27 februarie 2013

Zombificare.

Motto :

" Oriunde va fi stârvul, acolo se vor aduna vulturii. " - Matei  24. 28.

Filosofia, prin batranul Aristotel, dar nu numai,  ne'a aratat ca omul e mai mult decat trup. Grecii il numeau soma. 
Ei credeau ca omul are si alte capacitati decat cele instinctive, primare.  Vorbeau despre "partea simtitoare " a omului, psyche, insa mai ales despre spirit. Noos
Unul dintre apostolii lui Hristos, cel mai drag mie, Pavel, a preluat aceasta idee, intelegand ca o fiinta este mai mult decat o simpla bucata de carne, un simplu trup material, si a disecat aceste idei  in multe dintre epistolele sale.  

Noos, spiritul, parea sa fie punctul de atractie din epistole. Mintea. 
Partea ganditoare. 
Nu vreau sa vorbesc despre conflictele pe care le trateaza, conflictele eterne dintre minte si instincte ( firea pamanteasca ). 
Vreau sa vorbesc ca de obicei despre cum sunt folosite, exploatate in interese proprii obscure de diferite persoane, institutii, corporatii, organizatii aceasta lipsa elementara de cunoastere proprie, si mai ales ce legatura au cu motto'ul ales ca tema. 

Cu totii, sau nu, stim ca oamenii se pot manipula unii pe altii, prin diferite tehnici. Unele mai bogate in complexitate decat altele, unele mai diabolice decat altele, toate avand ca scop influentarea subiectului intr'o directie definita, condusa inspre realizarea intereselor celui care exploateaza. 

In acest context, putem sa vedem , sigur...doar daca vrem, ca umanitatea, in marea ei parte este o cultura imensa de sclavi.  
Cei care o cultiva au metode si interese diferite. Insa cu totii un singur scop: sa foloseasca OMUL ca pe o marioneta, ca pe un sclav, ca pe un zombie, stiind prea bine ca realitatea se cladeste prin ideile lui  si  muschii sclavilor, care, repet, in cea mai mare parte habar n'au despre conditia lor. 

Daca urmarim cu atentie si onestitate tot ceea ce se intampla, vom vedea ca incepand de la prima institutie cu care avem de'a face, scoala, suntem cadorisiti cu o educatie care din pacate pt cei mai multi dintre noi, ne va fi tovaras pana la mormant. Nu vom scapa de perceptele false in care am fost  " botezati ". 
Nu mai vorbim de lepra religioasa, de mostenirea culturala, de gandirea politica, care , toate! - ne arunca departe, in intunericul ILUZIEI pe care o traim  cu gratie o viata intreaga.

Daca de data asta, vorbind la modul serios, stim ca apostolul ne spune ca Biserica are cap pe Hristos, aratandu'ne astfel o lume fara ierarhie omeneasca, bisericile fac tot posibilul sa recladeasca zidul daramat de Hristos, dintre noi, si sa'l recladeasca inapoi, pt ca....asa le convine. 

Dupa acelasi model ... lumesc...functioneaza si politica.
Fiti atenti cu ce ne iau astia: sa alegem "democratic" pe cineva care sa ne conduca. ( !!! ) 
Acelasi principiu. Al dominatiei. Omul peste alt om. 
Ca sa ne simtim in treaba, activi, ne pun in fata 3 rahati, dintre care sa ne alagem care ne place, fara sa se puna problema ca noi nu vrem nici unul. 

In plus, mizeria de limbaj politic ne invata ca asta e democratie. Adica, cand te conduce cineva si tu ai dreptul, nu sa'l trimiti la dracu repede, printr'un sut in oua, ci sa astepti inca 4 ani sa te razbuni, votand alt stapan. Nu stiu cum vedeti voia asta, insa mie'mi pute a prostie.
Prostie omeneasca, pura.
Cine actioneaza asa? Ati ghicit: UN SCLAV.  Un sclav sau  un zombie. Un zombie merge cuminte la vot, la biserica, si isi traieste viata in uitare, cumpara sa'si sature golul, face nimic, pana crapa.

