6 februarie 2012

Actiunea umana.

In cele ce urmeaza, vom utiliza conceptul de actiune ca un concept primitiv.
Este suficient daca intelegem ca o multime este o colectie de elemente, si sa intelegem sensul relatiei de aparteneta la o multime.  Tot asa, o actiune este este un concept nedefinit riguros.
Se presupune ca o actiune umana implica o transformare: un obiect supus unei transformari isi schimba proprietatile sau relatiile cu alte obiecte.
Conceptul de acţiune umana este delicat şi nu vom încerca aici să intram în detalii privitoare la diferitele posibilităţi de a descrie acţiuni şi nici în chestiunile privitoare la înţelesul acţiunilor.

Sa presupunem ca planeta noastra, Terra, o fost creeata, prin fortele Universului, decorata, populata.
Toate lucrurile functioneaza conform  tipar universal, bine stabilit, precum e stabilit ADN'ul uman, animal,  ecosistemul, etc. Fara greseala ! Ca un ceasornic.
Toate pana cand...pana cand o specie obscura, parte al acestui intreg perfect,  decide sa ALEAGA. Sa aleaga constient si independent!
Oare independenta, independenta de restul intregului, actiunea ce'o pune in miscare, nu implica o transformare ulterioara, dupa care totul, intregul, sa nu'si schimbe cursul ulterior ?
Oare a interveni in miscarea ceasornicului nu atrage dupa sine consecinte ?
Cat de constienti suntem de actiunile noastre ?


Iata lucrurile creeate. Universul, Dumnezeu, you name it whatever you want !  - le'a creeat.

 Iata actiunea umana:Luati dar aminte. Suntem ceea ce facem ! Si raspundem pt ce facem.  Totul are un efect, credeti sau nu !