1 februarie 2011

Samson

Biblia este Cuvantul lui Dumnezeu, deci tot ce scrie acolo e adevarat. De unde stim ca e adevarat ce scrie acolo ? Pt ca asa scrie in Biblie.
Iaca o povestioara din Biblie, care intotdeauna m'a fascinat: povestea lui Samson
Inainte de orice comentariu, o putem citi aici:  
http://www.ebible.ro/biblia/romana/cornilescu/judecatori/15/
O povestioara in care un evreu puternic se sicaneaza cu filistinii, avand unele reactii tare ciudate. Explicabile insa !
Cica puternicul  Samson are chef s'o viziteze pe nevasta'sa, daca ma intelegeti. Doar ca are o surpriza: fusese imprumutata altuia, dupa frumoasele obiceiuri ale vremii, caci, nu'i asa, femeia a fost facuta spre a'i servi barbatului cat l'o tine shtremeleagu'.
Socru'sau, impaciuitor, i'o recomanda pe cumnata'sa. Tot un obicei al vremii, pacat ca nu s'a pastrat pana'n ziua de azi...
Tanara, frumoasa si neintrebata de nimeni.
Situatie care m'ar fi enervat si pe mine, daramite pe bunul Samson, care suparat nevoie mare, prinde niste vulpi, le leaga cozile si le aprinde holdele filistenilor, ca sa descarce surplusul de testosteron.
Filistenii, nestiindu'se vinovati cu nimic pt situatia asta, incropesc o mica Armada si pornesc sa i'l arate lu' Samson pe dumnezeul filistenilor...
Absolut firesc, omeneste vorbind.
Pe drum, il intalnesc pe socrul lui Samson si pe nevasta'sa data cu imprumut si'i prajesc la foc mic.
Pe buna dreptate se enerveaza si mai tare Samson si le promite o bataie mare de tot !   Doar ca filistinii pareau foarte hotarati..
Il incoltesc pe Samson, care, minune, gaseste un os de magar si bate la ei ca la fasole. Pe toti o mie. Da, ati inteles bine. Nu nouasutenouazecisinoua ! Una mie !  D'aci ne dam seama de unde s'au inspirat casele de film de la Hollywood cand au turnat filme ca Rambo, 300 si Iron Man. Din realitate.
Dupa o asa isprava, eroului nostru i s'a facut sete si a inceput sa strige Domnului situatia neplacuta.
Domnul, i'a ascultat  protestele si a facut sa sara din stanca apa, care l'a intramat duhovniceste.

..................

Ce va uitati asa la mine ?
Cum care'i morala povestii ?
Morala este ca daca ai chef de nevasta'ta si o gasesti..... cazuta in rugaciune cu altul..., mai bine divorteaza, ca altfel iese cu scadal.

9 comentarii:

 1. Apropo de "Rambo". am vzut filmul de nustiucateori. Niciodata n-am reusit sa-i numar pana la capat pe toti aia lichidati de Silvester! Oare exista pe undeva o statistica? macar sa nu mor prost...
  CJ-07-CFR

  RăspundețiȘtergere
 2. Era o parodie cu Charlie Sheen in care era in stanga ecranului un counter. Daca vrei un raspuns, vezi filmul !

  RăspundețiȘtergere
 3. 1000?
  impresionant!
  dar care era recordul mondial în acel moment?

  RăspundețiȘtergere
 4. 969.
  Doar ca la sectiunea longevitate.

  RăspundețiȘtergere
 5. ba unguroaicele.
  șerșé la fam, cum zic rușii.

  RăspundețiȘtergere
 6. Bre, Dura, tu pari un intelectual fundamentalist . :)

  RăspundețiȘtergere
 7. Una : realitatea bate ficţunea, este bine ştiut !
  Doua: cine o fi numărat cadavrele să ştie caţi oameni a omorât Samson?
  Trei: Cine a numarat vulpile şi cum le-o fi prins? A fugit dupa ele? Cum le-o fi legat? Aşteptau cuminţi la rând, erau dresate?
  Daca avea o putere uriaşă, cred ca Samson avea şi o minte uriaşă, să ţină minte toate cifrele... Mai degrabă cred ca avea un carnet în buzunar în care nota sau chiar un I-pod ! Avea cameramani cu el, consemnatori ai vremii care-i consemnau toate mişcarile şi-i număra morţii, nevestele, firele de păr.
  Apoi chestia cu femeia, care nu este decât un ghiveci de flori în care bărbatul îsi pune sămânţa... era credinţa vremii.
  Judecătorii 15,6 : Filistenii au zis: "Cine a facut lucrul acesta?" Li s-a raspuns: "Samson, ginerele timneanului.......
  Cine i-a auzit pe filisteni întrebând, să ne poată povesti nouă? Cine le-a răspuns filistenilor?
  Mizantropescule, abordează te rog, povestea cu măgăriţa vorbitoare. E tare de tăt !!!-

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mie'mi place mai mult povestea lui Moise, cand dadea cu bota'n balta. Am incercat si eu acasa, dar n'a tinut figura. N'oi fi avut credinta, sau n'am avut bota potrivita? N'o sa stiu niciodata.

   Ștergere