7 iunie 2013

Despre caste.

Motto:   " Adevărat vă spun că oricine nu va primi Împărăţia lui Dumnezeu ca un copilaş, cu niciun chip nu va intra în ea." - Isus Hristos.


Simplissim, ca de obicei,  pt oricine:


Dupa cum prea bine stiti, militez de multa vreme impotriva sistemului.

Si cand spun sistem, ma refer la orice fel de grup care inregimenteaza omul intr'un grup de apartenenta, deposedandu'l de unicitatea lui, cadorisindu'l in schimb cu personalitatea masinii, furandu'i astfel ...sufletul.

In cadrul grupului, sistemul iti ia "povara" propriei responsabilitati, mangaindu'te patriarhal pe crestet,  
ranjindu'ti prietenos si transformandu'te incet si sigur intr'un las, convingandu'te mai apoi sa'i cumperi protectia. Daca ti se pare ca aduce a actiune mafiota, ei bine, ai dreptate. Insa daca cineva legifereaza asta, ce mai conteaza ce e moral?  
Asadar, diferenta dintre Cosa Nostra si Stat este ca al doilea este legal. Si, ma rog...este stapanul tau.

Sunt diferite metode de'a te convinge!
Statului ii platesti taxa de protectie numita generic " impozit" , chipurile spre binele tau, spre protectia ta.
Stim prea bine cat ii pasa de tine....

Religiile, la fel de perfide, indoctrineaza oamenii, strecurandu'le in suflet FRICA. 
Le ofera si solutii:  in cadrul grupului, aparent pe gratis, li se ofera adapost, iertare si salvare.
In realitate....o clica de profitori se folosesc de credulitatea ta si te mulg de restul de bani ce ti'au ramas din ce ti'a luat Statul.
Rezultatul?  O umanitate trasa la indigo. 

Vedem asadar cum sistemul educa oamenii ca este necesar. 

Haideti sa vedem ce este cu aceste grupuri de apartenenta.
Tu zici:  eu sunt Liberal. Celalalt, Comunist. Altul, ortodox, iar un altul, catolic. Nu mai vorbim de adventisti, ca i'am calarit destul. Si asa ma urasc bietii.
 Apartinand unui grup, nu conteaza ca te minti singur, atata timp cat si altii abereaza la fel ca tine! Esti linistit! Grupul iti ofera liniste.

In realitate....

Liberalul este Om, comunistul este Om, ortodoxul este Om, si catolicul la fel. Si advenstistul, na!   Difera doar ideologia, doctrina, dogma.

Iluzia apartenentei la un grup, ne divizeaza in caste. Un motiv sa ne uram, pt ca nu suntem la fel! Chipurile..

Insa, daca ar fi sa ne gandim la un copil, vedem ca el nu priveste ca noi.
El este INCA, sanatos la cap.
El va vedea intotdeauna un OM. 
Nu stie de grup, nu stie de Stat, nu stie de religia ta, nu stie de echipa pt care iti pierzi capul.

De aceea, ma gandesc ca mare dreptate a mai avut Hristos cand ne'a spus:


Adevărat vă spun că oricine nu va primi Împărăţia lui Dumnezeu ca un copilaş, cu niciun chip nu va intra în ea.

Pana atunci insa...fiecare cu gasca lui. 
Cam de 5000 de ani. 


11 comentarii:

 1. "fiecare cu gasca lui" asta a sunat chiar sexi. :)
  pentru a îneţelge "Om" şi-al lua în calcul tre' ceva educaţie muultă. :)

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Joker, habar n'am cum, dar comentariul iti ajunsese in spam. Scuze, prietene!
   Cu atat mai mult cu cat jignirea e cat casa: erai alaturi de aia care ma injura. :)

   Ștergere
 2. Stoicul, yoghinul, budistul, taoistul, pustnicul, fac si ei parte din aceste caste, chiar daca practica tocmai izolarea, asceza, renuntarea, retragerea?

  Mi se pare nitel fortata, seminind mai degraba cu o reductie la absurd.

  Cu totul altfel sta situatia in cazul lui Isus, poate unul din cei mai intelepti dintre oameni...Si cu toata invatatura lui omul bintuie de 2.000 de ani prin aceleasi grote ale constiintei...In caste sau in afara lor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Articolul asta a venit ca raspuns la un altul, de pe "Adventomania".
   Acolo, oamenii inca nu inteleg ca ruperea de vechile norme i'ar conduce la o revolutie spirituala. Ei inca lincezesc la adapostul castei, intr'o stare nici rece, nici fierbinte, intr'o semiconstienta strigatoate la cer.

   Uneori am impresia ca fara stimulente dure, nu 'i trezesti.

   Totusi, Isus n'a facut parte dintr'o casta.
   Ba mai mult, in ciuda opozitiei ucenicilor chiar, El a propovaduit si in casa vamesului, stiind din ce "casta" facea parte, dezbracand intotdeauna omul de prejudecati, privindu'l ca OM.
   A daramat zidul dintre evrei, samariteni, iudei, facandu'i una.

   Evident, ei au reconstruit totul inapoi.


   Pt acestia am scris.

   Ștergere
 3. Oricit ne-am stradui sa fim obiectivi, pina la urma parerea noastra este una subiectiva. Asa cum spuneai aici sau intr-o alta postare sau comentaqriu, pina la urma totul depinde din pozitia din care privesti lucrurile. De exemplu, exista aproape un consens general in privinta nihilismului, stoicismului, budismului, etc. in general impotriva acestei renuntari si retrageri, omul fiind privit ca o "fiinta sociala", "utila societatii", etc., tot felul de motivatii, care de care mai mastrusnice, daca stai sa le privesti de pe cealalta parte a baricadei. Uitindu-se ca in lipsa lor omenirea ar fi privata de unele din cele mai importante capitole din istoria ei. Isus este la fel de bine exemplul de care vorbeam, neafiliat niciunei scoli de gindire, religii, dogme, dar care la rindul sau este creatorul (fara voia lui) unei astfel de orientari.

