8 ianuarie 2012

Poveste pentru copii prosti. Astazi, din nou, adventistii.


Zilele acestea citeam un articol al unui prieten despre viata adventistilor, traita intr’o frumoasa minciuna.   
La frumosul articol, era atasat un si mai frumos link, care’mi aduce aminte de’o frumoasa marturie a profetesei lor, Ellen G.White. Pana aici, totul frumos, n'am suparat pe nimeni.
Ma pune asadar dracu’, iar, sa recitesc viziunea. O sa trec ca de obicei peste partile in care delireaza excesiv de zgomotos, si ma opresc la o fraza care’mi zgarie ochii intr’un mod neplacut, dar vesel.

“Apoi am vãzut o pãdure, nu ca pãdurile întunecoase pe care le avem aici; nu, nicidecum; ci luminoase, mãrete;”. 

Citind pasajul asta, incep sa ma simt in rai, chiar daca locuiesc in iadul de Romania. Cum de ce ? Pai la noi padurile nu’s luminoase? S’a defrisat atat de fara cap, incat sunt atat de dese poienile , ca te intrebi unde mai e padurea. Te simti orbit de lumina soarelui care patrunde nestingherit printre crengile lipsa.
Dar asta nu’I tot ! Profetesa continua sa ne binedispuna,iar si iar cu alte margaritare. De fapt margici.  Margaritarele le lasam pt epilog, sa putem termina in tromba articolul.
Iata inca una, la fel de valoroasa: 

“Am vãzut pe multi dintre sfinti intrând în case, luându-si coroanele strãlucitoare, asezându-le pe acel raft si apoi iesind pe câmpul din jurul caselor pentru a se ocupa de pãmânt  nu în modul în care facem acest lucru acum; nu, nu. O luminã plinã de slavã a strãlucit în jurul capului lor, iar ei Îl lãudau necontenit pe Dumnezeu.”.

Adicatelea, oameni aia si’au luat aurele stralucitoare pe care le purtau cu gratie pe deasupra capului, si le’au asezat pe un raft de aur. Acuma, ca omu’ curios, o sa intreb..de unde aveau aur ? Ca Isus, cand era pe pamant le’a zis sa nu’si stranga comori decat in cer, ca pe pamant le mananca moliile. Aici le’au ajuns economiile? De;aici ne dam seama ca in rai nu sunt molii ! 
Ca altfel, le’ar manca rafturile unde’si depoziteaza aurele. Si e si firesc, sa le dea jos, ca doar n’o lucra campul, chiar si ….altfel ( whatever that mean )... cum zice ‘mneaei decat pe pamant... cu ele in varfu’ capului, nu, nu.   
Ceea ce ma frapeaza insa e altceva: daca il laudau necontenit pe dumnezeu, cum mai comunicau intre ei?  In plus, devine enervant sa rostesti aceleasi laude. 
Daca nu ma credeti, rostiti timp de 30 de minute, necontenit “ Slava tie Doamne “ Dupa asta puteti spune de 3 ori  " Goosfraba " , sa va reveniti.
Sa continuam zic: 

Apoi am vãzut un câmp cu iarbã înaltã, minunatã la privit; era de un verde viu, cu reflectii argintii si aurii”


Ce’o avea femeia asta cu aurul ? Coloanele sunt din aur ( zice ea …transparent. Cum naiba o fi si’ala ? ),  mobilierul din aur, aurele din aur, si’acu’….iarba cu reflectii din aur. Daca as fi un adventist dedicat, clar mi’as taia venele, sa ajung repede in posesia raiului !   
Noroc ca sunt mai modest si iarba;mi place asa cum e:  verde. Si nu pt ca’s ungur.
Ca incheiere, am promis sa lasam la urma margaritarele cele mai mari. Iar margaritarul cel mare goes to :

“Dupã ce am privit slava templului am iesit, iar Isus ne-a pãrãsit si S-a dus în cetate. Curând am auzit din nou vocea Lui plãcutã spunând: Veniti, poporul Meu, voi ati trecut prin necazul cel mare si ati fãcut voia Mea, ati suferit pentru Mine, veniti la ospãt; cãci Eu Însumi Mã voi încinge si vã voi servi"”

Iata deci cum se termina delirul surorii White. In tromba. Dupa ce a fost pe Pamant crucificat, Isus invie pt a trai in veci ca….chelner.

 ............................................................................................
Imi permit totusi sa dau un sfat adventistilor: sa’si captuseasca bine bisericile cu burete gros. Sa nu’si sparga capetele cand vor vrea sa treaca prin pereti. 

