iubesc pina si pe el, uriciosul1!

  RăspundețiȘtergere