11 martie 2012

Germania deasupra tuturor. România dedesubtul tuturor.

In final, a rămas unul singur.
In filmul Highlander, nemuritorii își tot tăiau capetele unii altora, pana când rămânea unul singur. Care desigur, neputând sa-si taie singur capul, este declarat câștigător.
Exact așa s-a întâmplat si cu Uniunea Europeana. La început erau o grămada de prostănaci, care se amețeau cu idei socialiste: solidaritate europeana, șanse egale, granițe libere, voturi egale in Parlamentul European. Niște idioțenii nerealiste, care s-au prăbușit la prima criza: pentru ca toate drepturile astea nu sunt gratis. Costa – si costa enorm! Pe banii cui? Pai ai firmelor private, desigur: de aceea in toata Uniunea Europeana taxele au sărit pana la cer.
 
Duelul de încălzire.

Primul "nemuritor" care si-a luat jucăriile si a plecat, a fost Marea Britanie. Pentru ca economia britanica se bazează de vreo 200 de ani, pe serviciile financiare si pe investițiile străine: Londra este (alături de Hong Kong si Singapore), cel mai bun loc de pe Pământ, in care poți sa deschizi o firma. Daca englezii ar fi adoptat modelul social european si ar fi crescut taxele - adio investiții străine, adio economie britanica. Așa ca, ia duceți-va dracului cu prostiile voastre socialiste! Noi o sa ne facem uniunea noastră, cu frații americani.
 
Măcelul.

După aia, au fost decapitați rapid "nemuritorii" mai mici si mai tăntălăi (esticii si sudicii): care s-au înghesuit la Bruxelles in decembrie, in speranța stupida ca vor fi scoși din criza de către cei mari. Dar au rămas cu gura căscata: in loc sa le dea, boșii le-au cerut sa scoată ei bani (si anume, vreo 50 de miliarde de euro). Hai repede, pana nu ne suparăm! N-o sa uit niciodată fata uluita a președintelui român, Traian Băsescu, când si-a dat seama ca "prietenii europeni" n-or sa-l ajute cu nimic, ba dimpotrivă, o sa-l afunde si mai adânc, ca sa scape ei. Imbecilii ăștia mici chiar crezuseră in poveștile cu egalitatea. Hahaha…
 
Bătălia finala.

La sfârșitul lui decembrie 2011, mai rămăseseră doar doi mari: Angela Merkel si Nicolas Sarkozy (celebrul cuplu Merkozy). Așa ca cei doi au hotărât ca, după Revelion, toate tarile din UE sa introducă in Constituțiile naționale o limita a datoriei. O chestie excelenta, zic eu: pentru ca spulbera toate iluziile socialiste. Adio bunăstare pentru toți (care fost posibila doar prin creșterea deficitului) si adio egalitate: pai din clipa in care ti se ordona ce sa scrii in Constituție, nu prea mai poți fi numita tara independenta.
Dar lovitura de gratie a venit după Revelion. Franța si-a pierdut ratingul AAA, Germania nu. Ratingul, de fapt, a fost doar o formalitate: era clar de multa vreme ca economia Franței trage sa moara, sub povara cheltuielilor sociale, in timp ce programul dur de austeritate impus de Angela Merkel a ținut economia Germaniei pe linia de plutire.
Așa a dispărut cuplul "Merkozy". Franța a fost decapitata: nu mai are nici un cuvânt de spus. Germania a rămas singură, liderul de necontestat al Europei.
Iar Europa sociala, așa cum o cunoșteați, e terminata pe veci.
 
Adio, Uniunea Europeana. Începe Imperiul Europa!

 
4 milioane de kilometri pătrați, 500 de milioane de oameni, 16.242 de miliarde de dolari anual.
Niciodată in istorie, vreun stat cu suprafața si populația Uniunii Europene nu a dispărut atât de repede. UE este mai mare decât Imperiul Roman: dar Roma a rezistat 1400 de ani. Uniunea Europeana doar…20 ani. E cel mai mare eșec politic din toate timpurile.
Ce dovada mai buna decât asta, ca Europa sociala a fost un vis stupid, ca protecția sociala este o otrava pentru orice stat si ca socialiștii sunt niște nebuni periculoși care trebuie eliminați cat mai rapid?
Timp de 20 ani, socialiștii au avut pe mână resurse imense si putere de decizie absoluta: praful si pulberea s-a ales!
 
