12 februarie 2013

Viitorul ce va.

Ca de obicei, simplu.
Babeste.
Asa cum imi invat copilul de 11 ani.
Didactic.

Care'i finalitatea unei societati a carei motor si existenta e fundamentat pe consumul unor resurse finite?
.....................
Da, bine v'ati gandit.

Care'i finalitatea unei societati fundamentate pe degradare morala, pe lipsa de respect fata de orice idee, pe lipsa de respect a mediului sau semenului?
Mai ales ca toti trambitam cat de mult ne dam in vant sa credem in Dumnezeu, insa ne bagam picioarele in tot ce'a creat!...

.....................
Da, si acum va dau dreptate.

Care'i finalitatea uneo societati ale carei trasaturi de baza sunt ... instinctele noastre degenerate, sau conduse deliberat intru degenerare?
 .................

Va spun eu.

Vorba cantecului:

Death to the world men's Necronomicon
Depopulation, Quetzalcoatls return
Sorrow and famine, afterbirth of sixth age
Facing the dawn of a seven year atrocious plague
Death to the world no religion can save
Mankind from falling into bottomless graves
Tschernobyl horror oh the great burning light
Behold catastrophes as Heaven and Hell collide
Death to the world
Reincarnate the gods that died
To reign on Earth
Death to the world
Embodiment of all demise, the whole human race shall die

Death to the world, oceans darker than black
Slaughtering creatures with no signs of regret
Their simulacrums and their temples of lust
Kings and peasants, by nature's hand they're crushed
Death to the world
Reincarnate the gods that died
To reign on Earth
Death to the world
Embodiment of all demise, the whole human race shall die

Mother Earth - what have we done to you?
Mother Earth - why we have we forsaken you?
Mother Earth - the paradise you gave
Mother Earth - all your beauty we have raped
And if those who find shelter can only survive
Out of atoms and emptiness
From such foulness of root giving
Birth to the world
Gods to the world
Hate to the world
Wars to the world
Death to the world
Reincarnate the gods that died
To reign on Earth
Death to the world
Embodiment of all demise, the whole human race shall die


Si chiar daca unora le'ar parea extrem de dura, ca linie melodica, poate reusiti sa faceti abstractie si sa asimilati mesajul.


7 comentarii:

 1. II ramine tocmai ceea ce remarcai in primele 3 rinduri:

  Speranta!

  Tinerele vladite, care nu vor trebui sa mai fie obligate sa traiasca ceea ce noua ne-a distrus optimismul, exuberanta si dragostea e viata... Cel putin ei sa traiasca si pentru noi, intr-o altfel de lume, m ult mai generoasa, altruista si plina de candoare! Intr-o lume in care mila sa nu mai existe! Nici minciuna, ipocrizia, falsitatea aceasta atit de injositoare, pentru o fiinta ce-si proclama origini si idealuri atit de inalte.

  Un sfirsit al apologiei mortii(sau vietii vesnice). Ridicarea unei noi religii in care centrul de gravitatie sa fie reprezentat de insasi fiinta umana...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. ...corect!

   Insa, ma tem ca singura cale inspre aceasta nobila dorinta, ar fi ca fiecare in parte sa se trezeasca, sa fie capabil sa'si simta mizeria, sa stie renunta la sine, ori cat de tentant ar parea sa'ti satisfaci dorintele puturoase, sa mori odata cu ele ...ca sa traiesti pt altii.

   Ce religie ar mai fi si aia!...

   Ștergere
  2. Cred ca pentru ca copii nostri sa aibe o sansa la ceva mai bun, trebuie sa incepem sa punem noi insine in practica niste idei. E adevarat ca e un lucru bun ca am inceput sa vorbim pe internet si sa ridicam niste probleme, dar cred ca e momentul sa mergem mai departe. Cred ca e momentul sa incepem sa facem niste schimbari radicale in modul nostru de viata. Eu unul tind sa cred ca am inceput, sa vedem unde vom ajunge.

   Vreau sa impart cu voi un articol interesant care mi-a ridicat cateva alte idei interesante: http://www.yesmagazine.org/issues/liberate-your-space/reclaiming-our-freedom-to-learn

   De cativa ani ma tot chinui si incerc sa gasesc diferite idei de a le explica celor cu care intru in contact deferite probleme precum cele pe care le ridici si tu aici pe blog. Am ajuns la concluzia ca aceasta abordare nu este posibila si ca la un moment dat se va face o selectie naturala, dar aici vine ideea interesanta din articolul de mai sus care spune ca este aproape imposibil sa darami sistemul, sa il revolutionezi, dar este mult mai accesibil sa creezi unul in paralel iar pe masura ce cel nou se ridica, cel vechi va pica de la sine pentru ca oamenii vor vedea diferenta pe care acum nu pot sau nu vor sa o vada.

   Ștergere
  3. Multumim pt link!

   Foarte buna observatia!

   Ștergere
 2. Da... si toate acestea, iarasi, in mod invariabil, nu pot exista fara EDUCATIE. Dar daca Licurg a reusit sa-i inspire pe greci, astfel incit singuri au ajuns sa consimta la edificarea unei societati eliberata de toate cliseele si prejudecatile, de toate miturile cladite de-a lungul timpului in jurul fiintei umane, inseamna ca omul inca nu este pierdut... Simburele acela firav de speranta ce exista in fiecare dintre noi si pe care, mult prea atenti sa traim, l-am pierdut, poate renaste. Si fiecare noua generatie nascuta sub soarele acestei lumi, este o dovada de renastere... Si chiar nu sint adeptul reintoarcerii omului la starea de natura! (asa cum vad ca se prefigureaza in toate marile religii politice ale acestui inceput de mileniu! cind intreaga clasa politica se straduieste printr-un efort permanent si comun sa impinga societatea catre anarhia primara si revenirea la economia naturala, a micilor unitati de productie doar pentru consum si o revenire la schimbule in natura -chiar exista un termen economic modern pentru acest gen de schimb!-)
  Mi-ai oferit o tema de gindire, cred ca voi incerca s-o materializez sub un titlu de genul, Sfirsitul religiilor.

  Bineinteles ca nu trebuie sa inlocuim vechile mituri cu unele noi, asa cum se incearca azi intr-o disperare profunda!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Catalin, eu am crescut descult, la coada vacii. Natura, te asigur, o simt mult mai aproape decat un copil de asfalt. Rupt de ea, parca'mi lipseste o bucata din mine.

   Daca mie mi s'ar potrivi intoarcerea in natura, considerand'o mediul firesc, cred ca nu sunt cu totii obligati sa'mi imparta punctul de vedere sau chemarea! Insa a'si respecta mediul natural cred ca e obligatia oricui.

   Ah, iti dai seama cat asteapta unul ca mine sfarsitul religiilor?

   Insa ma tem ca umanitatea inca nu'i pregatita sa'si alibereze mintea complet. Daca darama un mit, isi construieste in loc un alt idol.
   E dependenta.

   Educatia, sigur ca e necesara. Insa! Dupa o mare revolutie in interiorul ei. Mare de tot.

   Ștergere
  2. "Revolutia" nu poate fi decit o impunere. Perfect adevarat ceea ce spui, omul este obisnuit sa-si construiasca lumi imaginare si idoli de lut, dar nu atit de mult din dorinta de auto-aparare, cit dintr-una meschina de justificare a propriilor actiuni! Mor cu convingerea ca uneori, binele trebuie facut cu forta. Ceea ce este rau, repede ne insusim. Licurg a constatat ca din toata opera lui Homer, citeva pasaje nefericite, au avut o mai mare influenta asupra grecilor, decit tot restul operei lui!

   Ștergere