  Pina la urma, poate ca existenta unor astfel de fiinte unice, joaca tocmai rolul exempului la care facea referie Alexander Pope. (Suferind de o constitutie bolnavicioasa, se imbolnaveste de o forma de TBC care afecteaza coloana verebrala, care il deformeaza si ii afecteaza merul. Aprig oponent al partidului "albilor", intilnit pe strada intr-o zi de citiva din sustinatorii acestei grupari, este intrebat ironic, "La ce bun a lasat creatorul astfel de oameni marunti, cu mersul strimb?", la care A.Pope raspunde, "Pentru a-i invata pe ceilaltui sa mearga drept!".

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Vedem asadar ca cele mai mari adevaruri sunt cele simple. :)

   Ștergere
 4. Urita imagine ai mai gasit! Iti uriteste blogul, mai ales pe acest fundal care parca este scos din Disciples. Diavolul are un zimbet siret, complice, evaziv, te priveste direct in ochi pentru a incerca sa te seduca, are o anumita atractie magnetica si o frumusete ascunsa. Hohotele lui sarcastice nu se fac auzite pina ce nu reuseste sa cumpere sufletul muritorului. Priveste sceneta Mefisto cu Toma Caragiu pe youtube, marele actor se studia ore la rind in oglinda pentru a invata mimica cea mai potrivita pentru personajele interpretate! Aia este imaginea pe care o cauti.

  RăspundețiȘtergere
 5. Mizantrop,ziceai mai sus că un copil,rămane intotdeauna om,...sănătos la cap.Da!dar pană merge la scoală.Si acum să-i iau un pic in tastatură și pe ortodoxi că din ăștia mă trag eu.Sper că nu te superi no?Asta așa să fim chit.Era bine ca religia să fi rămas despărţită de şcoală, să fi fost considerată o componentă a educaţiei din familie şi completată prin prezenţa la biserică, la slujbele religioase. Iar dacă preoţii ţin cu tot dinadinsul să educe religios tineretul de astăzi, să găsească mijloace de a-i atrage la biserică.Eu nu pot să concep ce educaţie de viaţă poate primi un licean care învaţă la ora de astronomie că sistemul solar s-a format, potrivit teoriei Kant-Laplace, conform unor legi fizice, iar apoi, participând la ora de religie să-l asculte pe preot citind din Biblie capitolul Facerea – Întâia carte a lui Moise. Ori va învăţa la ora de biologie teoria evoluţionistă a lui Darwin, dovezile genetice ale evoluţiei speciilor, dezvoltarea vieţii în oceanul primar şi evoluţia ulterioară până la vârful regnului animal, omul, şi la religie va trebui să afle că în fond omul este o creaţie divină, iar toată învăţătura de la biologie este una falsă. Cred că prin decizia luată ca religia să se predea şi în liceu este un atentat la raţiunea umană, este o gravă şi ireparabilă lovitură dată educaţiei ştiinţifice a elevului, este o piedică în calea realizării profesionale a tânărului dar şi o piedică în calea progresului.Eu am pe fica mea care vine acasă cu capul pătrat de la ora de biologie,si religie.Religia trebuie să rămână o problemă de suflet, de spirit, trebuie însuşită din convingere, din nevoia de a te simţi protejat de cineva, fără ca raţiunea să-ţi fie afectată.
  Iar când omului îi impui ceva cu forţa, va face totul pe dos, va deveni refractar, te va înfrunta. A impune elevilor de şcoală şi liceu religia cu forţa, nu-i facem mai paşnici.Ce zici MIZANTROP de BOR sunt întregi la minte ?că iluminați în nici un caz nu sunt!!!!!iluminatul** te înfierbantă și lovește și in babilonul ortodocsesc....

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Dar Iluminatule dragul meu, vezi ca am o eticheta speciala pe blog pliata perfect pe subiectul asta! Si nu, nu ma superi! Eu ii supar pe altii! :) Sunt un om corect!

   Iaca: http://mizantropescu.blogspot.ro/search/label/Minciunele%20religioase

   Ștergere
 6. Amice,mulțam fain,m-am distrat copios la linkul de mai sus.Acum vad ca nu ai preferinte.Din contra ,îi „iubesti„pe toti deopotriva..Te-as intreba ceva.In opinia ta,in momentul de fata,creste sau scade religiozitatea in lume?pentru ca in opinia mea, contrar statisticilor lucrurile stau exact pe dos.Adica,cu cat creste mai mult numarul persoanelor religioase,cu atat mai mult creste si rata criminalitatii,avorturile,si coruptia.Buna religia asta no?Mare curva...”.Cica toti au curvit cu ea,toate neamurile si au baut din paharul maniei curviei„..asta da statistica biblica...Da,omule!!individul care trebuie sa traiasca in interiorul unui sistem religios,sfarseste prin a-si pierde coerenta interioara.Daca vrei este ceea ce Berger afirma prin sintagma „the homeless mind„,adica omul devine strain in propiul sau univers......nice day man*iluminatul*......ps:mi-au placut la culme filmuletele cu penticostalii...nici nu mai ma duc la circ,îi caut pe varul you tube, gratis.....

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Religiozitatea creste. Delirul creste!
   Si aduce cu ea si binemeritatul colaps al civilizatiei.


   Ștergere