19 aprilie 2012

Cum se spala creierele in secta adventistilor !

Cum transfomi un om  intr'un lobotomizat de ziua a saptea?
Simplu!

Se cauta victime, in randul celor cu probleme, in randul celor care din motive pe care doar societatea multilateral decazuta le poate explica.
Cei in cautare de rapunsuri, cei fara repere, cei fara cultura, cei impovarati sau cu probleme emotionale sunt subiectii ideali.
Se stie ca cei care se confrunta cu probleme sunt fii ploii in societatea noastra. Nimeni nu'i vrea. Cui ii trebuie problemele altuia? Toti avem, iar ale noastre ne sunt destule. De asta, societatea ii marginalizeaza.

Noroc ca sunt si binevoitori!......

Aceasta este ideea de la care niste baieti isteti, mari iubitori de oameni si de Dumnezeu s'au gandit sa ia crucea de pe spinarea nenorocitilor, si absolutamente gratis, sa se prefaca ca le'o poarta.
In cazul de fata, in povestea noastra, bunii adventisti de ziua a saptea. Care, minune! - tot pe gratis - iti ofera instructaj crestin.
Si bine se gandesc ! Ca daca nu te duce capul sa'ti pui intrebari, ca sa capeti raspunsuri, ti le ofera ei !  Nici nu mai trebuie sa rumegi, ca au rumegat ei deja. Tu doar trebuie sa crezi, bazandu'te pe cuvantul lor de onoare, ca si cum cuvantul lor de onoare ar fi litera de lege divina. 

Sa citim asadar pe una dintre fituicile lor un exemplu de intstructaj.
"  În vremurile biblice, se limita darul profeţiei doar la bărbaţi?Răspundeţi: Nu! Pe lângă multor bărbaţi cărora li s-a dat darul profeţiei, Dumnezeu le-a mai dat darul la cel puţin opt femei: Ana (Luca 2:36-38), Maria (Exodul 15:20), Debora (Judecători 4:4), Hulda (2 Regi 22:14) şi celor patru fete ale lui Filip, un evanghelist (Faptele Apostolilor 21:8, 9). "


Nu vom fi rautaciosi, si ne vom preface ca nu intelegem ca intrebarile grila cu raspunsuri presetate, care conduc spre o concluzie prestabilita au atasata o poza nevinovata a carei putere de sugestie ... nu exista.   Veti vedea pe saitul lor asta, va las link' ul. 

Din ce sursă îşi capătă cunoştinţele adevăraţii profeţi?
"Căci nici o proorocie n-a fost adusă prin voia omului, ci oamenii au vorbit de la Dumnezeu, mânaţi de Duhul Sfânt." 2 Petru 1:21.
Răspundeţi: Profeţii vorbesc aşa cum sunt "mişcaţi de Duhul Sfânt." Profeţii nu-şi exprimă propriile păreri în probleme spirituale. Gândurile lor vin de la Isus, prin Duhul Sfânt.


E, daca ati avut vreo indoiala cu privire la autenticitatea sau autoritatea primei intrebari, a doua vine ca raspuns " sincer " , si spulbera orice umbra de necredinta. In plus, poza atasata face cu ochiul creierului care se indoia. Sa'i fie rusine, spune simtului critic, care isi reprima vointa si moare incet !  Sa continuam!

 Care este lucrarea de căpătâi a unui profet adevărat: să slujească biserica sau să-i slujească pe necredincioşi?
"Proorocia, dimpotrivă, este un semn nu pentru cei necredincioşi, ci pentru cei credincioşi." 1 Corinteni 14:22.Răspundeţi: Biblia este clară. Deşi uneori s-ar părea că solia unui profet este pentru zidirea tuturor, scopul primordial al profeţiei este să-i slujească bisericii.


