25 februarie 2013

Despre credinta si credulitate.

 Stiu ca am multi admiratori in biserica adventista din Castellon si Madrid, care se roaga zi si noapte sa n'am... noroc.
Mai stiu ca sunt simpatizat si in alte cercuri socio-culturale, fie religioase, fie ...de alta natura.
Toti zic ca's putin prea dur.

Cum nu pot sa'mi dezamagesc fanii, am pregatit pentru ei niste mostre de logica, la modul simplist, adica exact de ce duc ei lipsa, venind astfel in intampinarea dorintei lui Dumnezeu insusi de'a le mai vorbi odata mintilor incremenite in diversele sisteme de prejudecati.

Logica ne spune explicit ca 3 inmultit cu 5 fac 15. Si credem!  Ca doar n'or da 7 , prin credinta...
Ma intreb: de ce nu gasim aceeasi logica si in mediul religios?

....................

Dupa ce m'am intrebat, spre deosebire de religiosi, am gasit si raspunsul.
Ca asa mi'a zis Isus: "cauta si vei gasi ".
Religia m'ar fi indrumat in alta directie, care schimba motto'ul si spune asa: "crede si nu cerceta".

Adica aparatul de propaganda bisericesc, in stilu'i nobil, binecunoscut inca din antichitate reuseste sa suceasca mintile de la logica si ratiune, pastorindu'si turma cu blandete in afara realitatii.
Ce se intampla acolo?
Simplu: orice imbecilitate devine posibila daca ai suficienta "credinta ".
Ati putut citi pana acum, in articolele mele unele analize, mostre despre logica dupa care sunt cladite dogmele astora. Si nu vorbesc numai despre admiratorii mei, adventistii, ci includ si pe ortodocsi, catolici, budisti, sintoisti, musulmani...in fine, toti idiotii.  Vi le'am adus in atentie, pt ca au o legatura.

Ca argument, va reproduc, aproximativ, un dialog avut cu un pastor adventist.

- " de ce nu mancati voi carne? "
   - "nu vrem sa omoram animale! "
-"pai de ce nu le cumparati gata moarte de la macelarie? "
  -"cumparandu'le, subscriem la crimele aduse asupra lor".

Logic, pana aici, implicand si judecata morala, la care mai ca as subscrie.
Insa!
Dracul   Un inger de lumina, ma pune sa intreb in continuare.
"Nobil gest. Insa te intreb: ce pantofi ai in picioare? "
  -""din piele, evident! Ca nu port de'aia din linoleu, ca ma irita ".
"Bravo! Insa: pt papucii tai, n'au fost macelarite animale? "
  - " ..............pauza de gandire. ".
De prisos sa spun ca le'am recomandat sa umble cu papuci din lemn ca Flintstonii.
E si moral, si sanatos.

In concluzie, ei sunt vegetarieni pt ca ......pt ca asa li se spune sa fie.

Credinta lor..pare sa fie o simpla credulitate.
Mie nu mi'e totuna. Sau, in cazul lor, incepe sa'mi fie.

Altii! La fel de isteti. Ortodocsii.
Astia, cu ocazia festivalurilor de pupat cadavre, dupa festivalul macabru, in care SANEPID'ul  pacatuieste pentru ca nu se autosesizeaza, mai umbla si in 4 labe. Fara sa ia in considerare ca milioanele de ani de evolutie i'au adus la stadiul de bipezi. Ei inca prefera sa fie patrupezi. Chiar si spiritual.

Catolicii sunt cei mai avansati. Ei au aflat deja ca Pamantul e rotund si ca se invarte in jurul Soarelui, si nu invers. Le iertam micile greseli, actualmente pedepite de orice cod penal din lume sub acuzatia de genocid, pe care le'au practicat cu succes asupra oricui voia sa schimbe putin paradigmele.
 Pentru astia din urma ne bucuram impreuna cu ei ca mascota lor, Papa Benedict al 16'lea si'a dat demisia din functie ca sa dea interviuri organelor de urmarire penala. Si nici nu pentru gandirea de tanar nazist. Ci pentru micile mangaieri oferite baietilor fragezi de la Vatican. Exact ca in "Banchetul " lui Platon....

