26 ianuarie 2012

Insemnarea sclavilor .

Inca din cele mai vechi timpuri, animalele foloseau trucuri vizuale, sonore sau de comportament pentru a impresiona, atrage partenere sau intimida pradatorii.
Astfel s-au dezvoltat Comportamentele mimetice, exhibitioniste sau agresive.
Oamenii Primitivi nu au scapat de acesta meteahna si au folosit aceleasi trucuri pentru aceleasi scopuri. Astfel ei au inceput sa se vopseasca, sa se tatueze si sa poarte ornamente exhibitioniste (pene, masti, coliere de scoici sau dinti, etc) si chiar mai mult de atat, au inceput sa se comporte teatral si sa dezvolte ritualuri misterioase, de neinteles dar impresionante vizual.


In timp, aceste insemne ce caracterizeaza oamenii cu slabiciuni morale si probleme comportamentale ce au devenit "conducatorii" autoimpusi, au trecut de asemenea la oamenii ce ii serveau. Astfel, proprietatile (sclavii) au fost si ele insemnate cu bratari (catuse), zgarzi (coliere sau lanturi) si cercei sau alte accesorii.
Odata cu acumularea bogatiilor, aceste insemne au fost confectionate din materiale "pretioase" (aur, argint, jad, etc.) ajunse la mare pretuire, sclavii purtatori devenind mandri de ele.

In paralel, Scolile Initiatice si-au ales insemne pe care le purtau inscriptionate pe bijuterii, pe obiecte de valoare sau direct tatuate pe piele.


Aceste peceti/stampile, sunt insemne de proprietate si arata ca purtatorul apartine unei grupari sociale (Scoala filosofica, Religie, etc.) sau unui ordin politic (nobil feudal). Mai apoi din peceti s-au dezvoltat blazoanele nobiliare pe care si astazi le putem observa la majoritatea caselor regale.

O alta forma de insemnare a proprietatii este cea militara, care arata carui stindard apartine fiecare ostean. In traditiile noastre s-a pastrat amintirea Zmeului (flamura militara) si Balaurului (Dracul, sarpele de panza cu cap de lup de bronz). La armatele moderne, pe langa steagul unitatii mai exista si insemnele de arma. Tot in armate, diversele crime infaptuite la ordinul stapanilor (Statul Major) sunt recompensate cu medalii si decoratii.


In Statele moderne, fiecarui copil nou-nascut i se atribuie un Certificat de Nastere prin care ii este recunoscuta apartenenta de Statul emitator.
La maturitate, certificatul este inlocuit cu un act de proprietate numit carte de identitate sau pasaport, fara de care individului nu i se recunosc drepturile si fara de care nu poate detine absolut nici o proprietate.

Corporatiile folosesc logo-uri, pentru a-si insemna produsele si sclavii
moderni - salariatii, prin uniformele inscriptionate pe care ii obliga sa le poarte. Deasemenea, salariatii mai sunt obligati sa poarte carduri de identitate si insigne, prin care le este certificata apartenenta la compania respectiva.Fanii si fanaticii se leaga de bunavoie si nesiliti de nimeni prin comportament, insemne, haine, tatuaje, de catre idolii lor: vedete media sau sportive.
Uneori boala ce ii macina ii duce la automutilare prin operatii "estetice" si implanturi, si isi deformeza corpul pentru a semana cat mai mult cu Stapanul neimpus.
Sportivii si suporterii aleg sa se puna in slujba cluburilor ce ii detin, sau a simbolurilor (oras, comunitate, Stat) pe care le sustin.In alte cazuri, oamenii isi aleg Stapani din domeniul emotional, cum ar fi Zeii Iubirii si Fericirii (hipiotii) sau Zeii Depresiei (Emo).
Altii aleg ca Zeu, Banul (bancherii), Profitul (capitalistii), eliminarea Extremelor (comunistii), Haosul (nihilistii), puritatea rasiala (arienii si semitii), superioritatea rasiala (nazistii) si toti isi aleg diverse semne ale apartenentei lor la aceste ideologii ce le stapanesc Mintile si le orbesc Judecata.Societatile mai mult sau mai putin secrete si initiatice, oculte, mistice, acorda diferite insemne membrilor lor prin care le este atestata apartenenta la un anumit nivel de Gandire sau o anumita forma de Initiere.