Dar sa ne intoarcem la ideea cu care am inceput.
Ce le lipseste oamenilor, de'au ajuns in asa hal?
Dap. Mintea.  Spiritul. Noos'ul.

Fara astea, e doar un simplu cadavru umblator.
Iar gandurile lui, actiunile lui, viata lui nu sunt decat o masa imbelsugata oferita celor care se folosesc de ei.
Care ciugulesc din ei.

Unde mai e respectul pt propria persoana? 
Nu exista. 
Exista doar o umanitate unita. Unita in ura, prostie, in fuga de realitate, unita in fuga de el insusi, de fiecare in parte.  

Scoala, religia, politica, corporatia, locul de munca, seful, apartenenta  la te miri de idiotenie au avut grija de mintea lui.
Sa n'o aiba. 

 De'aceea, din pacate... 
Oriunde va fi stârvul, acolo se vor aduna vulturii.


Ganditi. Nu doare. 


 

14 comentarii:

 1. Foarte buna postarea ta. In ziua de azi manipularea se afla la loc de cinste, incepand din biserica, TV , etc. Copii sunt crescuti intr-un mediu manipulativ si devin sclavii sistemului. Bine ar fi sa reusim sa trezim cat mai multe persoane din aceasta somnolenta. Interesant este faptul ca biserica o sa iti spuna ca e de la diavolul daca incepi sa iti pui intrebarii si o sa fi amagit la fel ca Eva cand a amagito sarpele. Un fapt este ca dupa ce o iesi din Matrix o sa suferi profund dar dupa o perioada o sa incepi sa traiesti cu adevarat cunoscandul pe adevaratul Dumnezeu si o sa vezi lumea din jurul tau cu alti ochii.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Pai exact asta incerc eu sa fac: sa ma fac auzit in mintile surde.
   Si cu toate ca unele dintre articolele mele sunt extrem de bascalioase, mai ales la adresa religiei, prin ele incerc sa scot in evidenta ridicolul pe care'l traiesc si practica.
   Cine are ochi de vazut, vede. Cine nu, sa ma judece.
   Pt ca stii: unora li se va mai da, altora vi se va lua si ce au....
   De ei depinde.

   Ștergere
 2. Ai pus degetul pe rana! Uite, tocmai de aceea sint de admirat vechii greci. La ei lucrurile erau mult mai simple. Un rege sau doi regi alesi, Adunarea Poporului, din care faceau parte toti cetatenii, Sfatul Batrinilor, si Consiliul celor 5 efori sau 9 arhonti, care trebuiau sa aiba o pregatire temeinica si sistemul tragerii la sorti pentru functiile publice! Prin asta era caracterizata guvernarea demosului/poporului.

  Actuala "democratie" e o parodie si o ofensa grava insasi la adresa liberatii umane! Cind ajungi sa fii ingenunchiat si supt pina la moarte de capusele ce se lafaie in somptuosul Palat inchinat Prostiei tuturor cetatenilor romani! Revoltator pina la Cer!

  Dar n-ai ce-i face, Prostia guverneaza de secole omenirea, n-ai decit sa traiesti in linistea personala si sa te bucuri de ceea ce poti cuceri singur sub soarele astei lumi neghioabe si oarbe, si sa-i privesti cu nepasare cum isi duc zilele nefericite, trudind din greu sa ridice imperii in citeva luni de "guvernare", asa cum n-au visat nici faraonii, ce si-au strins comorile in milenii de exploatare a prostimii!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. In mintea mea, democratia merge si mai departe decat era practicata in vechea Elada.
   Poate mai aproape de normalitate o gasim in societatile tribale ale ameriindienilor, triburilor de mongoli, aborigeni, bosimani.
   Lor, atentie mare! - li se pare absurd ca un om sa'l conduca pe altul.
   Noi, civilizatii suntem mai deosebiti...