Aha ! Deci proorocia este un semn pt credinciosi si slujeste cui? Bisericii!  Nu lui Hristos, nu lui Dumnezeu.... 
Si cum nimeni nu vrea sa fie necredincios in cadrul bisericii primeste raspunsul prestabilit ca pe un..semn!  Intortocheate caile Domnului, nu ?  ;) 
In plus, se inoculeaza ideea ca Biserica este tot una cu Dumnezeu.
Finuti baietii, nu ? 
Când te alături bisericii lui Dumnezeu din timpul sfârşitului, care are toate darurile, ce vei simţi?
"Ca să nu mai fim copii, plutind încoace şi încolo, purtaţi de orice vânt de învăţătură, prin viclenia oamenilor şi prin şiretenia lor în mijloacele de amăgire." Efeseni 4:14.
Răspundeţi: Te vei simţi ancorat spiritual. Nu vei mai fi nesigur şi neclar în ceea ce crezi.


Ce oameni cumsecade !  Ei stiu ca esti pierdut in spatiu si esti al nimanui, si'ti ofera adapost! Nu te vei mai SIMTI singur !  (Ne vom preface iar ca nu observam apelul la emotii).  In plus, te avertizeaza sa fi atent ca vor veni niste baieti jmecheri, nu ca ei care sunt sinceri, si' te vor amagi. Bun sfat. Principalul e sa nu te simti singur, ci la adapostul grupului ! Te simti mult mai inviorat daca te stii alaturi de cateva sute de zombi, care pun intrebari care au raspunsuri injectabile direct in vena, fara  pretentie de' a mai fi rumegate ! 
Mai mult, daca pana acuma le' au spus cum sa gandeasca, acum duc nesimtirea la rang de arta si le spun si cum sa simta! 


 Care sunt înzestrările biblice pentru a fi un adevărat prooroc?
Răspundeţi: Punctele de verificare a unui adevărat prooroc, după Biblie, sunt următoarele:
A. Va duce o viaţă evlavioasă (Matei 7:15-20).
B. Va fi chemat la slujire de Dumnezeu (Isaia 6:1-10; Ieremia 1:5-10; Amos 7:14, 15).
C. Va vorbi şi va scrie în armonie cu Biblia (Isaia 8:19, 20).
D. Va prezice evenimente care se vor împlini (Deuteronomul 18:20-22).
E. Va avea vedenii (Numeri 12:6).


Oricat am incercat, nu putem sa nu observam ca bunii adventisti pregatesc un raspuns la o intrebare pe care n'a pus'o nimeni. Insa care are scopuri pur informative. De exemplu, lasa libertatea credinciosului de'a avea o revelatie la urmatoarea intrebare! Intrebare care spune ca...

I-a trimis Dumnezeu un profet bisericii rămăşiţei Sale din timpul sfârşitului?Răspundeţi: Da, i-a trimis. Iată câteva amănunte scurte:Dumnezeu cheamă o tânără
Biserica lui Dumnezeu din timpul sfârşitului a început să apară la începutul anilor 1840 şi avea nevoie disperată de călăuzire. Aşa că, în conformitate cu făgăduinţa Lui din Amos 3:7, Dumnezeu a chemat o tânără pe nume Ellen Harmon ca să-I fie profeteasă. Ellen a acceptat chemarea. Fusese lovită într-un accident la vârsta de nouă ani şi a trebuit să se lase de şcoală, după doar trei ani. Sănătatea ei s-a înrăutăţit până ce, atunci când a fost chemată de Dumnezeu la vârsta de 17 ani, cântărea doar 32 de kilograme şi se considera că va muri.
A slujit 70 de ani
Ellen a acceptat chemarea lui Dumnezeu, înţelegând că El o va întări fizic şi o va păstra umilă. A mai trăit 70 de ani şi a murit la vârsta de 87. A susţinut cu tărie că scopul şi lucrarea ei erau să-i îndrepte pe membrii bisericii către Biblie--ceea ce urma să fie crezul ei--şi către darul fără plată al neprihănirii Domnului Isus. Ellen a împlinit fiecare punct prin care se poate pune la încercare un profet, aşa cum se aminteşte în acest ghid de studiu.
Numele ei de scriitoare şi cărţile ei
Ellen s-a căsătorit cu James White, un om al bisericii şi a s-a semnat în scrierile ei cu numele de Ellen G. White. A ajuns să fie una din scriitoarele cele mai prolifice din lume. Cărţile ei, citite în întreaga lume, oferă sfaturi inspirate în domeniul sănătăţii, educaţiei, cumpătării, căminului creştin, cum să fii părinte, publicaţiei şi scrisului, cum să-i ajutăm pe cei în nevoi, în domeniul financiar, evanghelizare, vieţuire creştină şi multe altele.

