29 septembrie 2012

Despre sfînta prosteală.

Deja am vazut cum functioneaza prosteala religioasa la diferitele culte.

La adventisti, echivalenta sfintei Maria, Ellen White , face bani si post mortem.
Bietii beneficiari sunt atat de indurerati, incat nu'i ajuta inima sa dea ignore acestei industrii.  Inca se mai folosesc de privilegii, cu maxima piosenie, invartind sume colosale, in timp ce vaduva si orfanul cotizeaza cu buna credinta.

La ortodocsi, stim la fel de bine. Popii saracii, cu inima la fel de smerita, accepta mici averi, in numele Domnului, ca deh, e mare pacat sa fie refuzate. Prost e cine da, nu cine cere.

Pe mai departe, propun sa ne ungem ochii cu mici unguente oftalmice, existente prin voia Domnului pe Youtube, din belsug, slavit sa fie Numele Lui.

Si incepem cu unul din marii campioni ai prostelii, Benny Hinn! Si sa ne bucuram alaturi de el de intrebarile incomode.
Mai ales ca e dificil sa explice ceea ce'i evident...Dar asta nu este un caz unic! Asta este doar campionul.
Cunosc personal alte cazuri izolate, sau nu, mai mult sau mai putin priceputi, mai mult sau mai putin actori.
Toti, facand parte din acest circ fara bani, pardon, circ pe bani multi, bani care, prin voia Domnului ii fac pe ei sa traiasca bine mersi, in timp ce in Africa mor copii de foame. Tot prin ...voia Domnului.
Ca asa vrea El: unii sa aiba Volvo, iar altii rahitism.

Logica e fara indoiala asta: in timp ce ei sunt credinciosi, si merita case si masini, rahatii aia de copii de 2-3 ani, merita tot dispretul, pt ca n'au credinta. Si sunt si negrii.

Asa mi'a spus la o discutie fulger pastorul penticostal Calin Turcu. Ca el merita si altii nu.
Va asigur ca n'a avut nici o tresarire. N'are constiinta.

In schimb compenseaza prin calitatile actoricesti. Mie mi se pare ca joaca un rol unei audiente in care media de varsta e de maxim 12 ani.  
La minte.Despre cel care predica de prin minutul 38, dupa programul cultural-artistic de toata jena, stiu ca are o vila in Cluj, alta in Faget, Cluj, si un Volvo nou. Si l'a schimbat, ca inainte avea o rabla de Audi A6 veche de 4 ani, si ca'si goleste fosa septica in gradina vecinilor. Sa'mi sara ochii daca mint! Asa sa ma ajute Dumnezeu.

Acuma, stim ca la penticostali, show'urile sunt usor depasite, IQ'ul credinciosilor egal cu temperatura camerei si audienta plictisita. De'aia, la pogorarea Duhului Sfant, se simt datori sa vorbeasca in limbi ingeresti. Dracu'i mai intelege....

Insa nu's nici ultimii, nici unicii!Iaca, sa urmarin un altul, acesta adventisto-reformisto-mare reformator, si de data asta ridic stacheta, cu un mult mai bun talent actoricesc, trebuie sa recunoastem.
Asta a inteles ca mimica utilizata in exces dauneaza intelectului, iar predicile rostite urland aduc a discursuri naziste. Deci nu'l imita pe Hitler.
Asta foloseste alte trucuri, mult mai de actualitate, constient fiind ca manualul de psihologie aplicata s'a actualizat din 1939 incoace....  Are mult corason.

De asta, cu voia Dvs. ii acordam premiul Oscar pt interpretare. E de departe cel mai bun de pe la noi.
Din cauza asta, Dumnezeu il iubeste mai mult decat pe restul credinciosilor si i'a dat in dar o casa cu 6 camere, I-Phone, il iarta pt bisnita cu masini si il tine in puf, fara sa munceasca, nici el, nici tot neamul lui.Se stie ca da bine la public cand ne vorbeste unu' dintr'o tara straina: in acest caz, ungurii sunt dati pe spate ca le vorbeste un roman in engleza jamaicana.

D'aia , lui Dumnezeu ii place sa ii hraneasca pe lideri din laptele turmei.  Adica din donatii, taxe si alte smecherii sfinte.


Rog ca acest articol sa nu fie considerat un pamflet ci sa fie considerat ca atare! 

...................................................................

Sa nu cumva sa va treaca prin minte ca am ceva cu Dumnezeu! N'am.
Insa va spun un adevar: Dumnezeu exista! Dar nu in miscarile astea. Astea sunt date dracului.