Deutschland uber alles!

Noua Ordine Europeana va fi decisa de Germania. Germania e marele câștigător al războiului economic: nu pentru ca a învins pe cineva, ci pentru ca e singura rămasă in picioare in fata crizei. Celelalte tari nu vor mai fi consultate, nici măcar de forma.
Acum doi ani vorbeam de barca de salvare germana, in care nu vor încăpea decât câteva tari: Austria, Ungaria, Cehia, Olanda, poate si Polonia. Ele vor fi nucleul dur al noii economii europene (vezi Noua Ordine Europeana nu include România). Ele își vor limita datoria externa prin Constituție – pentru ca așa vrea Germania. Ele vor scoate in afara legii protecția sociala – pentru ca așa vrea Germania.
Nu-ti convine? Pai scufunda-te in haos, război civil, foamete. Sau aveți impresia ca o tara ca România o sa scape ea singura, in vârful muntelui, cu miorița, cu naiul si cu brânza ei? Hahaha…
Așa cum are un câștigător net, criza are si un perdant net: coada cozilor, prostul proștilor, râsul lumii, sclavul sclavilor. Acest perdant absolut se numește România.
 
Un nou pact Ribbentrop-Molotov.

Care de data asta, va fi respectat cu sfințenie de ambele parți. Germania are nevoie disperata de resurse – pe care Rusia le are. Rusia are nevoie disperata de tehnologie – pe care Germania o are. Sa le ia cu forța? Pai au încercat deja in 1940: si e nerentabil. Nici una din ele nu poate supraviețui singura in fata concurentei americane si chineze. Mai ales ca in jurul Chinei, sunt mulți alți producători, chiar mai ieftini: Taiwan, Singapore, Malaiezia, Thailanda, India. Competiția e pe viața si pe moarte.
Protestele antiglobalizare sunt stupide, pentru ca economia s-a globalizat deja. La fel criminalitatea. Statele n-au încotro, decât sa se adapteze – sau sa dispară.
 
Un secol de fier.

Urmează o dictatura de dreapta cum n-ați mai văzut. Nu una naționala: ci globala. Nu una infantila, cu marșuri si drapele militare, ca in secolul 20: ci una a eficientei, a banului, a firmelor private. Una in care armata si politia nu vor mai fi ale "poporului": ci ale celor care le plătesc salariile (așa cum e normal). O dictatura in care stăpânii nu vor purta pistol si decorații, ci costum și cravată. Dar te vor condamna la moarte mult mai simplu, din fata calculatorului. In timp ce dau mana cu tine, iți zâmbesc si-ti spun: regret, nu avem nimic de lucru pentru o persoana ca dumneavoastră. Mă tem ca apăreți pe lista neagra.
Urmează o dictatura in care criminalii de stânga nu vor fi trimiși in lagăre, ca in secolul 20: ci transformați in bănci de organe pentru cei bogați. Sângele si organele sunt o resursa prețioasa: e neprofitabil sa le irosești, când poți să le vinzi.
Urmează o dictatura unde va domni o singura lege: a capitalului, a competiției libere, a exploatării. Sărăntocii si incompetenții deja au fost doborați de criza: imaginați-va o cizma, care le va strivi acum fața. Nu pentru o zi sau un an: ci pe vecie. Criza nu se va mai termina niciodată.
Obișnuiți-va cu secolul 21. Pentru ca este ultimul secol.
 
Mihai Giurgea

14 comentarii:

 1. Este ultimul secol asa cum obisnuiam sa traim. In curand va trebui sa ne obisnuim sa luptam din nou pentru supravietuire. S-a dus pacea!

