7 octombrie 2012

Abjectia


         O viziune profund antropologizata asupra lumii, de parca stelele s-ar alinia dupa gunoiul uman
 << nihil est in intellectus quod non prius fuit in sensu >>,  asta o stiau pana si crestinii . ..si cred ca umanitatea e reprezentata cel mai bine de evrei, lumea pt. Ei e doar societatea, viermuiala, pervertirea naturii, uitarea de Sine aici e o chestie apriori, natura mea satanica, cautarea Sinelui absolut,sau poate ceva ce-mi place sa aud.
Voi scoate cuvantul poate din dictionarul meu, implica privatia la fel si sintagma cred.
M-am nascut pe 1 iulie 1983, in ABJECTIA, ca ceilalti viermi de pamant.  Copilaria mi-a fost fericita, nu ajunsesem inca la constiinta de sine.
<< There are only two paths, the Mind and the Sword >> alesesem mintea, construirea infinita, extaziat fiind de geniul tehnic al omului: blocurile se inaltau scaldate in lumina aurie a unui soare ce nicicand nu pierea.
Apoi a venit o era a disperarii, tara era ca un avar infometat de propria dementa, brusc nu s-a mai construit nimic, lumina aurie a pierit si ea.
Legile au plecat grumazurile celor tineri, restul fiind deja ingenuncheati.
Cat timp cere un neam ca sa reinceapa sa viseze ?
Regele a murit, nici nu l-am avut, era ceea ce trebuia sa fie, supusii au ramas sa se bata pt. metri de troaca deja supraaglomerati.

   Gandind logic: un cetatean al umanitatii n-are nevoie de mai mult de cativa metri patrati in care sa se foiasca pana la sfarsitul vietii, fara ca macar sa-si paraseasca inchisoarea. Asta iti trezeste gustul pt. o dictatura ca la carte.
Ceea ce nu intelegeam pe atunci, era faptul ca IN LOCUL ASTA NIMENI NU MOARE
Ce curios, s-a realizat nemurirea prin lege, omul va putrezi neatins de nimeni in patul sau, starnind compatimirea altor muritori s-a oprimat astfel un intreg arsenal al urii si instinctelor.

Hei, filosofilor, nu mai visati la Republica lui Platon, s-a intamplat deja!

In Abjectia esti un simplu numar: de telefon, buletin, esti ceea ce bei (si mananci), vorba reclamei
Vei fi vanat toata viata daca iti negi conditia de numar.
Si partea cea mai ciudata e ca pedeapsa pt rebeliune nu e moartea, ci spalarea creierului  

(mai accelerata si mai rea ca moartea insasi)

2. Seitan = Libertate ?

Sau cel putin o alternativa la mediocritate, adica tot libertate.
Daca democratia ar adopta satanismul, m-as inrola bucuros sub steagul ei, dar cred ca mai am de asteptat .....

Chiar, ce e libertatea?

Libertatea e sa simti vantul primaverii in fata,spatele si imprejurul tau, in timp ce alergi prin iarba pamantului stramosilor tai, in eonii eonilor ce vor urma.
The elder ones erau predispusi la decadere, altfel nu ingaduiau comunitatea nelimiata.
Asta ma face sa sper in posibilitatea renasterii.
Orice filosofie, fie ea oculta sau nu, e vida in lipsa vointei (actului) ..l-am lasat pe epilepticul ala sa agonizeze, a fost momentul meu de bun samarinean.
Rousseau se insela, mila nu deriva din repulsia naturala in fata suferintelor semenilor nostri, ci din frica de nerespectarea uzantelor si din spaima ca am putea pati acelasi lucru.
Adaugati o doza de prietenie (sexuala sau de alta natura) si veti obtine definitia acestui sentiment complex.

La naiba, as vrea sa nu mai simt nimic, asemeni stancilor sau plantelor sau muschilor extenuati.

De Paul Belce.
SURSA: 3 comentarii:

 1. Dupa ce Democrit isi taiase ochii cu un ciob de sticla ca sa nu-l mai ipiedice sa vada cu ochii mintii universul atomilor lui(stirea apare si la Cicero, desi precizeaza ca nu e sigur de adevarul ei), se spune ca intr-o zi, pe cind se afla in compania unui prieten, in momentul in care au intilnit un cersetor, ar fi fost intrebat de acesta, *de ce oamenii le dau intotdeauna bani la orbi, schiopi si ologi ins niciodata nu isi fac pomana si cu filozofii*. *Pentru ca fiecare se gindeste ca intr-o buna zi va putea ajunge, orb, schiop, sau olog, filozof insa, niciodata!*

  Cred ca frica n-ar mai trebui sa existe intr-o societate ca cea de azi. Nici nu valoreaza prea multe parale intr-un asemenea cerc vicios cresterea severitatii pedepselor-cresterea fricii-scaderea infractiunilor-scaderea pedepselor-scaderea fricii-cresterea numarului infractiunilor-cresterea asprimii pedepselor-cresterea fricii, etc. Insa cei care nu doresc asta sint tocmai cei care adopta legile! Ei isi doresc supusi prosti, docili, smeriti, indoctrinati cu tot soiul de religii ce propovaduiesc supunerea orbeste in fata asupritorului tau, pentru a mana gloata turbata spre abator, fara nici cea mai mica urma de revolta. De asta a ajuns Romania unde este azi.

  Pe de alta parte, nu cred ca mila porneste din frica. Mie unul mi se pare sentimentul uman cel mai pervers. Daca doresti sa ajuti un om, nu vei face nimic dindu-i o pomana. Sigur, un ajutor pentru citeva saptamini, luni, nu este de neglijat, dar sa-i oferi posibilitatea de a-si cistiga singur existenta, este cel mai mare bine pe care i-l poti face. *Nu-i da pestele, da-i undita si invata-l sa pescuiasca.* Nu mila, ci spiritul nostru uman trebuie sa primeze. Apoi, chiar daca sint de acord cu autorul in celelalte chestiuni (Trebuie sa marturisesc cu rusine, ca abia tirziu am invatat sa ma bucur cu adevarat de admiratia florilor, de rasaritul si apusul soarelui, de cerul instelat, la inceput o faceam inconstient, fara sa realizez marea fericire ce poate fi resimtita in aceste lucruri atit de marunte, dar fara egal!), nu cred ca frica poate fi izvolul milei ori compasiunii.Poate doar cumva abscons, inconstient...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Se pare ca sub scoarta dezamagitului exista o lume vie, my friend.

   Corect, in iubire nu exista frica. Frica inhiba, nenoroceste, reteaza viata.

   Ștergere
 2. Stii cumva numele original al filmului. L-am cautat pe google, fara succes si am tot sovait sa te intreb. Multumesc. Am vazut un sf asemanator cu Ruger Hauer, o societate a viitorului in care toti oamenii purtau o zgarda ce ii lega cite doi, ub barbat si o femeie, pentru a nu evada. Dr cred ca nu este vorba de acest film.

  RăspundețiȘtergere