Cartea ei Educaţie este considerată o autoritate în domeniu. Este folosită drept manual de către o universitate din lume. Este atât de pertinentă şi relevantă încât cu o ocazie a fost plagiată de către ministrul educaţiei unei anumite naţiuni, care a publicat-o pe numele lui. Dr. Florence Stratemeyer, fostă profesor în domeniul educaţiei la Universitatea Columbia, a declarat că în carte se găsesc: "concepte educaţionale avansate" şi că ea "era practic cu peste cincizeci de ani înaintea vremii ei." Dr. Clive McCay, fost profesor de nutriţie la Universitatea Cornell, a declarat despre scrierile ei de sănătate următoarele: "În ciuda faptului că lucrările Doamnei White au fost scrise cu mult timp înaintea apariţiei conceptelor moderne ştiinţifice despre nutriţie, nu există nici un ghid mai bun disponibil astăzi." Redactorul de ştiri Paul Harvey a declarat că ea "a scris cu o înţelegere atât de profundă asupra subiectului nutriţiei încât toate cu excepţia a două din multele principii pe care le-a expus au fost descoperite ştiinţific."

Cartea ei Hristos Lumina Lumii, asupra vieţii lui Isus Hristos, a fost numită o "capodoperă engleză" de către Stationers Hall din Londra. Este înălţătoare şi inspiratoare mai presus de orice descriere. Cu privire la subiectul inteligenţei, ea a declarat că IQ-ul unei persoane poate fi mărit--cu mult înainte ca să fie de acord experţii. A declarat în 1905 cu privire la cancer că este un germen (sau virus), lucru pe care ştiinţa medicală a început să-l afirme doar în anii 1950. Se spune despre Ellen G. White că este pe locul patru în topul celor mai traduse scriitoare din toate timpurile. Cartea ei despre vieţuirea creştină, Calea către Hristos, s-a tradus în peste 150 de limbi şi dialecte.Evrika ! Iata proorocul !  Nu ca ar fi vrut sa conduca pe cineva in directia asta...nu, nu !  Ci asta e mersul firesc al lucrurilor ! E normal ca de la prima intrebare cu raspuns si poza nevinovata sa se ajunga cu totul accidental aici !  Insist ca accidental! ...

Dar asta e ADEVARUL ! Iar daca cineva se indoieste...


A avut viziuni Ellen White?Răspundeţi: Da, multe. Ele au durat de la câteva minute până la şase ore şi corespund standardului biblic pentru viziuni aşa cum este subliniat în răspunsul de la întrebarea şapte din acest ghid de studiu.


Si daca totusi cineva mai are doi neuroni care se incapataneaza sa traiasca, apoi musai trebuie scurtcircuitati si aia. Cum? Cu un ultim apel la autoritate. Si cum credinciosul este egal cu zero, ca urmare a lobotomizarii in balamucul de ziua a saptea, iata si raspunsul: 


Cum consideră Domnul Isus respingerea cuvintelor şi sfaturilor unui adevărat profet?
Răspundeţi: Domnul Isus consideră respingerea unui profet adevărat ca şi respingerea sfaturilor lui Dumnezeu (Luca 7:28-30). Mai mult, El declară clar că propăşirea spirituală depinde de credinţa în profeţii Lui (2 Cronici 20:20).

Cine s'ar indoi de cuvintele lui Isus Hristos? Nimeni !
Doar daca...
                ....doar daca n'ar fi fost ele folosite ca arma de distrugere in masa. 
A! Doar unul: sufletul si banii lui. Lumea e plina de slugi. Ce mai conteaza una in plus sau minus? Hm? 

...................................................

Ia folositi' va singuri creierele, daca nu vreti sa joace astia tzurca cu ele! 
Ca nu'i nici un sacrilegiu!