   Ma intreb, oare ce naiba de desparte atat de mult de ei?
   "Progresul"?

   Ștergere
 3. Cred ca este si ceva ce tine de-o structura interioara, acumulata ca urmare a secolelor de vietuire in contact cu diferite tipuri culturale ce tin de anumite "civilizatii". Noi rasaritenii, sintem mult mai marcati de un anumit "orientalism" ce-si face simtita prezenta pina si in structurile profunde ale gindirii. Chiar si vechii greci, cei care sint principalii reprezentanti ai "civilizatiei Vestului", sint puternic influentati de lumea Orientului! Ce sa mai spunem atunci despre noi, "puntea" de trecere intre Orient si Occident! Pina si in Europa central-europeana, Mitteleuropa, este simtit acest tip de influenta, desi intre noi si ei exista diferente majore! Iran, Iraq, Egipt, Turcia, Siria, cam toata lumea araba pina la urma, pare a fi mult mai apropiata de noi, decit Europa. Pina chiar si sfirsitul unora, si continuitatea altora in politica!

  Sintem mult mai apropiati modelului consacrat al Despotiilor orientale, decit monarhiilor absolutiste sau statelor burgheze moderne europene! De fapt, ca si China, Japonia, Rusia, Mongolia, etc., noi "am sarit" lam propriu peste secole intregi ale civilizatiei! Am intrat din sclavagismul de la sfirsitul antichitatii si zorile lui Middle Ages, direct in sclavagismul comunismului "virstei de aur"! Singura diferenta dintre ginta matriarhala a comunismului primitiv si actuala "virsta de aur", in care ne-am reintors prin economia tipica modelului de "productie pentru autoconsum" - sau asa cum le place sa foloseasca in "limbajul de specialitate" economistilor actuali, "fermele de subsitenta" si schimburile directe "in natura" - este acela ca noi, ne bucuram de beneficiile revolutiei tehnologice, si in loc sa "ardem gazul", "ardem curentul"... pe bani grei!(chit ca Statul ne OBLIGA sa stam degeaba, si sa taiem frunza la caini, exceptindu-i doar pe cei care au ales - prin aceeasi forta - sa-si caute norocul in alte parti si sa puna umarul la ridicarea economiilor acelor state (vezi previziunile specialistilor privitoare la Spania, care in urmatorii ani va prelua locul Germaniei, tocmai datorita muncii acestor nepoftiti si nedoriti..."imigranti"!)

  Astfel incit, n-as zice ca sintem chiar atit de departe de mongoli, aborigeni sau bosimani!

  Demn de remarcat este faptul ca altii... mai inteleg cite ceva din trecut. Spaniolii de pilda, au inteles ca prin colonizarea americii au pierdut o importanta parte a populatiei si desi au adus de acolo cele mai mari bogatii din istorie, Spania a devenit mai... saraca! Modul cum au procedat in prezent ne arata ca au tras niste invataminte. La noi, poate le trage altcineva in locul nostru, ca noi nu parem sa intelegem niciodata nimic. Nu sintem in stare, pina nici sa ne guvernam singuri!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Este o poveste a istoriei umanitatii purtata de la alungarea omului din "paradis", si reprimirea lui inapoi.
   Fascinanta, cu toate ca extrem de dureroasa...
   Include credinte, ideologii, percepte, doctrine, dogme, organizatii, biserici, partide, etc, etc....etc.
   Cati mor intre cele doua si cati se maturizeaza...e de fapt miza. Asa inteleg eu.
   Poate gresesc. :)

   Ștergere
 4. Voltaire are un dialog intre un nativ american si un tinar student parizian, de-a dreptul fascinant! O sa-l caut si il voi pune pe blog... Bineinteles, ca intotdeauna, nu uita sa trateze in stilul caracteristic si muscator acea tagma a imbuibatilor, care traieste din exploatarea naivitatii si temerilor prostimii!