25 de comentarii:

 1. Pai faza cu aurul transparet, coloane de aur si totul si totul din aur nu cere prea multa gandire. E gresit sa mergem pe conceptul de despicare a firului In paispe. Gandim prea mult si inutil sa gasim explicatia aurului omniprezent. La fel vedeau si in 1000 si una de nopti totii eroii povestilor. Visau numai smaralde, diamente cat banita si bucati de aur cat un cap de cal. E clar ca sunt povesti pentru copii incocenti care nu percep ca de fapt averea adultilor se masoara in chestii materiale. Copil fiind te impresioneaza sfaturile de la sfarsitul povestirii. Marinimie, iubire, altruism..dar sarac material. Invers de cum era califul sau dregatorii.
  Epilogul spunea ca bogatia sufleteasca emai de pret. Posibil...daca ai ce manca zilnic si nu esti lipit pamantului de sarac.

  RăspundețiȘtergere
 2. Ai dreptate, nu cere prea multa gandire. Insa, ai fi impresionat sa vezi cate milioane de oameni si'au spalat creierele cu mazgaliturile astea de le zice profetii. Daca faceau obiectul vreunui capitol din 1001 de nopti nu m'ar fi suparat.

  RăspundețiȘtergere
 3. :)) "Supărat sunt Doamne, supărat!"
  Imi placea mie un cântec...
  Dar dece te-ai supărat ? Numai că tot la viţelul de aur le fug ochii şi la adventişti ca la una anume popor ales? :))

  RăspundețiȘtergere
 4. Dezastru... Ca pe baza delirurilor unei distruse s-a format inca o unealta de auto-mintit. De parca nu sunt destule metode pe lumea asta sa te limitezi singur, mai exista si asta.

  Cat despre faza cu aurul... Daca omului de rand inca i se pare ca aurul este cel mai de pret, si culoarea lui reprezinta ceva inalt, ce mai vrei ? Materialismul ramane materialism, de multe ori invelit in forme "spirituale" de catre niste ciupercari supradozati. Si aparent, Iisus e bagat in tot felul de pozitii dubioase si tot are popoare alese si servitori. Wow, ce se potriveste asta cu ce se stie despre el ca facea :) Ca "pu..a" prin textele Bibliei. Urat...

  RăspundețiȘtergere
 5. Cel mai mare pericol este influenta pe care inca o au liderii lor spirituali, care se folosesc absolutamente constient de credulitatea oamenilor. Cunosc oameni din cadrul acestei miscari care nu numai ca nu's in stare sa gandeasca singuri, ci se cred si superiori celorlalti. Asta inseamna ca sectele de genul asta, de fapt ca sa fiu cinstit, in general religiile, in loc sa ofere ADEVARUL, le ofera oamenilor exact ce au nevoie: o aparenta liniste si echilibru. In general, sistemul, prin mijloacele lui coercitive, fie ca'i vorba de religie sau stat, se poate spune ca sustrage personalitatea. Adusi in aceasta situatie, oamenii isi pierd echilibrul, si isi inlocuiesc GOLUL cu " solutiile " venite in mod miraculos in cadrul GRUPULUI. Grupul da echilibru, din pacate, d'aia putem vorbi de SPIRITUL DE TURMA. In acest caz, fratii adventisti.
  In crezul lor sunt multe aberatii. Si mai mari decat cele din acest articol. De exemplu, a manca carne este pacat. In situatia in care Isus a inmultit si a dat multimii pesti... O fi fost si el un inconstient, ca inca nu existau adventistii sa'l invete ca e pacat...

  RăspundețiȘtergere
 6. Aceasta profeta este de fapt Antihrist. Daca aduni din numele ei literele care au valoare numerica in latina iti da 666. Ellen Gould White. :)

  RăspundețiȘtergere
 7. Va ro nu ramaneti in necunoastere caci , Voi ati citit si nu credeti aceste lucruri , poate pentru nu vreti sa acceptati adevarul sau nu credeti ca acesta este adevarul . Va spun ca vor veni razboie si criza mondiala , bacteri boli , apoi verdicte gresite care sa spuna cum sa te inchini . Iar stilul vostru rau de vorbit ma doare . Lucrurile profetizate de Ellen G White Sunt adevarate sunt doar explicati din biblie si unele versete sunt luate chiar din biblie , Si poate si mai mult , Voi nu intelegi lucrurile cu materialismul , Pentru ca pe pamant nu trebuie sa ne pese de bani avutii si averi , Si nici in rai sau pe noul pamant ce ne trebuie cu adevarat este legatura cu Dumnezeu , Si Profeta Ellen Gold White Spune ca va fii lucruri minunate pentru asa si va fi, putea ea sa minta si sa nu spuna adevarul , asta este lasitate
  Ar spune ea minciuni doar ca sa se impace bine cu oameni? Nu , pentru ca cel ce linguseste is pune un lant pe propriul lui drum , Dar ferice de cel ce mustra pe aproapele sau si ii spune unde greseste ,