Intr-o Lume de Sclavi ce se insemneaza singuri cu inele, cercei, bratari, lanturi, tatuaje, diplome, certificate, insigne, medalioane, etc., si sunt mandrii de insemnelele lor, fiecare om are mai multi Stapani pe care ii slujeste si cu cat are mai multi Stapani cu atat are mai multe insemne, iar noi nu putem sluji la mai multi Zei.
In zilele noastre, sa nu porti Semnul Sclaviei (orice fel de insemn) este semnul ca il slujesti pe Dumnezeu, este semnul ca ai evoluat de la omul Primitiv la OM.

Asadar il intreb pe prietenul meu cel mult prea insemnat cu simboluri initiatice si ale organizatiilor pe care le slujeste, cine este mai aproape de Dumnezeu: cel cu 1.000 de Stapani sau cel Fara de Insemne?
Caci " semnul diavolului " nu se afla numai pe maini (inele si bratari) ci si in frunte (piercinguri, punctul hindus) si in toate partile corpului: in piept (decoratii), la gat (medalii, lanturi, coliere, zgarzi), pe piele (tatuaje), pe reverul de la haina (insigne), pe incaltaminte si haine (logo-uri), in portofel (bani, carduri, acte), pe peretii caselor (diplome, icoane, cruci), peste tot...


Sursa

6 comentarii:

 1. Salut. Ma bucur ca am gasit blogul dvs (se pare ca m-ati gasit primul).
  Am insa o problema. Nu pot vizualiza imaginile articolelor decat dupa ce dau click pe fiecare in parte si mi se deschid in pagina noua. O fi doar la mine problema asta? Am vreun plugin lipsa instalat?
  In rest is toate bune :) Ma apuc sa citesc arhiva fiindca abia astazi am dat de blogul asta bogat in informatii bune. Salut modul in care e prezentata informatia si sper sa citesc si in continuare idei la fel de rezonante cu realitatea.
  Va doresc un sfarsit de saptamana senin :)

  RăspundețiȘtergere
 2. Salut ! Ma bucur sa pot fi de folos. Problema ar trebui sa fie niste plugin'uri lipsa.
  Cat priveste arhiva...lectura placuta! Astept si critici, mai putin la articolele despre EGW. :))

  RăspundețiȘtergere
 3. Intr-o societate ideala, utopica, oamenii nu ar avea nevoie de simboluri, de incadrare intr-un anumit tipar sau anumita ideologie, profilul psihologic ar fi extrem de bine definit, conexiunea cu divinitatea ar fi directa.
  Insa, cum traim intr-o societate mutilata de o evolutie de cacat, cu valori de cacat, fiecare dintre noi simte nevoia de a se defini, poate din nevoia de a se cunoaste, poate din nevoia subconstienta de echilibru (fara echilibru apar bolile/problemele psihice).
  Toti suntem victime, fiecare dintre noi se incadreaza intr-unul din tipare (mai ales ca ele exista peste tot si in orice, bineinteles, stabilite tot de omul modern), fiecare dintre noi incearca sa fie ceea ce ar vrea sa fie, nu ceea ce ar fi natural sa fie (probabil ultimii ramasi legati de esenta sunt pustnicii de prin munti, sau taranii din satele izolate de modernism).
  Atata timp cat omul are nevoie de intermediar pt a evolua spiritual, atata timp cat traim intr-o societate ierarhizata pe diferite valori, in diferite directii, atata timp cat avem parinti cu diferite grade de cunoastere, samd, simbolistica nu poate disparea (cred ca va disparea odata cu omul).

  RăspundețiȘtergere
 4. Pai d'aia'i blogul asta antisistem. Ca vrea sa demoleze tot ce sta intre om si realitate.
  Tot constructul uman, toata putoarea formelor de rahat, tot ce inseamna desertaciune, pt a se putea privi odata, fara teama in oglinda...realitatii ! Sa nu mai fie nevoit sa fuga de sine. Teoretic e simplu ! Practic e mult de daramat. Dar dupa ce se reconstruieste, sa se vada in toata splendoarea a ceea ce ar trebui sa fie OMUL, asa cum a fost el "proiectat" sa fie.

  RăspundețiȘtergere
 5. Intr-o societate ideala Oamenii nu ar mai avea nevoie de Cuvant si cu atat mai putin de Simbol, pentru ca ar comunica Telepatic... Omul are nativ acest dar insa societatea i-l suprima din frageda pruncie.

  RăspundețiȘtergere
 6. E, gandesti departe de tot...
  Pe planeta asta majoritatea nu'si aud propriile ganduri ! :))

  RăspundețiȘtergere