  RăspundețiȘtergere
 2. Foarte bun articolul. Ce nu știe Mihai Giurgea, poate, e că profetul Daniel prevedea demult că fierul cu lutul nu se pot uni și că Uniunea Europeană era din start sortită eșecului. Așa cum este din start sortit eșecului și unicul guvern mondial cu unica monedă care vor apărea.
  Oricât de tari și mari ar fi planurile lor, oricât de luciferică ar fi gândirea lor,ei uită un lucru: poți ucide omul, dar nu poți să faci să dispară definitiv umanitatea! Lucifer este puternic, și superinteligent. Dar a fost învins întotdeauna de-a lungul vreacurilor de oameni slabi și nu atât de inteligenți ca el. Și la cât de deștept e, mă mir că nu pricepe asta odată!!!...

  RăspundețiȘtergere
 3. Ca sa poata dracu' pierde, trebuie ca omul sa inteleaga.
  Poate inca n'am inteles!...
  Poate totusi ne scapa ceva!

  Ca tot vorbim de dracu', in forma asta, e ciudat cat de incapatanat e sa gaseasca iar si iar tot felul de oranduiri te miri mai cum si'n ce fel, de gaseste fraieri sa le vada bune!

  RăspundețiȘtergere
 4. Multumirile merg catre Mihai Giurgea! :) Eu doar l'am primit de la un prieten si l'am postat pe blog!

  Cine are urechi de auzit, sa'si cumpere o casa la munte si sa incerce ceva pe cont propriu. Urmeaza vai si'amarul..

  RăspundețiȘtergere
 5. Din nou, eu nu vad Romania fiind speciala in vre-un fel. Multe tari s-au trezit in situatia de perdanti, desi erau invinse de la inceput. Acum doar se arata cine-i sefu'. Si neamtu, alaturi de alti cativa grei, va decide soarta sclavilor.
  Cat despre noi, ca natie, probabil vom redeveni normali cand nu vom mai dansa pe muzica altora, cand vom fi preocupati de binele nostru fara sa cautam aprobarea vestului(sau estului), cand vom redescoperi natura si traiul simplu, cu foarte mici complicatii.

  Probabil, pt asta e nevoie de putin circ global.

  RăspundețiȘtergere
 6. Da, poti spune ca este cam mura-n-gura. Acum intrebare: de ce vesticii au salarii mari comparativ cu preturile si de ce noi avem aceleasi preturi mari si salarii de sclavi? R: pentru ca in Romania nu exista produse autohtone ci doar straine.Iar asta este politica UE de la infiintarea ei.O alta politica a UE este, "dezbina si lasa sa moara".Paradoxal, nu-i asa, avand in vedere "unirea tuturor tarilor" din Europa.

  RăspundețiȘtergere
 7. Problema este ca nici nu ai cu ce sa iti faci o casa. Eu ma tot chinui sa termin una de cativa ani si imi dau seama ca cu banii astia traiam cu chirie vreo zece ani cel putin :P

  RăspundețiȘtergere
 8. Eu deja locuiesc la tara! Insa constat ca prea aproape de civilizatie! Prea aproape de ..control.
  De cativa ani privean de nebun un prieten ce'si cumparase o casa in varful muntelui, atat de departe de lume, incat m'am speriat. Acum, cred ca a jucat cartea castigatoare. Ma grabesc si eu intr'acolo.
  Gigi, ai sintetizat frumos: natura si traiul simplu. Platim atat de scump confortul! Care...nu inseamna nimic. Suntem atat de dezumanizati de influentele vestului sau estului, incat nu ne mai regasim ca oameni. D'aia suntem sclavi. Ne vindem pe nimic.
  Trebuie! - sa ne aducem aminte odata cine suntem si ce ne defineste. Atunci vom fi puternici, si..oameni.
  Perseus, si eu am construit o casa, cu mainile mele. Dar, tot muntele il vad ca rezolvare.
  Sunt multe de spus despre munte si ce reprezinta.

  RăspundețiȘtergere
 9. Rares, toata uniunea a fost un fiasco. Condamnata de la inceput la un esec rasunator. Politicienii nostri n'or sa'ti spuna daca maine n'o sa ai ce manca... Imi trec prin minte lucruri sumbre...

  RăspundețiȘtergere
 10. Cred ca solutia iesirii din criza economica a Romaniei,este iesirea Germaniei din zona Euro!

  RăspundețiȘtergere