19 decembrie 2011

Indoctrinare si tehnici de control a mintii.
Termenul de "spălare a creierului", a intrat în limbajul comun prin munca de jurnalistul american Edward Hunter, care a fost un expert de probleme orientale, cuvantul avand traducere directă din chineza - "Hsi-nao".
Prin "Hsi-nao" chinezii au înteles anumite tehnici în relaţiile cu adversarii şi / sau de formare a funcţionarilor. Pentru folosirea de Vest termenul de "spălare a creierului", răspândit în anii 1950 prin câteva publicaţii care descriu tratamentul de soldaţi americani de la lagărul de chinezi în timpul războiului din Coreea 1950-1953.
Mai jos este o listă a tehnicilor uzuale de control de spălare a creierului / minţii utilizat în şcoli, spitale, armata, cultele religioase, statele totalitare, cu prizonierilor politici şi dizidenţi, nebuni , unele versiuni de psihoterapie, etc, etc "îndoctrinare" este o formă mai uşoară şi mai subliminale de spălare a creierului (de exemplu, reclame). Cu toate acestea, aceste concepte sunt  interpretări controversate , care ar trebui să fie păstrate în minte în timp ce parcurgem sursele Web de mai jos.


Continuarea AICI.