  RăspundețiȘtergere
 8. Ceea ce vream sa spun este ca nu trebuie sa vedem doar partea rea ci este bine sa vedem si partea buna a lucrurilor , Sa vorbim cu oamenii despre partile bune ale oamenilor ca sa nu nise intample si noua la fel sa nu criticati sau sa ni se vorbeasa ce rau . Pentru ca ura duce la razboi , cearta , nedretate , lacomie , Uitativa mai atent la scrierile lui E.G.W si ve-ti afla ca nu sunt minciuni si nu citind doar o carte dea a ei sau cateva pasaje . Sunt multe de spus si nu pot sa le zic intru singur comentariu mai sus cred ca nu mam exprimat bine si am avut cate greseli de puncuatie . Dar totusi va rog sa nu ma acuzati pentru asta . Va Multumesc pentru atenti , La Revedere

  RăspundețiȘtergere
 9. Lorena, Ellen White asta a voastra a murit putred de bogata. Nu'mi vorbi mie de materialism. Casca mintea si gandeaste cu ea. Iar " margaritarele " astea a ei, sunt o insulta la adresa spiritului.
  Mi'e destul de clar ca descinzi din marea spalatorie de creiere de ziua a saptea si stiu prea bine ca urmatorul comment va si fi mai demn de mila decat primul. Ai putea sa te abtii din a'l mai scrie.

  RăspundețiȘtergere
 10. In plus, ca sa crezi aberatii atat de mari, nu ai nevoie de cap. O umbrela ar fi fost mai mult decat suficienta.

  RăspundețiȘtergere
 11. Eu insa nu cred ca ellen gold white spune minciuni nas avea un motiv prea mare pentru ca scriielile ei sunt toate legate intre ele si sunt foarte bine explicate , defapt majoritatea cartilor ei sunt pentru a explica biblia

  RăspundețiȘtergere
 12. Defapt unele scriei de ale ei sunt uneori chiar prea greu de inteles , deasta provoaca confuzii . Si Tragedia veacurilor este foarte grea , dar este si intesanta si tot ce spune acolo se intampla.

  RăspundețiȘtergere
 13. Lorena, grei sunt Dostoievski, Tolstoi, Dickens, Flubert, Bronte. Ellen Gould White scrie un fel de carti de colorat pt copii cu sindromul lui Down.
  Intr'un singur aspect ai dreptate: provoaca confuzii. Si asta pt ca sunt minciuni. Minciuna provoaca confuzie.
  Oricum, vad ca nu prea esti interesata de adevar, ci de a apara o minciuna, devreme ce pui mai presus scrierile ei decat Biblia.

  RăspundețiȘtergere
 14. Si inca ceva: daca mai vrei sa comentezi aici, te invit sa comentezi topicul. Adica " marturiile " ei.
  INTREBARE: CREZI SINCER CA A VAZUT CE SCRIE?

  RăspundețiȘtergere
 15. ..."marea spălătorie de zia şaptea"
  :))

  RăspundețiȘtergere
 16. Din cate citesc aici, banuiesc ca esti un om intelept, interesat, care studiaza. Cu riscul de a gresi, imi permit sa iti spun ca nu pentru tine a scris Ellen White. Si niciun adventist o sa iti spuna vreodata sa lasi Biblia deoparte si sa studiezi numai profetiile ei. Ellen White explica anumite lucruri in legatura cu Biblia. Insa daca tu crezi ca le intelegi fara ajutorul ei, chiar si ea te-ar indemna sa te duci direct la Biblie. Please, be my guest and do it!

  RăspundețiȘtergere
 17. Sper sa nu te superi pe mine daca'ti spun ca pui gresit problema.
  Sa'mi si sustin punctul de vedere: scrierile lui Ellen White nu sunt o trambulina spre intelegerea Bibliei. De fapt merg in cu totul alte directii. Dovada si delirul mai sus prezentat.
  Iar daca nu pescar analfabet, un vames, hotii si curvele au inteles mesajul vestii bune, cu voia ta o sa'l inteleg si eu...
  Si oricum, nu'mi amitesc sa scrie pe'undeva prin Biblie ca pt a intelege avem nevoie de alte ajutoare decat...Cuvantul. Sau ma insel ?