Cautati si veti gasi!  Dumnezeu e intre cei saraci si smeriti cu adevarat.

7 comentarii:

 1. Un Traian Dorz sau un Richard Wurmbrand se nasc mai rar.

  RăspundețiȘtergere
 2. ...sau bunul simt ii face invizibili, intr'o lume in care se da din coate.

  RăspundețiȘtergere
 3. Salutare
  Mizantropescu, în afară de acești ˝campioni˝ ai celor sfinte, ai mai găsit și alții, cu-adevărat oameni de un caracter dumnezeiesc? :)
  Există, o recunoști și tu, o știu sigur.
  A avea o casă și o mașină (modestă), nu-i un păcat, după cum sărăcia nu-i neapărat o virtute. Ai mașină, casă, și alte bunuri materiale la care săracii lumii doar visează?
  Cred că B. Hinn este un înșelător, nu merită să poarte numele de creștin, pe Turcu nu-l cunosc, sau alții care-și golesc fosa septică în grădina vecinilor, dar de unde generalizarea asta cu biserica și pocăiții? Ști cum e, nu este drept să sufere unul pentru o mie. Nu mă erijez în avocatul unor oameni nevinovați, dar unele lucruri nu sunt așa cum ar părea la prima vedere. http://alexpop7620.wordpress.com/2012/04/28/uaaa-pocaitii-sectanti-spalati-pe-creier/
  Toate bune, pe curând.

  RăspundețiȘtergere
 4. "..dar de unde generalizarea asta cu biserica și pocăiții? "

  Alex, arata'mi te rog unde am generalizat.
  In articol vorbesc despre baietii cu show'ul, oameni pe care'i cunosc personal ( ultimii doi )si stiu cum se comporta si gandesc, oameni care vad ca iau ce nu li se cuvine. Daca as fi dur, as zice ca's niste ipocriti. Insa dupa cum vezi, nu fac asta. :)

  Sigur ca nu'i un pacat sa ai o masina. Insa cand te duce cu o duba amarata la biserica sa le predici, ca sa nu mergi cu Volvo'ul nou, sa nu te vada lumea, inseamna ca ai ceva de ascuns. Intrebare: oare de ce te condamna propria'ti constiinta? Stiam ca adevarul e la lumina, nu la intuneric...

  RăspundețiȘtergere
 5. OK, am înțeles eu greșit, nu-i neapărat generalizare și îmi cer scuze.

  RăspundețiȘtergere
 6. Nu'ti fa probleme.

  Ideea este urmatoarea: ca oamenii sa inteleaga ca sunt dusi de nas de politicieni si de oamenii religiei.
  Oamenii ar trebui sa gandeasca odata cu creierele lor.

  Din pacate, un inconstient colectiv infantil, bolnav chiar.
  Si atunci cand trebuie sa'l imparti cu altii, incepi sa te cam saturi.
  Pt ca nu'i problema atunci cand omul e prost pt el. Insa e problema atunci cand e prost si pt altii...

  Cred ca fiecare ar trebui sa tanjeasca la asta:
  " Şi am auzit un glas tare care ieşea din scaunul de domnie şi zicea: „Iată cortul lui Dumnezeu cu oamenii! El va locui cu ei, şi ei vor fi poporul Lui, şi Dumnezeu însuşi va fi cu ei. El va fi Dumnezeul lor."

  RăspundețiȘtergere
 7. Pentru mine personal este destul de clar că Benny Hinn este un înșelător, un țepar, care se folosește de numele lui Dumnezeu pentru a-și alimenta mândria și egocentrismul lui. Lucrarea lui nu-i altceva decât ˝opiu pentru proști și lesne crezători˝, și păcat că îi mai pică din când în când în plasă și oameni nevinovați. Din punctul meu de vedere, Hinn nu are nimic de-a face cu adevărata religie, ci, din contră murdărește fața Creștinismului pe care se laudă că-l reprezintă.
  Dacă tot vorbeai de moaștele ˝sfinților˝, probabil că peste câteva decenii, adepții lui din viitor îi vor purta moaștele pe la diferite cruciade; asta va fi încă o sursă de câștig, postmortem.
  Te întreb ceva: personal, tu crezi că moaștele acelea pentru care se calcă în picioare drept-credincioșii sunt cu adevărat oase de om în toate cazurile? Mă întreb oare câți câini, vulpi și alte cele au sărutat compatrioții nostrii?! Oricare ar fi răspunsul, mie mi se pare o practică scârboasă, demnă de comuna primitivă.

  RăspundețiȘtergere