13 august 2011

Gradinita KVSC

Povestea incepe de la cei 7 ani.
Aia d'acasa.
.
Cand micul pui de om ar fi trebuit sa fie hranit cu grija de'un san matern. Atunci cand totul incepe sa se sedimenteze in memoria puiului de om care odata ajuns mare ar trebui sa aiba amintiri in loc de contuzii.
.
Pina mai ieri, am fost membru al KVSC. Da, parte a galeriei CFR'ului. Care prin educatie se deosebea de toate celelalte. Educatie si bun simt era cuvantul. Pana intr'o zi....
Lumea cea rea avu grija si de creierele neterminate si infierbantate ale domnilor majoritatea familisti deja, majoritatea potentiali creeatori de cultura si civilizatie. Si vai, lumea fu necrutatoare.
.
Incet - incet, frumosul grup se tranforma in ginta, iar scandarile de incurajare in insulte la adresa altora. Pacea se transforma in razboi. Razboi cu bunul simt.
Vazand evolutia situatiei, am decis sa'mi exprim nemultumirea, inaltandu'mi ruga spre inaltimile conducerii galeriei, comparand liderii cu diferite specii de maimutze.
Unele , cele urlatoare se deosebesc de cele care prin gestica vor sa'si exprime limbajul frust . Toate, tare - tare simpatice. Toate, rezulatul lipsei iubirii materne si toate dovedind dupa natura scandarilor ca au fost hraniti mai degraba de tata... decat sanul cald al mamei.
.
Ruga nu mi'a fost ascultata din cauza neportivirilor semantice, eu fiind putin mai trilingv decat ceilalti, iar consecinta ei a fost excluderea din sleahta celor alesi.
Sigur, urmasii lui Bandar-Log au invocat in mod corect ironia cu care au fost criticati, iar argumentele pe care mi le'au adus au fost fara tagada. Cica nemultumirile trebuie exprimate in sedinte, al caror scop este corectarea carentelor in educatie in vederea unei interactiuni sociale corecte.
.
Cum eu de la altitudinea gandirii mele am considerat ca aceste sedinte ar trebui tinute acasa, cu parintii, in primii 7 ani de mizera existenta, reconcilierea a fost ireversibila.
.
Pt ca se stie, sedintele din frageda pruncie tinute sub obladuirea parintilor, intarite prin masuri punitive cum ar fi fixatul limbii pacatosului pe gardul vecinului cu ajutorul unui cui mare, sau strangerea dejtului din mijloc la tocul usii, sunt reale masuri de profilaxie, mult - mult mai folositoare decat sedintele moralizatoare de mai tarziu tinute in cadrul gradinitei KVSC.
Si iaca, asa mai traversam un capitol din frumoasa existenta umana bazata evident pe dreptate si adevar.

Daca nu credeti, mergeti la KVSC !
http://www.kvsc1907.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu