28 ianuarie 2012

Taina Tainelor.

Articolul se doreste a fi o relatare biblica si istorica detaliata a modului, timpului si locului in care paganismul antic a fost amestecat cu crestinismul, precum si a motivatiei care a stat la baza acestui amestec.
Incepand de la primele zile ale existentei Babilonului si de la legendele care i-au inconjurat pe Nimrod, Semiramida si Tamuz, sunt urmarite anumite obiceiuri si ritualuri in diferitele lor evolutii, furnizind astfel chei prin care se dezleaga „Taina"!
Adevarata Biserica, de exemplu, este asemanata cu o mireasa, cu o fecioara curata, cu o femeie fara pata si ireprosabila, insa, intr-un contrast izbitor, sursa ei, este zugravita ca o femeie necurata, o femeie manjita, o curva. Daca este corect sa aplicam acest simbolism unui sistem bisericesc, este clar ca el se poate referi doar la o biserica manjita si decazuta ! Cu litere majuscule, Biblia o numeste „Taina Babilonului".

Cand a scris Ioan cartea Apocalipsei, Babilonul, ca oras si imperiu, fusese deja distrus si lasat in ruine, dupa cum prevestisera profetii Vechiului Testament.
Insa conceptele si obiceiurile religioase care si-au avut originea in Babilon au continuat si au fost bine reprezentate in multe din natiunile lumii.
Care a fost insa religia Babilonului antic ?
Cum a inceput totul ?
Ce semnificatie are aceasta in era moderna ?
Cum se leaga toate acestea de ceea ce a scris Ioan in cartea Apocalipsei ?


Continuarea AICI : 

7 comentarii:

 1. Perfect adevarat. Mereu o credinta se intemeiaza pe suportul altei credinte. Exista o perioada cand o credinta se dovedeste prea restrictiva si atunci trebuie sa se schimbe ceva, pe structura ei apare ceva nou. Ceea ce initial pare "necredinta" sau mai altfel spus "ateism" se dovedeste in timp ca este de fapt o "noua credinta"
  Nu este "nostim" ? :))

  RăspundețiȘtergere
 2. E, vezi? D'aia la un moment dat avusesem contradictiile alea pe tema trinitatii cu unii...

  RăspundețiȘtergere
 3. Nu, eu iti multumesc ca l'ai pus la dispozitie ! Sper sa'l citeasca cat de multi!

  RăspundețiȘtergere
 4. Pai cine a inventat ideologia religiei, a fost si ramane un geniu. Insa nu in sens pozitiv, deoarece e cunoscut ca geniile sunt intruchiparile nebuniei in cel mai inalt grad. Insa in toata asazisa nebunie exista si o minimala logica, un fir care este urmarit pentru a atinge un scop. Si iata ca se adevereste aceasta chiar in momentul de fata. Ce s-ar face noua ideologie(The Global Consciousness), sau s-o numim noua religie care pe moment e propagata sau mai bine zis trambitata in toate colturile lumii, daca nu ar fi existat constructia precedenta a unei ideologii religioase care cu buna stiinta a fost proiectata pentru a ceda din temelii. Important e sa ai Know how-ul, restul e cancan.

  RăspundețiȘtergere
 5. As continua daca as sti ce anume te intereseaza, si daca m-ar mai tine bateriile. Deocamdata ma duc sa le reincarc. Noapte buna!

  RăspundețiȘtergere