3 mai 2011

Munca, rutina, timpul si gandirea

Dacă eşti ocupat să ai grijă de familie, de copii, de slujbă, este dificil să te mai focalizezi şi asupra unei Conspiraţii Globale, este dificil să te opreşti, chiar şi numai pentru un moment, din ceea ce faci şi să te gândeşti la asta. Exact asta urmăresc ei: ca noi să nu gândim, doar sa muncim si sa cheltuim. Atunci când gândim, începem să devenim periculoşi. Ei sunt mii noi suntem miliarde.

Majoritatea indivizilor perfect adaptati si integrati in societate si-au pierdut adevaratul eu la o varsta tanara, l-au inlocuit cu egoul oferit de societate. Astfel de oameni nu au niciun conflict ideologic intre ei si sistem intrucat acestia au incetat sa mai existe imediat ce egoul impus de societate a sters eul original si originar.

Tiparele lui “trebuie” repetate la infinit creeaza oameni robot, oameni care nu-si vor mai pune nici o intrebare, vor lua totul de bun, pentru ceea ce nu vor intelege vor accepta, iar pentru ce nu le va placea vor atribuii eticheta lui “trebuie” fara nici o alta intrebare.

Oamenii care au senzatia ca totul este clar si nu au nici un semn de intrebarea in toata existenta lor sunt superficiali si indolenti, sunt cea mai periculoasa “specie” de pe pamant intrucat vor accepta orbeste tot ce li se ofera in baza unor justificari foarte sumare. Superficialitate, oameni care nu mai au putere sa puna intrebari si sa se revolte dupa ce gasesc raspunsurile dureroase, ba chiar se refugiaza in dulci detalii prefabricate.


 ( preluare de pe blogspot )

12 comentarii:

 1. o descriere perfetă a societății occidentale. Chiar dacă oamenii sunt uniformizați în halul ăsta am impresia că ego-ul original și originar nu e distrus încă de tot... Din păcate în momentul în care încearcă să-și facă simțită prezența oamenii devin îngrijorați și se simt inconfortabil... în consecință aleargă rapid la medici pentru a se droga cu pastile antidepresive care să-i ajute să suporte minciuna în care trăiesc.

  RăspundețiȘtergere
 2. Nu indiferenta este motivul ci imposibilitatea de a face un front comun. Nu ne putem uni intr-o vointa capabila de o actiune "inteligenta".
  Protestele sunt verbale. Nimic concret. Cine se teme de vorbe ?
  As vrea sa vad cine ce ar vrea sa schimbe ceva ?
  Adica ce ti-ar place tie Mihaela sa faca toti ce te citesc?
  Iar Mizantropul, ce si-ar dori sa faca cei care citesc blogul sau?

  RăspundețiȘtergere
 3. "Acest sine fals este observabil in expresiile faciale inghetate, gesturile stereotipice si comportamentul neexaminat al publicului. Acest sine fals determina o mare parte din viata noastra de zi cu zi, astfel incat rareori suntem originea actiunilor noastre. Trecem in sinele fals la primul semn de pericol, cand suntem stresati, sau pur si simplu pentru ca este calea cea mai usoara. In acest mod inconstient de a juca roluri, reproducem intern propria noastra oprimare."
  Masina din cap

  RăspundețiȘtergere
 4. @ cherie, mi'as dori multa actiune. Puterea suntem NOI. Chiar daca nu constientizam decat putini.

  RăspundețiȘtergere
 5. @ pai mei....asta'i spuneam si la nevata'mea, obsedant : uita'te la fetele lor !

  RăspundețiȘtergere
 6. cherie, eu mi-aș dori ca oamenii să cunoască adevărul... să nu evite să-și pună întrebări (doar) de frică că răspunsurile ar putea să le zguduie lumea din temelii. Pe urmă vine și acțiunea :)

  RăspundețiȘtergere
 7. Cred ca usor ne vom intoarce la gandirea lui Marx: "Societatea este aceea ce produce omul si nu omul produce societatea" - parafrazare.
  Noi sintem ceea ce sintem pentru ca asa ne-am format, asa am fost invatati. Omul porneste de la zero in momentul in care nu este constient de el. Practic este o parte hard ce ruleaza doar BIOS, iara softul ii este scris in timp ce creste.
  Este un cerc vicios, dar intr-adevar, interesele sunt de asa natura incat oamenii sa ramana captivi societatii in care traiesc.

  RăspundețiȘtergere
 8. @ Jemiol, ideologia comunista imi pare ca a fost doar un promotor al celei de azi. Doar ca cea de azi e si mai perfida. Oricum, isi are geneza in aia antica.

  "Noi sintem ceea ce sintem pentru ca asa ne-am format, asa am fost invatati"

  Personalitatea e produsul societatii.
  Goethe zicea foarte fain: " Ce numiti al vremurilor duh, e numai duhul dumneavoastra, in care vremurile se'oglindesc. "

  RăspundețiȘtergere
 9. jemiol, mizantropescu, e interesant ce spuneți voi dar sunt curioasă ce faceți cu excepțiile, adică cum le explicați?!?!

  RăspundețiȘtergere
 10. Catre Mizantrop
  Actiunile in afara unei organizari sunt nesemnificative si daca sunt de masa, cand fiecare individ protesteaza facand ce il taie capul, e anarhie.
  Spune o organizatie in care crezi, cum ajungem acolo?

  RăspundețiȘtergere
 11. Catre Mihaela
  Adevarul "interpretativ" este relativ, fiecare avem un adevar al nostru, In adevar putem sa alegem ce este bine pentru noi si ce este bine pentru ei... :))Sau ce este rau pentru toti !
  Un adevar care nu spune nimic despre bine si rau este inutil.

  RăspundețiȘtergere