  RăspundețiȘtergere
 18. Dar nu scrie nici ca nu ai nevoie de alte ajutoare, sau ca e gresit sa le folosesti.
  Tot postul asta reprezinta o chestiune de atitudine, care in cazul tau e gresita. E OK daca nu accepti ceva, e aiurea sa ii critici pe cei care o fac. Libertatea ta se termina acolo unde incepe dreptul meu. Si eu am dreptul sa cred in ceea ce vreau, fara sa imi spuna cineva ca sunt tampita pentru ca ader la o anumita opinie.

  RăspundețiȘtergere
 19. Shery, libertatea ta se termina unde incepe a altuia. Corect. Insa daca tu crezi ca esti libera sa prostesti milioane de oameni, atunci nu mai e libertate. Actualmente, astfel de practici sunt pedepsite de codul penal. Teoretic, pt ca practic...

  Vad ca te exprimi coerent, asta inseamna ca esti inteligenta. Chiar daca'mi miroase ca esti adventista. Spune'mi rogu'te: chiar crezi povestea aia cu iarba cu reflexii aurii, si aur transparent? BTW: urmatorul comentariu al tau sa fie despre aurul transparent.

  RăspundețiȘtergere
 20. Cunosc destul de bine codul penal, insa nu imi amintesc de vreo reglementare care sa incrimineze in vreun fel astfel de fapte. Nici nu consttituie infractiune(infractiune=fapta ce constituie pericol social, reglementata de o norma juridica si savarsita cu vinovatie). Cat despre aurul transparent, din context se vede clar ca sunt metafore cu privire la frumusetea raiului.

  RăspundețiȘtergere
 21. Oau, ai dat cautare Google?

  Nu'i nimic profetic in a insela. Iar femeia asta in timp ce propovaduia renuntarea la bunurile materiale, avea o avere care actualizata la valoarea dolarului ajunge undeva la cateva milioane de dolari. Deci, scuteste'ma.

  Iar in mazgaliturile ei de le zice " Marturii " nu scrie de nimic simbolic. Nu'mi scoate mie din context, cum fac indeobste sectantii. Scrie ce'a vazut. Ia, fuguta si reciteste !

  RăspundețiȘtergere
 22. ...si de ce frumusetea raiului trebuie sa se asemene cu valorile lumesti? Mie'mi place iarba verde, nu cu reflexii aurii. Adica asa cum e in realitate.
  Or, 'mneaei nu prea facea apel la realitate. Ca'n realitate nu poti prosti lumea. Da daca o garnisesti cu iluzii, da. Pune frumusel mana pe o carte despre manipularea maselor, si dup'aia mai vorbim.

  RăspundețiȘtergere
 23. Mai ia o pauza si nu mai arunca cu noroi in altii.. ca daca s-ar apuca adventistii sa rada de mataniile si icoanele voastre..ar fi de rasul curcilor.. Ca sa nu mai zic de dansul "Isaia dantuieste", gaina peste groapa si alte chestii pe care le faceti fara ca macar sa aveti habar de ce. Fiecare sa-si vada de farfuria lui. Salutare

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Amigo, articolul de mai sus se numeste pamflet, nu concurs de aruncat cu noroi. Contine ironii, e inserat cu sarcasme, nu cu marlanii si mojicii. Te'as ruga sa tii seama de asta.
   A, ca are si adevar in el, e altceva. Cu putina cultura poate reuseai sa recunosti acest gen literar.

   Habar n'am despre ce matanii vorbesti. Nu dau 2 bani pe prostiile voastre religioase. Imi plac ortodocsii tai la fel de mult ca adventistii, penticostalii, sau orice alti clowni: deloc.
   Nu'mi place religia in general. Asta ca sa eliminam orice discutie ulterioara neproductiva.

   Te'as ruga sa'ti masori bine cuvintele, ca sa nu cazi in dizgratie.

   Argumente:
   1. Pe blogul asta eu sunt Dumnezeu. Daca nu'mi place tonul si esti obraznic, te odihnesti in purgatoriu. Astia ii spun SPAM. Si crede'ma: sunt atotputernic.
   2. Pe blogul asta esti la mine acasa. Asa ca ne descultam frumos, ne asezam confortabil, ne spunem parerea, oricare ar fie ea, no problem, chiar si o prostie mare, daca atata te ajuta capul, insa musai politicos. Asta nu'i forum sportiv. Capisci?

   Esti pe un blog de mizantrop, nu uita. Mie nu'mi plac oamenii in general, iar mitocanii in particular. Iar simtul meu olfactiv e dezvoltat pana la exacerbare, crede'ma...

   Daca pot sa'ti fiu de folos cu ceva, iti stau la dispozitie cu placere, insa doar daca este inteligent formulat si cu bun simt.

   Salutare!

   Ștergere