Ce lume e asta, oameni buni?

Concluzie: sa ne gandim putin in ce credem ca tel, ideal, sau la ce ne dam mintile sa fie faultate.

Daca vrem sa fim condusi de idei sau de idioti..........si sa nu credeti ca la politica e altfel.

Sunteti oameni. Ganditi. Cu mintea voastra. 

6 comentarii:

 1. Ai reusit sa le zdruncini serios logica schioapa :) Ma si mir cum au acceptat pina la urma gindul sa renunte si sa se resemneze in privinta oitei ratacite de turma! Pentru ca orice pastor serios si cu adevarata chemare este evaluat nu in functie de numarul mioarelor ce-i compun turma, ci tocmai prin oitele ratacite, salvate din ghiarele Fiarei. (pina si in Black and White, este pastrata anecdotica poveste, cu oitele ratacite ce trebuie sa le inapoiezi ciobanului!)

  Chestia cu sabotii este de-a dreptul geniala! :))

  Sint surprins de-a dreptul de povestea urmasului lui Petru, n-aveam nici cea mai vaga idee ca-n spatele unei banale retrageri din motive de sanatate si citeva povesti cu prevestiri sumbre, se ascunde o asemenea lovitura ingrozitoare, data intregii lumi si credinte Crestine, cu o asemenea existenta milenara!

  Si tocmai la catolici, unde castitatea reprezinta una din caracteristicile ce-i separa atit de mult de dezmatul lumesc la care se preteaza clericii celorlalte curente, sau culte, cum se vor numi ei, pentru ca imi inchipui ca nici unii nu agreaza termenul de schismatici, ori apostatici, sau cu atit mai putin eretici!

  Toate religiile se inchipuie a fi orhto-doxa!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. :)

   Pe mine mizeriile din biserica catolica ( scuza'mi cacofonia ) nu ma mira.
   O organizatie atat de ticaloasa, care in decursul secolelor a prigonit atat de mult IDEEA, pajind la foc mic pe cei care o aveau, imi pare ca cel mai mic pacat de care se face vinovata e ...pedofilia.
   Sa ne aducem aminte de genocidul Inchizitiei, de genocidul cultural, de curvasaraiul moral facut cu statele, regii, culminand cu ajutorul dat criminalilor nazisti pt a putea disparea prin America de Sud, etc, etc.
   De'aici si pana la mangaieri papale oferite baietzasilor nu pare sa fie cale lunga. Si in comparatie cu celelalte fapte abominabile, pedofilia e pantaloni scurti.

   Ștergere
 2. Deci... sa recapitulam nitzelus. Mizantropescu se trezi peste noapte ...mai dästept....datorita ne-credulitatii sale...(creierasului mizantropic fie aduse laude si inchinari),....caci reusi sa recapituleze ca a manca carne e ceva ....nobil...ca asa vor muschii lui. Faciali;):))? N-are importanta. In concluzie, folositi creierul tip mizantropic ptr. a avansa pe treptele inteligentei si a sclipirilor neuronale.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. In general, pe idiotii care'mi comenteaza aiurea pe fitzuika, ii arunc in Ritzikle Bin, sau ii invit sa fie idioti pe alte bloguri, fara se le mai public emanatiile.

   Tu esti privilegiat( a ), fiindca ai fost coerent: esti mai mizantrop ca mine. D'aia, te las sa mai mazgalesti pe'aici, daca esti cuminte si nu faci mizerie.

   Ștergere
 3. Ah, ma simt magulita de atata marinimie mizantropica. Am sa incerc sa fiu si mai coerenta...ca sa nu las doar impresia de ...coerent.;)

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Marinimia e universala. ;)

   Sau ai fi tu mai deosebita decat mine!....

   Ștergere