26 noiembrie 2011

...si iarasi despre Ego !

“Sinucigandu-te” mental, “omorandu-ti” mintea,adevartul “eu” adevarata constiinta, cea de sine,inlocuieste constiinta mintii care este ego-ul. 

Asta se poate face refuzand sa te mai identifici cu mintea cu gandurile cu imaginea mentala despre tine si nemai memorand nici-o experienta in minte nemai luand nimic personal ci doar observand totul de deasupra mintii si ego-ului.Nu trebuiea mai credem mintea ca fiind reala pentru ca ea nu este, si nimic din  mintea noastra nu este real, si nici ea,  deasemeni nici constiinta ei care este ego-ul, daca ego-ul nu este real, nici imaginea mentala si amintirea ta despre tine ,nici personalitatea ta nu este reala.Tot ce este real este clipa si observatorul care face totul real si acel observator este constiinta aevarata este adevartul “eu”.Sinucigandu-te mental insemna sa numai crezi nimic din ce este in mintea ta ca fiind real si sa nu te mai dentifici cu ego-ul si cu imaginea mentala despre tine cu amintirile a cea ce esti si cu iluzia a ce vei putea fi.Multa lume se sperie de asta crezand ca “omorand” ego-ul refuzand sa-l mai creada ca fiind “ei” insemna sfarsitul lor, si identifica asta cu moartea, insa este fals, cand “omori” ego-ul adevarata constiinta il inlocuieste,cand ego-ul moare constiinta de sine cea adevarata revine la viata.
Ego-ul este sinele fals el este constiinta mintii nu a fiintei tale,si cum mintea nu este reala ncic ego nu este real.Ego-ul nu poate muri nciodata de cea am pus in ghilimele “omori” el nu poate fi decat ignorat,si mintea la fel ea ne ajuta sa imaginam creatia sa simtim emotii puternice si minunate insa e trebuie folosita doar in scopuri pozitive si creative,eu spun doar sa nu ne mai identificam cu ea si sa nu o mai credem reala.

de Zaharia Robert

6 comentarii:

 1. Ce nu s-a nascut, nu moare. Ce nu exista, nu poate fi dizolvat. "Eu" este o iluzie, drept urmare nu ar avea sens sa faci da dispara ceva ce nu e acolo.

  RăspundețiȘtergere
 2. Din pacate iluzia asta distruge nu numai vieti, ci lumea. Oare asta'i o iluzie?

  RăspundețiȘtergere
 3. Tinand cont ca o iluzie poate crea sau distruge doar alte iluzii...
  Indiferent cat de intunecata e o umbra, ea ramane inconsistenta. "Aproape" reala.

  RăspundețiȘtergere
 4. Asa e. Filosofic suna bine! E dureros doar pt ca devine real pt cel care crede ca'i real! Si mai dureros e ca majoritatea traieste in realul asta! Care'i doar o iluzie, cum spui. Iar ca iluzia sa devina cosmar, ajunge ca majoritatea sa dicteze normalitatea. :)

  RăspundețiȘtergere
 5. Asta e marea pacaleala: ca majoritatea ar dicta pentru cei care vor sa traiasca altfel. Se pot gasi, bineinteles, atat argumente ca e asa, cat si ca n-ar fi. Chestie de perceptie...
  Problema e ca oamenii de obicei nu sunt liberi in interior, iar lucrul asta se reflecta in exterior pana in cele mai mici detalii. Nevrand sa caute in ei, declara exteriorul ca fiind valid, ca fiind cel care ii controleaza pe ei si nu invers...
  Cine aplica treburile astea constata ca nu e doar teoretica toata treaba.

  RăspundețiȘtergere
 6. In parte ai dreptate. Cealalta parte, cu voia ta, mi'o las mie, sa am si eu... :)
  Sigur ca libertatea vine din interior! Insa asta nu te ajuta sa te simti grozav intr'o lume in care mai totul se impune cu forta.
  Par sa am un pacat in plus fata de tine: sunt mai pragmatic...

  RăspundețiȘtergere