28 ianuarie 2012

Taina Tainelor.

Articolul se doreste a fi o relatare biblica si istorica detaliata a modului, timpului si locului in care paganismul antic a fost amestecat cu crestinismul, precum si a motivatiei care a stat la baza acestui amestec.
Incepand de la primele zile ale existentei Babilonului si de la legendele care i-au inconjurat pe Nimrod, Semiramida si Tamuz, sunt urmarite anumite obiceiuri si ritualuri in diferitele lor evolutii, furnizind astfel chei prin care se dezleaga „Taina"!
Adevarata Biserica, de exemplu, este asemanata cu o mireasa, cu o fecioara curata, cu o femeie fara pata si ireprosabila, insa, intr-un contrast izbitor, sursa ei, este zugravita ca o femeie necurata, o femeie manjita, o curva. Daca este corect sa aplicam acest simbolism unui sistem bisericesc, este clar ca el se poate referi doar la o biserica manjita si decazuta ! Cu litere majuscule, Biblia o numeste „Taina Babilonului".

Cand a scris Ioan cartea Apocalipsei, Babilonul, ca oras si imperiu, fusese deja distrus si lasat in ruine, dupa cum prevestisera profetii Vechiului Testament.
Insa conceptele si obiceiurile religioase care si-au avut originea in Babilon au continuat si au fost bine reprezentate in multe din natiunile lumii.
Care a fost insa religia Babilonului antic ?
Cum a inceput totul ?
Ce semnificatie are aceasta in era moderna ?
Cum se leaga toate acestea de ceea ce a scris Ioan in cartea Apocalipsei ?


Continuarea AICI :