  RăspundețiȘtergere
 5. Am o rugaminte, scrie te rog indemnul ala din final cu litere capitale, macar sa nu treca neobsevat!(la imperativ, fara pronumele personal) Ca pe mine unul a inceput deja sa ma doara :))

  RăspundețiȘtergere
 6. Multumesc. Alta viata :)

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Anytime.

   Ca unul care scrie si el, trebuie sa stii ca uneori, scriind, iti fug prin minte diverse forme si nuante ale unei idei, iar imaginatia te face sa alegi cea mai potrivita contextului.
   De data asta, probabil c'oi fi vrut sa scriu ceva si m'am razgandit...cred. Mi s'a mai intamplat. Scriu repede sa nu'mi uit ideea, si mi'e lene sa tot recitesc pt corectura. :)

   Ștergere
 7. "Exista doar o umanitate unita. Unita in ura, prostie, in fuga de realitate, unita in fuga de el insusi, de fiecare in parte."

  Intr-adevar... urita imagine! Trecem pe strada si nici nu ne mai vedem, vorbim intre noi, dar nu ne mai intelegem, de parca fiecare am folosi limbi diferite. Nu ne mai intereseaza parerea celorlalti, dorintele sau nazuintele lor, sintem sufocati de nevoile, neputintele, neajunsurile si neplacerile de care ne lovim zilnic, ca de un zid imposibil de escaladat. Nu mai traim, supravietuim in mod instinctiv...
  Si asta doar gratie nepasarii si inactiunii noastre, dezbinarii ipocrite careia inconstienti, ne-am lasat fragmentati, lipsei de reactie in fata mizeriei generale, care aproape ca ne-a inghitit! Nu mai formam o societate, sintem animale solitare, infometate, haituite, intr-o goana salbatica, dezlantuita, prada instinctelor primare ce ne obliga sa supravietuim.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Spunea un indian ca dragostea se refera la apreciere, nu la posesiune.
   Foarte adevarat.
   In fata casei mele este o padure. Conform gandirii colective, padurea e bani. In consecinta, se taie.
   Marturisesc ca orice copac vad taiat, parca'l taie si din mine. Macar ca nu'i a mea! Insa o vad ca si cum ar fi. Imi imbogateste lumea, imi coloreaza realitatea. E copacul meu!..

   Omul gandeste si actioneaza in general in virtutea lui : eu, mie, al meu.
   E despre posesiune.
   Omul ARE, nu ESTE. :)

   Ștergere
  2. Gandind la a fi mai mult decat la avea, simti ca neantul se transforma in ceva viu.
   Sa fie o imagine a frumosului exterior oglindit pe peretii interiori ai sufletului?

   E ca si cum, cineva ne'ar modela din noroi in ceva frumos.
   Daca privesti asa.

   Daca vrei sa ai...mori! Sau nici nu te'ai nascut.

   Ștergere
 8. ...si am vaga impresie ca asa este de cind omul s-a nascut si va ramine asa inca pentru o eternitate si ceva! Desi la suprafata diferenta pare a fi doar de perceptie, in realitate ea ne afecteaza profund! Daca GINDESTI insa, observi ca tu, ca fiinta, nu AI si nici nu vei AVEA niciodata ceva. Oricite "posesiuni" ai "avea", nu le poti adauga tie insuti, ca prin asta sa sporesti fiinta ta cu ceva! Pina la urma nici nu conteaza cine "are" padurea, atita timp cit ea exista, de frumusete, utilitatea si materialul provenind din ea, se poate bucura fiecare. Disparitia ei, creaza un gol in Univers si in fiecare! Sigur, cel care o "are" primeste ceva "banii", care in sine nu reprezinta nimic! o simpla hirtie tiparita, careia noi am convenit, sa-i acordam o valoare ipotetica. Sigur, se poate bucura de ceea ce poate primi in schimbul ei: bunuri/servicii (pe care le putea obtine si din exploatarea ei judicioasa!). Dar asta nu modifica cu nimic situatia in sine: PADUREA nu mai exista!

  RăspundețiȘtergere